Press / Dnevnik: „Romantičari” za novo podizanje

„Romantičari” za novo podizanje02.10.2015. 14:20

Dnevnik(0)
U

poslednjih pet prvenstvenih kola u Superligi Srbije, fudbaleri Vojvodine nisu igrali na očekivanom nivou. Zabeležili su po pobedu i remi, uz čak tri poraza, što je rezultat koji nikako ne ide uz klub renomea i tradicije kakve Novosađani u srpskom fudbalu imaju. Upravo zbog toga, sutrašnji duel s OFK Beogradom od velikog je značaja za četu koju predvodi šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić, a pobeda je imperativ od kojeg, sve i da hoće, novosadski crveno-beli ne mogu da pobegnu.

- I pored serije od tri utakmice u kojima nismo zabeležili pobedu, ne sumnjam da ćemo se vratiti u formu s početka sezone - rekao je Aleksandar Paločević, fudbaler koji je letos upravo s beogradske Karaburme stigao u Novi Sad. - Do ovog pada je moralo da dođe, jer iza nas je veliki broj odigranih utakmica. Sada je najvažnije da se što pre podignemo, koliko već sutra i da pobedom nad OFK Beogradom nadvladamo krizu.

Sutrašnjeg rivala Paločević odlično poznaje, jer je tokom punih osam godina nosio dres “romantičara”.

- Imam dosta lepih uspomena na vreme koje sam proveo u ovom klubu. Tokom leta OFK Beograd je, međutim, puno toga promenio u ekipi, tako da je malo onih ostalo za koje mogu da kažem da ih poznajem. Ipak, napadača Jovanovića bih izdvojio i on je fudbaler na kojeg ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Beograđanima iskreno želim sva najbolje u nastavku sezone, ali mi nemamo puno izbora i moramo da učinimo sve kako bismo pobedili i najavili izlazak iz serije lošijih rezultata.

O atmosferi unutar ekipe, vezni fudbaler Novosađana je rekao:

- U našoj svlačionici vlada veoma dobra atmosfera, ništa se nije promenilo u odnosu na period kada smo igrali dobro. Svesni smo težine i ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo i rešeni da pokažemo i dokažemo kvalitet koji imamo. I u susretu s OFK Beogradom, a kasnije i protiv Crvene zvezde. U poslednjih nekoliko utakmica dobijao sam šansu da zaigram od početka, a gol koji sam postigao u Čačku, puno mi znači na polju samopouzdanja. Jako je važno da mi iz vesnog reda budemo opasni po gol rivala, ali i da pogađamo suparničke mreže. Verujem da će i sutra biti tako i da ćemo zabeležiti važnu pobedu protiv mog bivšeg kluba.

Utakmica Vojvodina - OFK Beograd igra se na stadionu “Karađorđe” od 15 časova, a ulaznice će se prodavati na dan susreta, po ceni od 300 dinara (Zapad), 200 dinara (Istok) i 100 dinara (Sever).


Tri gola na kontu

Aleksandar Paločević nije često bio u startnoj postavi Vojvodine u prvom delu sezone. To se, međutim, u poslednje vreme promenilo, pa je sve češće na terenu od prvog minuta.

U dosadašnjem toku prvenstva, ovaj vezni igrač tri puta se upisao u listu strelaca. Golove je postizao u 4. kolu, u pobedi protiv Mladosti u Lučanima (2:1), u 6. kolu, kada je Vojvodina pobedila Novi Pazar sa 4:1 i u prošloj prvenstvenoj rundi, kada su Novosađani poraženi u Čačku (2:4) od ekipe Borca.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...