Press / Dnevnik: Veliki ulog ubio lepotu igre

Veliki ulog ubio lepotu igre05.10.2015. 08:57

Dnevnik(1)
D

a im je pred početak utakmice neko ponudio bilo kakvu pobedu nad OFK Beogradom, ne sumnjamo da bi fudbaleri Vojvodine oberučke tu ponudu prihvatili.

Iza njih je bila serija od tri utakmice bez pobede, praćena velikim padom u formi i zbog toga su im bodovi bili zlata vredni. Novosađani su, eto, cilj ispunili, pobedivši minimalnim rezultatom (1:0), a gol odluke postigao je igrač gostiju Ignjatijević, kog je, u 71. minutu, lopta pogodila posle udarca glavom Ožegovića, promenila smer i prevarila čuvara mreže beogradskog tima Čupića.

- Bila je to tvrda i teška utakmica – rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić. – Mi smo jako želeli pobedu, jer je iza nas bio period praćen velikim padom samopouzdanja. Do dragocenog trijumfa stigli smo posle autogola gostiju, a na našu igru uticalo je dosta grešaka prouzrokovanih imperativom pobede koji smo imali pred sobom. U drugom poluvremenu smo odigrali nešto bolje i, što je najvažnije, stigli do tri važna boda.

U prvih 45 minuta Novosađani su samo jednom šutirali ka golu gostiju, a opasniji i konkretniji u kontranapadima bili su učenici trenera Dragoljuba Bekvalca. Propustili su nekoliko prilika da ozbiljnije zaprete golmanu Kordiću, a najbolju je imao mladi Gojkov kada je pobegao odbrani crveno-belih, a onda šutirao pored stative. Igra domaćina bila je konfuzna i slaba, možda i najlošija u ovoj sezoni, te se može konstatovati kako je veliki ulog ubio potencijalnu lepotu igre.

- Može i tako da se kaže – složio se Zagorčić. – Ipak, treba imati na umu da je duel s OFK Beogradom nosio u sebi najveći ulog za sve nas i, kada je tako, bilo je mnogo teško da se igra. Ipak, najbitnije je da smo pobedili, nevezano od toga koliko ružno i slabo da smo igrali.

Tek u nastavku Ivanić je uputio prvi šut u okvir gola, a onda opet prilika nije bilo sve do 71. minuta i trenutka odluke. Interesantno je bilo to što je Zagorčić morao da napravi dve prinudne izmene u odbrambenoj liniji, a ne, kako bi se očekivalo, u ofanzivnom delu ekipe.

-Stoperu Rosiću je pozlilo, kako mi je doktor rekao, pao mu je šećer i morao sam umesto njega da na teren pošaljem Pankova, dok je desni bek Jovica Vasilić povredio rame, pa je umesto njega ušao Lakićević. Planirao sam da u ovom susretu šansu pružim Pekariću, ali je on na poslednjem treningu dobio udarac u kuk i sada opet ne mogu da računam na njega. To su nesrećne okolnosti, ali to je u fudbalu normalno i moramo da se s problemima nosimo kako znamo i umemo – konstatovao je Zagorčić.

Tek treća izmena, kada je u igru umesto Vukčevića ušao Aleksandar Stanisavljević, donela je promenu u napadu Vojvodine. Odlični desnokrilni fudbaler je uneo živost i Novosađani su u finišu nekoliko puta zapretili Čupiću, ali je na kraju autogol bio ključni trenutak ove slabe utakmice, koja nikako nije mogla da zadovolji ukuse tek oko 500 gledalaca na stadionu „Karađorđe“.

Do 14. oktobra u Superligi Srbije sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, a tog dana u Beogradu snage će odmeriti Crvena zvezda i Vojvodina.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...