Press / Dnevnik: Voša oslabljena, ali i bez izbora

Voša oslabljena, ali i bez izbora06.11.2015. 12:38

Dnevnik(0)
P

rošlo je dosta vremena od kada su fudbaleri Vojvodine odigrali jednu superligašku utakmicu kao domaćini. Sasvim precizno, crveno-beli su 17. oktobra na “Karađorđu” izgubili od niškog Radničkog (0:2) i od tada su na strani snage odmerili sa Crvenom zvezdom (0:3), Voždovcem (0:0) i Čukaričkim (1:1). Uz to, u šesnaestini finala Kupa Srbije gostovali su kod Kolubare u Lazarevcu (0:0, prošli na penale), tako da je iza njih duži period izbivanja s domaćeg terena, ali i serija utakmica bez pobede. Priliku da to promene imaće večeras (petak), pošto ugošćuju dvanaestoplasirani tim Radnika iz Surdulice, u prvoj utakmici 17. kola Superlige.

- Posle četiri povezana gostovanja, večeras ćemo najzad zaigrati pred našom publikom - rekao je mladi trener Milan Kosanović, koji od skora obavlja posao šefa stručnog štaba novosadskog superligaša. - Navijači Vojvodine sisgurno su nezadovoljni rezultatima koje je tim ostvarivao u poslednje vreme i naša obaveza je da večeras odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu. Naravno, nemamo puno izbora kada je krajnji rezultat u pitanju, jer moramo da pobedimo i opravdamo ugled kluba čiji dres nosimo.

Kada se reč povela o sastavu tima koji će istrčati na megdan rivalu iz Surdulice, Kosanović je rekao:

- I dalje su van ekipe povređeni Pekarić i Ćurko, kao i golmani Žakula i Kordić, a nisu proteklih dana trenirali ni Ožegović, Paločević i Vasilić. Nadam se da će barem neko od poslednje trojice igrača moći da nam pomogne u duelu s Radnikom, ali će obaveza svih igrača koji budu izašli na teren ostati ista i svodi se jednu reč - pobedu. Posle dobrih igara u dresu Proletera, ekipi je priključen i omladinski reprezentativac Srbije Lazar Zličić i imaće priliku da pokaže kvalitet i dobru formu. U tim se vraća Lazar Rosić koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Igrači evidetno imaju problem sa samopouzdanjem, ali ćemo od njih večeras tražiti da pruže maksimum znanja, truda i kvaliteta i verujem de to biti dovoljno da uknjižimo sva tri boda. Ekipu Radnika predvodi moj kolega Miloš Veselinović i reč je o timu koji se nalazi u usponu forme, ali sam ubeđen da će i posle utakmice u Novom Sadu ostati bez pobede na strani, odnosno da će povećati broj poraza na gostujućim terenima.

Mladi reprezentativac Srbije, stoper Radovan Pankov, u paru s Rosićem činiće tandem centralnih bekova u večerašnjem susretu, pred koji je rekao:

- Posle serije lošijih rezultata koja je iza nas, dužni smo da upišemo pobedu i osvojimo sva tri boda. Siguran sam da ćemo u tom slučaju krenuti u seriju boljih ostvarenja, jer mesto Vojvodini je u vrhu superligaške tabele i obezbeđivanje mesta koje vodi u evropsku konkurenciju.

Moguće je da će Novosađani danas utakmicu početi u sledećoj postavi: Perić - Lakićević, Pankov, Rosić, Nastić - Maksimović, Sekulić - Vukčević, Zličić, Stanisavljević - Ožegović (Mrdaković).

Duel Vojvodina - Radnik počinje u 18 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...