Press / Dnevnik: Voša veruje u sportsko čudo

Voša veruje u sportsko čudo27.08.2015. 13:39

Dnevnik(0)
D

ošao je dan kada ćemo saznati da li fudbaleri Vojvodine imaju znanja i snage da naprave čudo i nadoknade minus od tri gola, kojim su ih zadužili igrači Viktorije u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U Plzenju je domaćin slavio rezultatom 3:0 i zaista je teško poverovati da crveno-beli mogu na „Karađorđu“ to da stignu, ali... Na svakom koraku u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ ovih dana, poput nekog refrena, odzvanja rečenica: „Teško je poverovati, ali fudbal je to“, otkrivajući tinjanje (ne)prikrivene nade da tanušna šansa Novosađana nije stvar samo pukog sanjarenja. Česi imaju ogromnu prednost, imaju i iskustvo sticano tokom godina igranja u Ligi Evrope i Ligi šampiona, a Vojvodina uz sebe ima „samo“ veliku želju i veru da može da uradi i nemoguće. Imaće, dakako, crveno-beli i pomoć sa, verujemo, ispunjenih tribina, a u kolikoj meri će sve to realno biti dovoljno da se neutrališe tih ogromnih 0:3, ostaje da vidimo tokom 90 minuta bitke na travnjaku novosadskog stadiona.

- Po meni, Česi su nas ponizili u prvoj utakmici – rekao je po završetku susreta na Dosan areni u Plzenju napadač Vojvodine Ognjen Ožegović. – Ne preostaje nam ništa drugo nego da, fudbalskim rečnikom rečeno, „prebijemo“ protivnike, baš kao što su oni to učinili sa nama u prvoj utakmici i da pokušamo da im se revanširamo. Probaćemo da pronađemo inat u sebi da dostignemo veliku prednost rivala i uložićemo sve što možemo da tako i bude.

Nedelju dana posle susreta u Češkoj, ponovo smo pozvali Ožegovića, podsetivši ga na izjavu iz Plzenja. Zamolili smo ga da nam kaže da li se bilo šta promenilo u njegovim razmišljanjima.

- Ne, apsolutno nije – bez razmišljanja je odgovorio golgeter crveno-belih. – Verujemo da nije nemoguć zadatak koji se nalazi večeras pred nama, jer da nije tako, ne bismo ni morali da igramo revanš. Pred nama je novi susret i do poslednjeg minuta ćemo u njemu nastojati da dostignemo prednost rivala. Igraćemo, to ne treba posebno ni naglašavati, napadački, sa željom da što pre postignemo gol, a onda ćemo da vidimo...

Ipak, u timu neće biti Aleksandra Stanisavljevića, koji mora da pauzira zbog akumuliranih žutih kartona. On je veoma bitan za igru u napadu.

- Svakako da je to veliki hendikep za nas, ali sam ubeđen da imamo dobru klupu i adekvatne zamene za Acu. Ponavljam, važno je da svaki od nas pruži maksimum, da uložimo sve od sebe i samo u tom slučaju možemo da stvorimo šansu za ostvarenje cilja.

Znači, mislite da nije nemoguće da Vojvodina napravi fudbalsko čudo?

- Optimista sam i pokazaćemo večeras koliko smo spremni da nadigramo tim Viktorije i napravimo ono što sada izgleda kao jako dalek san. Svestan sam da navijači od mene i mojih saigrača očekuju golove, mogu da obećam jedino to da ćemo pokušati da učinimo nemoguće i plasiramo se u grupu u Ligi Evrope.

Fudbaleri Viktorije juče su doputovali u Novi Sad. Atmosfera među češkim igračima je dobra, uostalom uz njih je i ogromna prednost iz prvog duela, a golman tima iz Plzenja Matuš Kozačik je izjavio za zvanični sajt Viktorije sledeće:

- Čeka nas izazovna utakmica u Novom Sadu. Očekujemo burnu atmosferu na stadionu i svesni smo da će Vojvodina igrati drugačije nego u prvom susretu. Mi smo tada odigrali dobru utakmicu i iskoristili svoje šanse, a istovremeno rivalu nismo dopustili da nas ugrozi. Sada će Novosađani želeti da pokažu snagu i sigurno je da još uvek nije ništa završeno. Ukoliko bismo brzo postigli gol, to bi nam puno pomoglo i opustilo nas. Imamo pred sobom cilj da se plasiramo u grupu u Ligi Evrope, na dobrom smo putu i raduje me to što kod svih saigrača vidim ogromnu želju i odlučnost, koji su neophodni pred velike utakmice.

