Press / Mondo: Ni nagoveštaj čuda: Voša se oprostila od Evrope

Ni nagoveštaj čuda: Voša se oprostila od Evrope28.08.2015. 00:52

Mondo(0)
P

osle evropske epizode duge skoro dva meseca (55 dana), Vojvodina je zaustavljena i vraćena u domaće okvire.

Dve runde kvalifikacija za Ligu Evrope je rutinski prošla, eliminisavši MTK i Spartaks. Potom je u čudesnoj julskoj torinskoj noći eliminisala i ponizila Sampdoriju, pa u baražu doživela otrežnjenje.

Drugi put u klupskoj istoriji došla je do predvorja grupne faze i drugi put na toj prepreci stala.

VOJVODINA - VIKTORIJA PLZENJ 0:2 (ukupni skor 0:5)

Jednostavno i najkraće rečeno, Novosađani su naišli na boljeg od sebe. Češki šampion demonstrirao je i kvalitet i iskustvo, stavivši do znanja Voši u 180 minuta da igra fudbal na nivou iznad njenog. Toga su i crveno-beli prošle nedelje brzo postali svesni, a večeras je to samo potvrđeno.

Novosađani su pokazali da znaju da igraju, ali nedovoljno dobro da se nose sa šampionom Češke. Tačnije, daleko ispod tog nivoa.

Plzenjskih 3:0 ostavilo je Vojvodinu bez realnih šanse za plasman i na "Karađorđu" je domaćinu u četvrtak bilo potrebno čudo, koje nije ni nagovešteno, uprkos velikoj želji momaka u crveno-belom.

Srčani početak utakmice doneo je Vojvodini samo šut u stativu, koju je zatresao Mirko Ivanić sa 18 metara. Manje od 100 sekundi kasnije, na semaforu je pisalo 0:1. Moglo je da bude obrnuto, ali nažalost nije.

Dvostruki strelac iz prve utakmice Jan Kopic centrirao je sa leve strane, Srđan Žakula intervenisao i odbio loptu, ali samo do noge Igora Đurića, koji je, u trku, ubacio u sopstvenu mrežu. Od tog trenutka, cilj je bio samo jedan - postići bar utešan gol. Međutim, on nije ostvaren.

Karađorđe" je iščekivao bar jednu loptu iza leđa Kozačika, ali je nije dočekao. Naprotiv, Žakula je bio taj koji je išao po nju do svoje mreže u 60. minutu, kada je Đuriš kruniosao kontru koju je pokrenuo Kopic. Sve je bilo jasno i definitivno, samo ne konačni rezultat, koji je, ispostavilo se, postavljen u tom trenutku.

Fudbaleri Vojvodine ispraćeni su aplauzima u svlačionicu, čime su navijači pokazali zahvalnost za sve što su im "lale" pružile ovog leta. Njihov trener Zagorčić pružio je publici priliku da posebno pozdravi Bojana Nastića i Mirka Ivanića, čime je nagovešten i njihov rastanak sa klubom u kojem su ponikli.

Od večeras, novosadska Stara dama biće okrenuta samo domaćim izazovima. Do sledeće evro epizode...

KRAJ UTAKMICE, POBEDA GOSTIJU 0:2

77' Zanimljivije od rezultata su trenutno parole na stadionu "Karađorđa". U međuvremenu, Zlatomir Zagorčić izvodi iz igre Milana Nastića, pa Mirka Ivanića. Dobili su aplauz, koji bi lako mogao da bude oproštajni.

60' 0:2 za Viktoriju. Kopic za Đuriša posle kontre i duplirana je prednost prvaka Češke.

50' Nezanimljiv početak drugog dela. Odavno je jasno ko je prošao, ostaje da se vidi da li će Voša uspeti bar do gola.

- Na stadionu Vojvodine je i nekadašnji vezista crveno-belih, Almami Moreira.

