Press / Večernje novosti: Ofanziva Vojvodine na Viktoriju

Ofanziva Vojvodine na Viktoriju27.08.2015. 12:15

Večernje novosti(0)
M

OŽE li Vojvodina da ostvari čudo? Fudbaleri sa "Karađorđa" u četvrtak (20.30) u revanšu plej-ofa za grupnu fazu Lige Evrope, pred svojom publikom jure prednost od tri gola Viktorije iz Plzenja (0:3), uvereni u dobru partiju koja može da dobije dimenziju istorijskog meča za klupsko anale. Znaju Novosađani da se čuda dešavaju, pogotovo u fudbalu, ali izvesno je da izabranicima trenera Zlatomira Zagorčića večeras predstoji "nemoguća misija".

- Verujem da možemo do čuda - kaže Ognjen Ožegović, centarfor Vojvodine. - Uz sve što se od nas očekuje na terenu, smatram da bi trebalo da u sebi pronađemo neki inat i da pokažemo da je prvi meč u Češkoj bio samo naš loš dan. Mislim da je to put kojim bi trebalo da idemo.

Strelac Novosađana je izostao na prethodnom prvenstvenom meču u pobedi nad Novim Pazarom (4:1) zbog povišene temperature.

- Sve je OK, spreman sam za utakmicu. Sigurno je da ćemo napasti Viktoriju odmah, od prvog minuta. Naravno, našu taktiku ne menjamo ali je izvesno da ćemo biti ofanzivniji nego do sada - kaže Ožegović.

Najisturenijem napadaču našeg tima večeras će nedostajati saigrač na desnoj strani terena, Aleksandar Stanisavljević, trenutno najbolji strelac ali i igrač čije sjajne asistencije unose nemir u suparničke odbrane.

- Za nas to jeste veliki hendikep. Nadali smo se, kako nas je navikao, da uvek iz prekida nešto zakuva, čistu šansu ili pogodak. Međutim, tu su Aleksandar Paločević i Siniša Babić, takođe sjajni igrači od kojih lično očekujem mnogo lopti u završnici. Imamo dobru i "dugačku" klupu i ekipu u kojoj svako svakog može da zameni - ističe Ožegović.

Kao značajan segment odmeravanja sa ekipom iz Plzenja, Ožegović ističe huk sa tribina i očekuje da "Karađorđe" večeras bude pun kao nar.

- Uf... Koliko bi nam to značilo, ne može da se opiše. Očekujem pune tribine i podršku naših navijača kada je najteže. Nadam se brzom golu koji bi podigao stadion na noge. Tada, svašta bi moglo da se desi, a naša želja je da stignemo Čehe - rekao je Ožegović.

VOJVODINA - VIKTORIJA

Početak: 20.30.

Stadion: "Karađorđe". Kapacitet: 12.000.

Sudija: Mihael Kukulakis (Grčka).

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Đurić, Pekarić, Nastić, Maksimović, Sekulić, Babić, Paločević, Ivanić, Ožegović.

VIKTORIJA: Kozačik, Hubnik, Limberski, Prohaska, Rajtoral, Vanek, Kopic, Hrošovski, Kovarik, Kolar, Đuriš.


BEKVALAC: BRZI GOL MENjA SVE

DRAGOLjUB Bekvalac, nekadašnji kapiten, a kasnije u četiri navrata i trener Vojvodine, biće uz svoje Novosađane. Od pre par dana šef stručnog štaba OFK Beograda, ne štedi reči hvale za dosadašnji učinak novosadskog superligaša.

- Vojvodina bi u meč sa Viktorijom trebalo da uđe apsolutno rasterećena i uz maksimalan učinak na fizičkom planu da pokuša da povede. Ako bude ranih 1:0, situacija na terenu će se menjati - kaže Bekvalac, koji kao mogući scenario vidi u brzom pogotku Novosađana. - Česi su mnogo dobri i očekuje se da će i na "Karađorđu" da napadnu. Međutim, smatram da će igrati po sistemu da što duže ne prime gol, a primiće ga. Siguran sam. Tada se u glavama njihovih fudbalera dešava nešto drugo, ono što ide u korist Vojvodine.


PREMIJA POLA MILIONA EVRA

STIMULANS za fudbalere Vojvodine, koji će svakako predstavljati dodatni motiv za uspeh u utakmici sa Viktorijom su visoke premije. Nezvanično, kako saznejmo, klupska uprava je obećala fudalerima i stručnom štabu, da ako se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, u svlačionicu ide 500.000 evra. Novosađanima, u slučaju da prođu i šampiona Češke, na račun kluba će da "legne" oko 2,4 miliona evra.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...