Sinoć su gosti odradili trening na stadionu „Karađorđe“ i upoznali se s uslovima koji će ih čekati u večerašnjem susretu. Istovremeno, Vojvodina je trenirala u FC „Vujadin Boškov“ i njen šef struke Zlatomir Zagorčić, zajedno sa saradnicima i igračima, zaokružio je taktičke zamisli uz pomoć kojih veruje da je nemoguće – moguće. Česi su pokazali da su odlična ekipa, tim koji ima kvalitet i za Ligu šampiona, ali srpski predstavnik nema nameru da se preda, čvrsto verujući da, uz pomoć navijača, može da ostvari podvig. Samo po sebi, to najavljuje dobru utakmicu u kojoj će najviše, sigurni smo, profitirati ljubitelji fudbala.

Duel Vojvodina – Viktorija počinje u 20.30 časova, a iz novosadskog kluba pozivaju gledaoce da na vreme dođu na stadion „Karađorđe“, kako se ne bi stvarale gužve na ulazima. Kapije stadiona biće otvorene od 18 časova.


Prodaja ulaznica

Danas će se ulaznice za utakmicu Vojvodina - Viktorija prodavati na centralnoj blagajni stadiona „Karađorđe“ od 10 sati, pa sve do početka utakmice. Uz to, gledaoci će karte moći da kupe i na biletarnici pored kafića „Frends“ na zapadnoj tribini, kao i na blagajni na Istoku (pored restorana „Ognjište“), od 18 do 20.30 časova. Ulaznice za Sever prodavaće se isključivo u šopu navijačke grupe Firma, na severnoj tribini i to od 12 do 20 časova.

Ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena za saobraćaj od 12 sati, pa do 24 časa.


IGOR ĐURIĆ: Sreća se zaslužuje

Iskusni štoper Igor Đurić ovog leta igra standardno i u dobroj je formi. Pred utakmicu ovako je procenio šanse Novosađana:

- Verujem da možemo da napravimo iznenađenje, ali samo pod uslovom da svaki od nas pruži maksimum i da delujemo na terenu kao jedan. Golove i prima i postiže čitav tim i od funkcionisanja ekipe zavisiće da li možemo da ostvarimo želje. Sreća se u sportu i fudbalu zaslužuje i moraćemo da se potrudimo da se okrene na našu stranu. Bilo bi lepo da veliki broj navijača bude uz nas i ulije nam dodatni vetar u leđa, ali, ponavljam, sve zavisi, pre svega, od nas samih, dole na terenu – jasan je Đurić.


ZLATOMIR ZAGORČIĆ: Navijači, potrebni ste nam

Šef stručnog štaba FK Vojvodina Zlatomir Zagorčić ponovio je poziv navijačima da večeras budu uz crveno-bele i pomognu im u nastojanju da prirede sportsko čudo:

- Potrebna nam je pomoć s tribina, možda i više nego ikada. Momci su je, po meni, apsolutno zaslužili i nadam se da i naši navijači slično razmišljaju. Trudićemo se da i dalje igramo moderan i atraktivan fudbal, a to je mnogo lakše kada imamo veliku podršku i zaista se nadam da ćemo je večeras dobiti – rekao je Zagorčić.


Limberski: Došli smo u Novi Sad da postignemo gol

Kapiten fudbalera Viktorije iz Plzenja David Limberski izjavio je danas da češki tim neće u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope protiv Vojvodine braniti prednost iz prvog meča od 3:0, već da su on i saigrači došli u Novi Sad da postignu gol.

Limberski je na konferenciji za novinare na stadionu "Karađorđe" rekao da bi postignuti gol doneo mir njegovoj ekipi, dodajući da ne bi značio i da je "posao završen", ali da bi sigurno bilo mnogo lakše da sačuva stečenu prednost.

"Smatram da imamo kvalitetan tim koji je sposoban da postigne gol i na gostujućem terenu. Ne treba da branimo rezultat, već da igramo ofanzivno i da se nadigravamo sa ekipom Vojvodine za koju znam da je izuzetno kvalitetna i da joj forma raste iz utakmice u utakmicu", rekao je Limberski.

On je kazao da igrači Viktorije na trenizima nisu uvežbavali izvođenje jedanaesteraca i pojasnio da smatra da u timu ima dosta dobrih izvođača penala koji će, ukoliko bude potrebe, dobro odraditi taj posao i bez posebnog treniranja.

Trener Viktorije Plzenj Karel Krejči kaže da zna da je njegova ekipa došla u goste timu koji ima kvalitetnu odbranu, ali i da su njegovi igrači dovoljno kvalitetni da se na pravi nači suprostave domaćinima.

"Nećemo se braniti, već ćemo ofanzivnom igrom pokušati da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Krejči, koji nije želeo da odgovori na pitanje kolike šanse u prcoentima daje Vojvodini i Viktoriji za prolaz u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...