Press / Mondo: VOJVODINA: Verujemo!

VOJVODINA: Verujemo!25.08.2015. 20:18

Mondo(1)
K

ako se igra u Evropi, pokazala je Viktorija iz Plzenja koja je znanjem, agresivnošću, snalažljivošću i kvalitetom napravila visoku prednost u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Vojvodine (3:0).

Rezultatski i igrački ubedljivo. Ali, da li je i nemoguće?

Vojvodini su potrebna četiri gola. Već ih je dala Sampdoriji usred Italije. A u istoriji je Vojvodina znala da pravi čudo - dogodilo se to u duelima sa bečkim Rapidom, 1957. godine (0:3 i 4:1), odnosno u susretima sa francuskom Bastijom, 1998. godine (0:2 i 4:0).

Trener Zlatomir Zagorčić i fudbaleri su jedinstveni u stavu: "Biće vraški teško, ali ne predajemo se - daćemo sve od sebe da napravimo čudo!".

"Videli smo da je reč o fenomenalnoj ekipi Viktorije, koja igra agresivan i moderan fudbal. U prvoj utakmici su nas zadesili određeni problemi, čekali smo da vidimo da li će pojedini igrači biti spremni da igraju i to nas je malo pokolebalo. Ali, Viktorija je, ponavljam, taj meč zasluženo je dobila. Bez obzira na sve, ova utakmica donosi nam novo iskustvo, a kroz razgovor sa igračima razumeo sam da smo spremni da probamo da napravimo ono što retko ko očekuje. Daćemo maksimum, pokušaćemo da ostvarimo rezultatsko čudo", rekao je Zagorčić na konferenciji za novinare.

Zagorčić dodaje da je zdravstveno stanje u ekipi sada bolje nego pred prvi meč. Hendikep za Vojvodinu je što neće moći da igra najbolji fudbaler sa početka sezone - Aleksandar Stanisavljević.

"U zgusnutom ritmu odigravanja utakmica, konstantno imamo manjih zdravstvenih problema, ali je sada lakša situacija nego pred prvu utakmicu. Na osnovu današnjeg treninga, koji je jedino, zbog manje povrede, pred kraj napustio Radovan Pankov, moći ćemo da računamo na sve igrače. Jedino, zbog žutih kartona, neće moći da nastupi Aleksandar Stanisavljević".

Kapiten Nino Pekarić deli mišljenje svog trenera:

"Prednost jeste velika, ali to što je teško, ne znači i da je nedostižno. Borićemo se do poslednjeg zvižduka i pokušati da napravimo istorijski podvig i rezultat".


CENE ULAZNICA

Ulaznice za meč koji se igra u četvrtak od 20.30 časova, puštene su u prodaju po ceni od 200 dinara za sever, 300 za istok i 500 za zapad. Karte za severnu tribinu prodaju se isključivo u prodavnici navijačke grupe Firma, koja se nalazi na toj tribini stadiona i to od utorka do četvrtka u periodu od 12 do 20 časova.

Istok i zapad u utorak će se prodavati na blagajni Gigstix-a u TC Pariski magazin, a u sredu od 12 do 18 časova i u četvrtak od 10 časova na blagajni stadiona "Karađorđe".


SUDE GRCI

Revanš utakmicu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope između Vojvodine i Viktorije Plzenj, sudiće grčki arbitar Mihael Kukulakis. Pomagaće mu njegovi zemljaci Aleksandros Grevenis i Hrisula Kurompilija. Četvrti sudija biće takođe Grk, Haralambos Kalogeropulos.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...