Press / Dnevnik: Novosađani zaustavili ''valjak''

Novosađani zaustavili ''valjak''06.12.2015. 18:27

Dnevnik(0)
P

artizan - Vojvodina 0:2 (0:0)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 10.000, sudija: Nikolić (Kragujevac), strelci: Rosić u 80. i Stanisavljević u 88. minutu. Žuti kartoni: Grbić, Bandalovski (Partizan), Stanisavljević, Tankov, Rosić, Sekulić, Maksimović, Ožegović (Vojvodina). Crveni karton: Sekulić (Vojvodina).

PARTIZAN: Kljajić 6, Grbić 7, Bandalovski 6, Ćirković 6, Subić 7, Jevtović 6 (Šaponjić), Ilić 7, Lukić 6 (Babović), Živković 7, Ninković 6, Božinov 6 (Oumaru 6).

VOJVODINA: Perić 7, Ivanić 7, Vukčević 6 (Stanisavljević 7), Pankov 7, Lakićević 7, Nastić 7, Babić 6 (Puškarić 6), Rosić 7, Sekulić 6, Maksimović 6, Ožegović 7 (Kovačević).

Crno-beli su bili dominantniji, međutim, Novosađani daleko mudriji i zasluženo su zabeležili trijumf.

Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi domaćina. Pokušavali su Beograđani uglavnom preko bočnih pozicija, ali Živković i Ninković su bili odlično pokriveni od odbrane gostiju pa su bili gotovo neupotrebljivi. Nenad Lalatović je odlično postavio igru protiv velikog rivala, u nameri da iz kontranapada ugrožava gol Kljajića. Jedna takva situacija umalo nije urodila plodom. U 15. minutu, kada je Ožegović pred sobom imao samo Bandalovskog i golmana Partizana, a u poslednjem trenutku bugarski internacionalac ga je faulirao.

Nažalost, ono što u poslednje vreme redovno "krasi" duele Partizana i Vojvodine je velika nervoza igrača. U nekoliko navrata sudija Nikolić morao je da smiruje uzavrele strasti. Takođe, „istakli” su se i navijači Partizana. U dva navrata prekidali su utakmicu, najpre bakljadom, a potom uvredljivim pesmama na račun "kolega" sa severne tribine.

Sve u svemu, siromašan fudbal viđen je u prvih 45. minuta, a prvu šansu fudbaleri Partizana imali su u finišu ovog dela igre. Na drugoj strani neprecizan je glavom bio Ožegović. Na kraju, utisak je da je Vojvodina zrelije odigrala prvo poluvreme, uostalom bila je i opasnija.

Nastavak je takođe počeo inicijativom domaćina, ali su gosti opet bili opasniji. Novosađanima je falio samo završni pas da ozbiljnije ugroze Kljajića. Konkretan je bio i Partizan u 51. minutu, ali je Ninković loše šutirao. Kada se razigrao Živković i "valjak" je bio opasniji. Od 60. minuta sve je bila korisnija desna strana Beograđana tako da je bilo sve više situacija u kojima je lopta bila u šesnaestercu gostiju. I taj period bolje igre umalo crno-beli nisu krunisali pogotkom. Ilić je dobro prošao, još bolje proigrao Božinova, a ovaj sa sedam metara prebacio gol. Prečku je zatim pogodio Ninković, a onda Ilić je bio izblokiran samo metar od gola. I, kako to obično biva, posle promašaja sledi kazna. Korner je izveden sa leve strane, a Rosić usamljen smestio loptu u mrežu za vođstvo Novosađana.

Posle isključenja Sekulića crno-beli su dobili priliku za izjednačenje. Nakon prekršaja Rosića nad Ilićem u šesnaestercu sviran je jedanaesterac, ali je Perić nogom zaustavio šut Ninkovića.

Odmah je usledila kontra koju je Stanisavljević završio golom i stavio tačku na utakmicu.

U TABORU VOJVODINE ZADOVOLjNI POSLE UTAKMICE
Isplatila se taktika


Posle završenog meča na Topčiderskom brdu svi u taboru Vojvodine bili su zadovoljni.

- Utakmica je bila teška, kako smo i očekivali. Igrali smo protiv velikog rivala. Mi smo bili mudriji, imali smo svoju računicu koja nam se na kraju isplatila. Postigli smo dva gola i zabeležili veliku pobedu - rekao je Dragan Šarac, pomoćni trener Vojvodine.

Na drugoj strani nezadovoljan je bio Ljubinko Drulović.
- Utakmica nije morala ovako da se završi. Ponovo smo promašili jedanaesterac i još nekoliko prilika. Bio je ovo vrlo loš dan za nas i golove smo primali posle svojih grešaka tako da ćemo ovaj meč odmah zaboraviti. Okrećemo se meču sa Ausburgom u četvrtak i nadam se da ćemo u njemu biti mnogo nadahnutiji - rekao je trener Partizana.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...