Press / Dnevnik: Vošin nagoveštaj (ne)mogućeg pred duel sa Česima

Vošin nagoveštaj (ne)mogućeg pred duel sa Česima25.08.2015. 09:15

Dnevnik(0)
O

d izuzetne važnosti bila je prvenstvena utakmice Superlige Srbije sa Novim Pazarom za fudbalere Vojvodine. Naišla je posle ubedljivog poraza u Plzenju (0:3) i trebala je da pokaže novosadska ekipa šta i koliko može na putu oporavka, a pred revanš s ekipom Viktorije u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Sada, kada je susret odigran i kada su crveno-beli pobedili sa 4:1, prikazavši veoma dobru partiju, jasno je da imaju potencijal i unutrašnju snagu da pokušaju da urade (ne)moguće. Nagoveštaj su pružili protiv Pazaraca, uputivši na taj način najbolju pozivnicu gledaocima da u četvrtak ponovo ispune tribine na “Karađorđu” i pomognu timu trenera Zlatomira Zagorčića. Minus jeste veliki, ali su za sanjani podvig igračima Vojvodine potrebni još veći motiv i snaga, koju upravo navijači mogu da im pruže.

- Posle poraza u Češkoj bila nam je i te kako potrebna pobeda u duelu s Novim Pazarom - rekao je jedan od zapaženijih pojedinaca u nedeljnom susretu i strelac prvog gola Siniša Babić (24). - Dobro smo odradili utakmicu, svi je odigrali na visokom nivou i postigli četiri gola, pa mi se čini da je publika na našem stadionu mogla da uživa. Nismo razmišljali i o revanšu s Česima, najbitniji nam je bio ovaj duel i slažem se da smo navijačima uputili lepu pozivnicu za četvrtak uveče.

Babić je gradacijski odigrao ovu utakmicu. Najpre je imao dobru priliku, zatim je pogodio stativu, a onda, u 33. minutu, postigao i prvi superligaški gol u dresu Vojvodine. U nastavku je bio i asistent kod trećeg pogotka, kada je lepo uposlio strelca Paločevića.

- Imao sam šansu da prvenac postignem i u Lučanima, ali je tada golman odbranio moj udarac. Neka, ovako mi je draže, jer je lep osećaj kada budeš strelac na “Karađorđu”. Najvažnije je da smo upisali tri boda protiv Novog Pazara, jer nam ova pobeda puno znači, kako u domaćem prvenstvu, tako i pred revanš sa Viktorijom.

Očekuje levokrilni napadač pun stadion u četvrtak uveče i podvlači:

- Ukoliko tribine budu ispunjene kao protiv Sampdorije, sve je moguće u revanšu sa Česima. Imam utisak da oni ne mogu da odigraju bolje nego što su to učinili u Plzenju, a da mi ne možemo da budemo lošiji nego u tom susretu. Nadam se da će se situacija i sportska sreća preokrenuti i baš zbog toga nam je bitno da uz nas bude što više gledalaca. Navijači nam puno znače i sada će nam njihova pomoć biti preko potrebna, pa ih i ovim putem pozivam da stanu uz nas.

O tome da li očekuje da će i u toj utakmici zaigrati od prvog minuta, Babić je rekao:

- Iskreno, nadam se da ću igrati, ali je konačna odluka o tome, naravno, na šefu Zagorčiću. Biću spreman i čekaću priliku kao zapeta puška. Ubeđen sam da priča o dvomeču sa Česima nije završena i da još uvek postoji prilika da ostvarimo istorijski plasman u grupu Lige Evrope – optimista je Babić.

Vojvodina i Viktorija revanš utakmicu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope igraju u četvrtak, a početak susreta zakazan je za 20.30 časova.


Ulaznice u prodaji

Ulaznice za revanš utakmicu Vojvodina - Viktorija Plzen se nalaze u prodaji. One mogu da se kupe na centralnoj blagajni Gigs tiksa (TC Pariski magazin, Kralja Aleksandra 12), od 9 do 19.30 časova. U sredu će se karte za Zapad i Istok prodavati od 12 do 18 časova i na centralnoj blagajni stadiona “Karađorđe”. U četvrtak će ulaznice moći da se kupe na centralnoj blagajni stadiona od 10 do 20.30 časova, na blagajni između zapadne i severne tribine (kod kafea “Frends”) od 18 do 20 30 časova, kao i na blagajni na istočnoj tribini (kod restorana “Ognjište”) od 18 časova, pa sve do početka susreta.

Cena ulaznica je 500 dinara (Zapad), 300 dinara (Istok) i 200 dinara (Sever), s tim da će se ulaznice za severnu tribinu prodavati isključivo u šopu navijačke grupe Firma, smeštenom upravo na severnoj tribini, od utorka do četvrtka i to od 12 do 20 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...