Press / Mondo: Voša se u Subotici vraća Superligi

Voša se u Subotici vraća Superligi28.08.2015. 17:55

Mondo(0)
E

vro-epizoda Vojvodine završena je u predvorju grupne faze LE. U četvrtak je izgubila od Viktorije Plzenj na "Karađorđu", pa pružila ruku boljem protivniku.

Sada je vreme za povratak u domaće okvire i već zahuktalu superligašku trku. U 8. kolu, Novosađani će gostovati Spartaku. Utakmica je zakazana za nedelju u 17.00 časova, a crveno-beli će u subotu uveče prespavati na Paliću, u sklopu priprema za ta meč.

"Znamo da nas čeka težak zadatak posle duela sa Viktorijom, ali i do sada smo se nosili s tim. Znaju se ambicije Vojvodine, zna se da uvek i u svakoj utakmici idemo na pobedu i s istim željama i ambicijama ući ćemo i u nedeljni duel sa Spartakom. Momci će pružiti maksimum kako bismo osvojili tri nova boda. Činjenica je da ne smemo da potcenimo Subotičane i da je veoma bitno da nametnemo naš stil igre", rekao je trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić.

"Lale" su posle početnih saplitanja (0:4 Čukarički, 2:2 Radnik Surdulica) ušle u ritam i "vezale" četiri pobede (Javor, Mladost, Partizan i Novi Pazar). Po nova tri boda odlaze na subotički stadion, gde je u prošlom golu ubedljivo slavio Metalac (3:0).

Spartak nije pobedio u prethodna četiri kola, ostvarivši dva remija (Jagodina, Novi Pazar) i dva poraza (Partizan, Metalac).

Bez obzira na takvu seriju rezultata protivnika, Zagorčić najavljuje da će njegov tim najozbiljnije moguće shvatiti duel. Istovremeno, najavio je i određene promene u postavi, koje podrazumevaju i povratak Aleksandra Stanisavljevića u startnih 11, nakon što je zbog suspenzije preskočio revanš protiv Viktorije.

"U ekipi će, zbog velikog broja utakmica i umora, neminovno doći do određenih promena i ubacićemo neke svežije igrače, a podvlačim još jednom da su svi ovi momci i dosadašnjim angažmanom, odnosom prema obavezama i igrama dokazali da im je mesto u Vojvodini i da zaslužuju da nose njen dres", dodao je Zagorčić.

Pod tim promenana, trener Vojvodine pre svega je mislio na mesto kraj leve aut linije, za koje posle nekoliko sezona neće konkurisati Bojan Nastić (21), jer je otišao u Poljsku, na potpis ugovora sa Legijom iz Varšave.

Nastićevo mesto zauzeće Slaviša Radović.

"Pre svega, želim i ovom prilikom da se zahvalim našim navijačima koji su u utakmici s Viktorijom stvorili sjajan ambijent i pružili nam veliku podršku. Nastojaćemo da im se odužimo dobrom igrom i osvajanjem novih bodova u Subotici, čime bismo nastavili pobedničku seriju u Superligi. Lično, spreman sam da pokušam da iskoristim svaku priliku koju dobijem od šefa", rekao je Radović, za koga je Zagorčić objasnio da je spreman "kao zapeta puška".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...