Press / Večernje novosti: Mrdaković se oporavio od povrede: Laganicom do vrha

Mrdaković se oporavio od povrede: Laganicom do vrha04.09.2015. 12:23

Večernje novosti(0)
F

udbalski globtroter je ponovo na terenu. Miljan Mrdaković, iskusni centarfor Vojvodine, koji ove sezone obeležava 15 godina profesionalne, izuzetno bogate, naročito internacionalne karijere, oporavio se od povrede i hvata zalet za prvi naredni meč svog tima.

On je sjajno počeo u ekipi sa „Karađorđa” na međunarodnoj sceni. U uvodna dva kvalifikaciona kola za Ligu Evrope, ubacio je po pogodak mađarskom MTK i letonskom Spartaksu, ali se već na startu superligaškog karavana povredio. Meč sa Čukaričkim napustio je posle pola časa igre zbog povrede.

- Veoma dobro će nam, doći taj duel, a meni posebno. Uželeo sam se igre, a za očekivati je da će ceo naš pogon biti raspoređen po odgovarajućoj minutaži - kaže Mrdaković.

- Napukla mi je petna tetiva, ali evo, sada je sve okej - kaže Mrdaković. - Išao sam na terapije, oporavio se i počeo da treniram sa saigračima. Odloženi meč sa Jagodinom, koji je trebalo da se odigra u sredu, 9. septembra, ponovo je odložen, tako da ću biti 100 odsto spreman za utakmicu sa Metalcem. Povreda je prošlost i to je najvažnije. Još važnije je da krećemo u jesenju berbu bodova i borbu za vrh tabele.

Njegov izostanak sa terena u potpunosti je nadomestio Ognjen Ožegović, mladi špic Vojvodine, koji je nastavio seriju pogodaka sa pozicije centarfora.

- Sjajno je igrao. Naravno da se izostanak ne oseti kada mi na svakom mestu u timu imamo po dva, tri igrača podjednakih kvaliteta. Svaki od nas može da uskoči u tim u bilo koje vreme i da se razlika ne primeti. Zato je našem šefu Zlatomiru Zagorčiću lako da sastavi tim i kada nas remete karton pauze ili povrede. Ožegović je, kažem, sjajno odigrao, a na meni je da nastavim u istom ritmu. Vraćam se na teren još jači sa još više motiva - ističe Mrdaković.

Napadač Vojvodine ne krije žal što nije učestvovao u evropskom putešestviju, tim pre što je tim sa „Karađorđa” pružao odlične partije i punio tribine stadiona.

- Odlično je bilo, sve besprekorno i postigli smo veliki uspeh. Lepa epizoda u Ligi Evrope je završena jer smo naleteli na zaista bolju ekipu iz Plzena, koja je zasluženo otišla dalje, u grupnu fazu - komentariše Mrdaković.

Iskusni napadač smatra da posle oproštaja od međunarodne scene sada Novosađanima predstoji nešto laganiji ritam.

- Sada će biti lakše. Jer, nema onog ubitačnog ritma. Videlo se, posle Plzena već na utakmici u Subotici gde je igrače Vojvodine sustigao umor. Već od utakmice s Metalcem krećemo u nove pohode se borimo za vrh tabele - poručio je Mrdaković.


DRUGI PUT ODLOŽEN MEČ SA JAGODINOM

Utakmica šestog kola Superlige Srbije između fudbalera Jagodine i Vojvodine odložena je po drugi put, na zahtev Novosađana. Taj susret je najpre, zbog učešća Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pomeren za 9. septembar, ali ni u novom terminu neće biti odigran.

Razlog je što su prvotimci Vojvodine, Ognjen Ožegović, Radovan Pankov i Bojan Nastić sa mladom reprezentacijom Srbije za kvalifikacioni susret s Litvanijom, 8. za EP, koji se igra u Gornjem Milanovcu, kao i zbog poziva golmanu Marku Kordiću u mladu selekciju Crne Gore.


DRINA MERI FORMU

Fudbaleri Vojvodine će tokom prvenstvene pauze zbog obaveza reprezentacije Srbije, odigrati prijateljski trening meč sa Drinom iz Zvornika. Novosađani će člana Premijer lige BiH dočekati na terenu fudbalskog centra „Vujadin Boškov” u sutra s početkom u 17 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...