POLUVREME

40' Paločević je iznenada ušao u šansu, čekao i čekao i bio izblokiran. Velika je želja Novosađana da postignu gol. Navijači ih u ovim trenucima glasno bodre.

37' Babić i Ožegović zasmetali su jedan drugom. Babić je skinuo loptu Ognjenu Ožegoviću, dok je centarfor išao sa njom ka golu. Nastavio je sa njom ka ćošku i pogodio spoljni deo mreže.

32' Buđenje "lala" u ovim momentima. Pokušavaju da postignu bar utešni gol. Na drugoj strani, Kopic trenira koncentraciju Žakule, ali je golman Novosađana budan i na mestu.

27' Očekivano, nestao je elan... Tišina na "Karađorđu", gde se čuje pesma oko 200 navijača Viktorije, koji su zauzeli mesta na južnoj tribini. Maksimović posle duplog pasa šutira sa oko 10 metara, ali je blokiran.

20' VIKTORIJA VODI 1:0. Autogol Igora Đurića...

Žakula je reagovao na centaršut, izbacio loptu samo do noge Igora Đurića, koji je u trku ubacio u sopstvenu mrežu. Šteta...

18' Vojvodina pogađa stativu! Ivanić je gađao sa 18 metara, snažno, ali pogodio desni okvir gola... Šteta...

15' Dug napad Viktorije, kojim je još jednom pokazana klasa Čeha. Duriš je šutirao sa više od deset metara, a Žakula sačuvao mrežu odličnom odbranom.

10' Lopta je kod nogu domaćih. Imaju inicijativu, imaju i neskrivenu želju. Mogu li do ranog gola? Upravo je Ožegović za pola metra ostao "kratak" posle centaršuta Paločevića. U nastavku akcije, pokušao je Ivanić.

3' Ožegović do Ivanića, a zamenik kapitena "lala" utrčava u kazneni prostor. Nažalost, golman Plzenja baca mu se pred noge i hvata loptu.

1' Prvi posed imala je Vojvodina.

MEČ JE POČEO.

Posle tri preskočene evro-prepreke, Vojvodina u četvrtak uveče, na svom "Karađorđu", ima najteži zadatak ovog leta:

Kako nadoknaditi 0:3 iz Plzenja?!

Novosađani pred svojim navijačima igraju protiv prvaka Češke, sanjajući čudo koje će ih, ipak, odvesti u grupnu fazu Lige Evrope prvi put u istoriji.

Ipak, treba biti realan i reći da su te šanse jako male, posle ubedljivog poraza u Češkoj. Uprkos tome, trener Zlatomir Zagorčić i prvotimci najavili su veliku borbu. Evo u kakvom će se sastavu večeras suprotstaviti favoritu:

Žakula - Vasilić, Pekarić, Đurić, Nastić - Sekulić, Maksimović - Babić, Paločević, Ivanić - Ožegović.

Odmah se mogu primetiti dve promene u ekipi. Aleksandar Stanisavljević nije imao pravo nastupa, pa je njegovo mesto zauzeo Aleksandar Paločević, dok je van stroja i Darko Puškarić, a član startnih 11 je Siniša Babić.

Na klupi domaćeg tima sedeće rezervni golman Marko Kordić, kao i igrači Slaviša Radović, Ivan Lakićević, Marko Zoćević, Dominik Dinga, Uroš Stamenić.

Sastav Viktorije: Kozačik, Hubnik, Limberski, Vanek, Kopic, Petržela, Duriš, Hrošovski, Prohaska, Kolar, Rajtoral.

20.22 Napadač Ognjen Ožegović poklonio je dres Iliji Iviću, uz poruku da je on najsrčaniji među navijačima.

20.15 "I DALJE VERUJEMO", raširen je transparent, istaknut na istočnoj tribini novosadskog stadiona. Istovremeno, gledaoci su velikim aplauzom pozdravili dolazak Steve Mrnuštika, najstarijeg navijača Vojvodine, koji ima 99 godina!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...