Vesti / Utakmice / Voša „iskopirala“ Arsenal

Voša „iskopirala“ Arsenal03.10.2010. 21:29

Autor: fkv.com Team(24)
Slavlje igrača i navijača posle meča
Slavlje igrača i navijača posle meča
U

derbiju sedmog kola Jelen Super Lige fudbaleri Vojvodine zasluženo su savladali goste iz Beograda sa 2:0. Golove za domaći tim postigli su Mario Đurovski u 29. minutu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, nakon prekršaja bivšeg „lale“ Kizita nad Lazetićem, dok je sudbinu gostiju „zapečatio“ danas sjajni Georgi Merebašvili, u 57. minutu. Voša je tako, nakon Arsenala, nanela drugi uzastopni poraz šampionu Srbije, a da je pobeda bila i ubedljivija ne bi bilo nezasluženo.

Iako je nakon utakmice u Lučanima javnost očekivala nešto defanzivniju postavku crveno-belih, trener Zoran Milinković iznenadio je sve, a najviše goste, vrlo ofanzivnom formacijom. Izuzev jedne šanse na samom početku meča, kada je lob udarac gostiju završio preko gola istrčalog Brkića, Partizan nije imao gotovo nikakve šanse protiv fenomenalno raspoloženih i borbenih igrača Vojvodine. Smenjivali su se napadi crveno-belih, veliki broj izvedenih kornera i opasni prodori po boku nagoveštavali su vodstvo domaćina, i to se konačno desilo sredinom prvog dela. Danas vrlo korisni Lazetić ušao je u kazneni prostor crno-belih, kada je na njega klizeći startovao nekadašnji ljubimac Severa, Jozef Kizito. Lopta je prošla, Lazetić nije, te je sudija Glođović pokazao na krug od kreča, udaljen 11m od gola. Penal je, hladan kao špricer, izveo Mario Đurovski. Lopta i golman Stojković poleteli su u istu stranu, ali je lopta bila brža – 1:0 i delirijum na severnoj tribini „Karađorđa“! Zbunjeni igrači gostiju pokušali su do kraja prvog dela da nađu put do Brkićevog gola, ali su lako mogli već u prvom poluvremenu da ostave svaku nadu, jer su brzi Abubakar, Merebašvili i Lazetić pravili dar-mar u njihovoj odbrani i propustili nekoliko izglednih prilika da nateraju Stojkovića da još koji put pređe gol-liniju i pokupi loptu iza svojih leđa.

Iako se očekivalo da će pauza više koristiti Beograđanima, Voša je nastavila u istom ritmu, kontrolisala sredinu terena i merkala drugi gol, kojim bi definitivno prelomila meč. Nemoćni da urade nešto više sa loptom, fudbaleri Partizana su krenuli sa konstantnim provociranjem i udaranjem crveno-belih momaka, što je glavni sudija tolerisao i u par navrata propustio da crvenim kartonom kazni (malo je reći) nesportske poteze sa njihove strane. U 57. minutu desilo se ono što se, po prikazanom na terenu, i moralo desiti. Merebašvili je krunisao možda i svoju najbolju partiju u dresu Vojvodine i udvostručio prednost Novosađana na 2:0. Bilo je izvesno da bodovi ostaju u Novom Sadu, te su čarke i provokacije gostiju postajale sve bezobzirnije. Do kraja su viđena čak četiri crvena kartona, a da je kriterijum sudija bio iole ujednačen, barem tri su morala pripasti igračima beogradskog tima. Do kraja su viđene po dve-tri šanse na obe strane, ali je odbrana Vojvodine i ovaj put ostala nesavladana, te se razlika na tabeli sa poslednjim sudijskim zviždukom istopila na samo jedan bod.

Derbi jeste opravdao očekivanja fudbalske javnosti i pristutnih gledalaca na najvećem novosadskom stadionu. Pred desetak hiljada gledalaca, viđena su dva gola, velika borba na terenu, četiri crvena kartona, sjajno izdanje Vojvodine... Utisak su, pak, pokvarili gostujući navijači, čije izdanje može da se stavi u ravan njihovih fudbalera. Primitivizam je opet dominirao na istočnoj tribini, kao i toliko puta do sada, ali je fino ispunjeni Sever održao lekciju kako se navija za svoj klub. „Firmi“ čista desetka za današnje izdanje, a upravi kluba ostaje da dobro razmisli o svrsishodnosti poltronske gostoljubivosti prema navijačima beogradskih klubova, jer je na gest davanja 500 besplatnih karata odgovoreno još jednim u nizu divljačkim uništavanjem stolica na Istoku. Sa druge strane, apel za sportskim navijanjem upućen sa istog ovog sajta žigosan je kao „huliganski“. Ostaje da u narednim danima vidimo da li će uprava kluba barem na isti način (a nadamo se vrlo oštrije) reagovati na šovinističke izjave i divljanje primitivaca na istočnoj tribini. Do tada, uživajmo u zasluženoj pobedi.



FKV - Partizan 2:0 (1:0)

Strelci: 1:0 - Đurovski (penal) u 29’, 2:0 - Merebašvili u 56’.

Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Crveni kartoni: Lazetić u 63, Merebašvili u 85. (Vojvodina), Tomić u 63, Smiljanić u 90. minutu (Partizan).

Žuti kartoni: Đurovski, Merebašvili, Vulićević, Tumbasević, Latetić, Trajković (FKV); Kizito, Stevanović, Tomić, Smiljanić (Partizan).

FKV (trener Zoran Milinković): Brkić, Vulićević, Pavlović, Mojsov, Trajković, Medojević, Tumbasević, Đurovski (od 76. Jao), Lazetić, Merebašvil, Oumaru (od 90+3. Katai).

Partizan (trener Aleksandar Stanojević): Stojković, Stevanović, Jovanović, Stanković, Kizito, Petrović, Kamara (od 46. Tomić), Ilić, Bogunović (od 61. Smiljanić), Iliev (od 79. Šćepović), Kleo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...