Press / B92: Lalatović suspendovan na tri meseca!

Lalatović suspendovan na tri meseca!26.11.2015. 03:16

B92(0)
T

rener Vojvodine Nenad Lalatović neće moži da vodi ekipu u naredna tri meseca zabog suspenzije FSS.

Lalatović je suspendovan zbog incidenata u kojima je učestvovao 1. novembra na konferenciji za štampu dok je još uvek bio trener čačanskog Borca protiv niškog Radničkog.

On je ovako drastičnu kaznu zaradio jer mu je pre samo mesec dana istekla uslovna kazna zbog svađe sa publikom dok je bio trener crvene zvezde.


Lalatović iznenađen: Nek im je na čast

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je zbunjen i iznenađen zbog tromesečne suspenzije, koju mu je izrekla Disciplinska komisija FSS.

Lalatovića su kamere snimile kako se sa nekim verbalno prepucava i koristi grube psovke, dok je vodio Borac, a nakon pobede te ekipe 1. novembra protiv Radničkog u Nišu u Super ligi.

"Nek ide njima na čast, savest mi je čista. Očigledno je da nekome smetam, zbunjen sam, neprijatno iznenađen. Imao sam uslovnu kaznu koja je prošla. Da sam to uradio pod uslovnom, razumeo bih ovoliku kaznu, ali uslovna je prošla", rekao je Lalatović agenciji Beta.

Lalatović je kazao da bi razumeo visoku kaznu da se sukobio sa nekim od zvaničnih lica i dodao da se sudija i delegat nisu žalili posle utakmice.

"Da je to uradio neki igrač, trener ili delegat, razumeo bih, ali nije, već navijač, huligan. On tu nije smeo da bude. Ne dozvoljavam da me neko psuje, pogotovo ne posle velike pobede kakva je bila u Nišu, a tek majku, koju nemam od 16. godine", kazao je Lalatović.

Takođe, istakao je da ga čudi što je kažnjen tek pošto je preuzeo Vojvodinu, a ne ranije, jer se incident desio 1. novembra.

"Možda nekome smeta što sam uspešan kao trener", dodao je on.

Lalatović je naveo da će se žaliti, jer smatra da nije zaslužio toliku kaznu, kao i to da postoji "50 svedoka".

"Apsolutno sam siguran da nisam to zaslužio, nisam se svađao sa igračem, predstavnikom kluba ili zvaničnim licem, već sam uzvraćao psovke huliganima koji su me napali u restriktivnom prostoru", istakao je Lalatović.

Lalatović je, takođe, kazao da ovakav postupak Disciplinske komisije ne ide na ruku srpskom fudbalu.

"Nije čudo što treneri i igrači žele da pobegnu iz Srbije. Ovde nemaš kome da se žališ, ne znam šta da kažem... Zbunjen sam i iznenađen, ali ako tako mora da bude...", rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, trebalo je da bude kažnjen onaj ko je dopustio navijačima da uđu u restriktivni prostor i vređaju protivničkog trenera.

Lalatović zbog suspenzije neće moći da bude na klupi Vojvodine na utakmicama protiv Mladosti, Partizana, Jagodine i Novog Pazara.


"Lalatović je adekvatno kažnjen"

Predsednik Disciplinske komisije Fudbaskog saveza Srbije Žarko Stevanović rekao je da je Nenad Lalatović adekvatno kažnjen zbog težine i načina prekršaja.

"Smatramo da je sankcija adekvatna počinjenom prekršaju. Razlozi dužine kazne su težina prekršaja i načina na koji se Lalatović obratio nekome, ne znamo kome, niti je bitno, a pred kamerama i medijima", rekao je Stevanović agenciji Beta.

DK FSS-a je suspendovala Lalatovića na tri meseca, zbog incidenta 1. novembra, kada se verbalno prepucavao sa nepoznatom osobom i psovao posle pobede njegovog tadašnjeg kluba Borca nad Radničkim u Nišu, a pre konferencije za novinare nakon te superligaške utakmice.

Lalatović je imao uslovnu kaznu, koja mu je istekla krajem septembra. I pored toga što mu je uslovna kazna istekla, DK FSS-a ga je suspendovala.

"Lalatović je bio uslovno kažnjen, što je isteklo krajem septembra i samo dva meseca posle je počinio novi prekršaj, što je za Disciplinsku komisiju bio dovoljan razlog da mu se izrekne ovakva kazna", kazao je Stevanović.

On je dodao da je Lalatović u poslednje tri godine četiri puta kažnjavan, kao trener Proletera, Crvene zvezde, Voždovca i kao Borca.

Odluka Disciplinske komisije FSS-a je prvostepena i Lalatović ima pravo žalbe drugostepenom organu.

"Naše angažovanje u ovom trenutku prestaje. Neka svako radi svoj posao", naveo je Stevanović.

Šćepanović: Čudan momenat za kaznu Lalatoviću


Predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović iznenađen je odlukom Disciplinske komisije FSS da na tri meseca suspenduje trenera tog kluba Nenada Lalatovića.

"Vojvodina je uvek bila neko ko drži do toga da treba da postoji red u srpskom fudbalu, držimo se pristojnih manira i kad smo zadovoljni i kad nismo. Ipak, moram da primetim da je izuzetno čudan momenat u kom se sve ovo dešava. Tajming je veoma diskutabilan", rekao je Šćepanović agenciji Beta.

Prema rečima prvog čoveka novosadskog kluba, zabrinjava to što je odluka o kazni doneta tek kada je Lalatović preuzeo Vojvodinu.

"Malo mi je sve to zabrinjavajuće, izaziva sumnju kod svih nas zašto se baš sad to radi. Trebalo je da se povede računa u kom momentu se odluka donosi", dodao je Šćepanović.

On je najavio da će se i Vojvodina i Lalatović žaliti na odluku.

"Sačekaćemo da odluku dobijemo u pisanoj formi. Dok je takvu ne vidimo, ona za mene nije validna. Žalićemo se, kako trener, tako i mi kao klub", kazao je prvi čovek Vojvodine.

Šćepanović je kazao da će kazna "ako stvarno bude došlo do realizacije" štetu naneti igračima Vojvodine koji su krenuli uzlaznom putanjom.

"Kazna sama po sebi neće biti delotvorna jer će doneti štetu i treneru i klubu. Ako je neko već planirao da kazni trenera, morao je da uzme u obzir da će time naneti štetu i klubu, čiji su igrači krenuli uzlaznom putanjom vođeni Lalatovićevom velikom energijom. To će sigurno uticati na njih", kazao je Šćepanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...