Press / Dnevnik: Ivanić: Na proleće napadamo trofej

Ivanić: Na proleće napadamo trofej23.12.2015. 21:04

Dnevnik(0)
Z

vanično najbolji fudbaler AP Vojvodina za 2015. godinu, ali i predvodnik ekipe Vojvodine u ovoj sezoni - Mirko Ivanić, obeležio je po mnogo čemu jesen u crveno-belom.

Bio je u drugom delu polusezone kapiten tima, ali i njegov pokretač i najbolji strelac, postigavši ukupno 10 golova, od čega osam u Superligi Srbije. Još letos, u finišu prelaznog roka, našao se u centru pažnje i zbog velikog zanimanja Partizana da ga prevede u crno-beli tabor, ali je Mića ostao dosledan svom obećanju i nije želeo da pojačava redove direktnog konkurenta Novosađana u borbi za vrh tabele.

- Odigrali smo polusezonu dosta promenljivo - počeo je priču za “Dnevnik” Ivanić. - To se odnosi i na čitavu ekipu i na moje partije. U prvom delu smo igrali fantastično, posebno u Evropi, ali nismo ništa lošiji bili ni u domaćem prvenstvu. Posle toga usledio je pad, kako u formi, tako i rezultata, ali smo na kraju uspeli da se izvučemo, osvojimo peto mesto i s dobrim izgledima za visok plasman na proleće. Po meni, jesen smo završili dosta uspešno, verujem da tako razmišljaju i ljudi u klubu, jer ušli smo i u četvrtfinale Kupa Srbije i imamo šansu da osvojimo i trofej. Sve u svemu, zadovoljan sam polusezonom.

Letos ste, na samom početku, briljirali, iako niste s ekipom prošli pripreme na Zlatiboru zbog učešća na Evropskom prvenstvu mladih selekcija u Češkoj?

- Istina je da nisam prošao pripreme, ali smo, ipak, svi igrali veoma dobro kada je sezona počela. U kvalifikacijama za Ligu Evrope prosto nije bilo slabog mesta u našem timu, svi smo pokazivali veliku želju da pružamo dobre partije, ne samo ja, i otuda su usledili i odlični rezultati.

Postigli ste i veliki broj golova. Da li vam je to bio rekord u jednoj polusezoni?

- Jeste, nikada nisam postigao više pogodaka na polovini prvenstva. Moglo je možda da ih bude i više na mom saldu, ali sam i ovako zadovoljan. Generalno, ostaje mali žal što nismo bolje plasirani na tabeli, ali, ponavljam, mala je razlika u bodovima i očekuje nas zanimljiv nastavak borbe za bodove na proleće.

Sredinom polusezone došlo je do pada forme i u jednom trentuku ste bili tek deveti na tabeli. Onda je usledio dolazak trenra Nenada Lalatovića i puno toga se promenilo, a Voša se našla pri samom vrhu najboljih timova u Superligi Srbije?

- Lalatovića znam od ranije, sarađivao sam s njim još dok sam nosio dres Proletera sa Slane bare. On je veliki motivator, uspeo je da nas trgne iz letargije i da nam značajno podigne nivo samopouzdanja koje nam je nedostajalo. Završili smo jesen veoma uspešno i otvorili sebi put da na proleće ravnopravno uđemo u bitku za vrh tabele, ali i trofej u kupu.

Letos ste rekli da ne želite da pojačavete direktne rivale Partizan i Crvenu zvezdu, a sada se kroz medije provlači su crno - beli zainteresovani da obučete njihov dres. Ostajete li dosledni svojoj odluci?

- Da, dosledan sam i neću prelaziti ni u jedan klub u Srbiji. Ovih dana želim da se, pre svega, pošteno odmorim od teške polusezone, tako da ne pratim pisanje medija, niti pregovaram s bilo kim. Sve sam prepustio, kada je o eventualnom transferu u neki inostrani klub reč, ljudima koji vode brigu o mojoj karijeri, a ja se spremam da na proleće pružim što bolje partije u dresu Vojvodine. Naravno, ukoliko stigne neka ponuda iz inostranstva koja bi odgovarala i ljudima iz Voše i meni, moguće je da promenim sredinu, ali, za sada, ostajem u Novom Sadu i razmišljam jedino o Vojvodini - završio je Mirko Ivanić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Radulović18
Vukanović17
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Čumić12
Zady Sery9
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...