Vesti / Mlađe kategorije / Crvenčani tvrd orah

Crvenčani tvrd orah29.10.2010. 23:52

Autor: ICE(3)
foto: Minja (arhiva)
foto: Minja (arhiva)
P

roteklog vikenda naše ekipe i igrači su nastupali sa promenljivim uspehom i formom, neki su se istakli, a drugi nažalost podbacili. Najvažnija vest je ta da naši kadeti nastavljaju pobednički niz i spremni dočekuju derbi mečeve sa Zvezdom i Partizanom.


OMLADINCI

Naši omladinci su nastavili da igraju po sistemu toplo-hladno, tako da su ponovo zabeležili poraz u gostima u okviru dvanaestog kola Omladinske lige Srbije, bolji je bio Borac koji je u Čačku savladao naš tim sa 1:0 golom u poslednjem minutu utakmice.

Ekipa je u Čačku nastupila u sledećem sastavu: Pajović, Petrić, Radovanović, Radoja, Slijepčević, Mejić, Silađi (Kosić), Poletanović (Ilić), Preveden, Ferati, Jovanović (Kovačević).

Naš tim je bio oslabljen neigranjem Milićevića i Ivanića, a već skoro celu polusezonu je povređen Vukaljević, tako da su kadrovski problemi pritisli u zao čas. Na ovoj utakmici ekipu su pojačala i dvojica igrača koji su 1994.godište. Reč je o napadaču Edinu Feratiju i štoperu Milovanu Petriću. Zanimljivo je i to da je Petrić samo dan ranije odigrao i nepotpun meč za dve godine mlađu selekciju, nastupio je za mlađe kadete. Ivan Mejić se već na nekoliko utakmica ustalio na poziciji desnog beka, a Luka Preveden je na poziciji zadnjeg veznog zamenio Mirka Ivanića.

Omladinci se trenutno nalaze tek na desetom mestu na tabeli sa polovičnim učinkom i jednom utakmicom manje. Svakako da se očekivalo mnogo više i da je ovo neuspeh.U narednom kolu u Veternik dolazi ekipa Rada.


KADETI

Kadeti su još jednom potvrdili dobru formu i u dvanaestom kolu Kadetske lige Srbije savladali u gostima FK Beograd sa 2:1. Naši momci trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli iza Zvezde i Partizana, ali im opasno prete OFK, Rad i Teleoptik koji doduše imaju dve ili jednu utakmicu manje. U narednom kolu u Veternik dolazi slabašna Loznica i to treba da bude zagrevanje pred dva veoma važna meča na kraju jesenje polusezone, a to su mečevi protiv dve prvoplasirane ekipe iz Beograda.


MLAĐI KADETI

Naši mlađi kadeti su u dosadašnjem takmičenju Kadetske lige Vojvodine ostvarili svih 12 pobeda, ali su konačno u trinaestom kolu zaustavljeni i to tamo gde se najmanje očekivalo, u Veterniku na susretu protiv Crvenke. Meč je završen rezultatom 1:1 (0:1).

Stelac za naš tim bio je Milan Makarić negde oko 70. minuta utakmice, a Voša je nastupila u sastavu:

Rockov, Jorgić, Kremenović, Pankov, Joksimović, Drinić, Milinković, Makarić, Miljuš, Asani, Ilić.

U ekipi nije bilo Milana Sprema koji je postao standardni član godinu dana starije selekcije kadeta, a nedostajao je i odlični Nebojša Kosović koji je imao obaveza prema kadetskoj reprezentaciji Crne Gore. Njihova mesta u startnoj postavi su zauzeli Sergej Milinković i Dušan Miljuš. Krilni igrač Miljuš je igrao ofanzivno levo krilo (sa uspehom može da igra i po desnoj strani), a Kosovićevu poziciju u sredini preuzeo je Milinković.

Naš tim je dobro započeo meč i od starta pritisnuo goste na njihovoj polovini. Naređalo se nekoliko napada nakon kojih je izboreno par kornera. Nakon jednog kornera koji je izveo Asani, na loptu je glavom naleteo iskosa napadač Georgije Ilić i trzajem je lepo uputio ka golu. Golman Crvenke je bio potpuno nemoćan, ali je lopta pogodila stativu i odbila se u polje. Na loptu je potom naleteo Miljuš, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali iznad prečke gola gostiju.

Odmah nakon toga usledio je hladan tuš za domaću ekipu.Gosti su izborili jedan korner, on je izveden, a na 6-7 metara od gola jedan igrač gostiju je ostao usamljen i nogom poslao loptu u mrežu. Bio je to propust domaće odbrane. Ovo vođstvo gostiju kao da je preseklo domaći tim. Igra je u nastavku bila dosta nepovezana i neorganizovana, a gostujuća ekipa se umešno i organizovano branila sa svim raspoloživim igračima. Milan Makarić je sa preko dvadeset metara oprobao svoj šut, lopta je išla ka samom donjem uglu gola gostiju, ali je u blizini gola malo izgubila na ubrzanju pa ju je gostujući golman uspeo paradom izbaciti u korner. Miljuš je nekoliko puta probijao po levoj strani, ali su njegovi centaršutevi redovno bili presečeni u zadnjem momentu od strane guste odbrane gostiju.

Često su se nakon toga stvarale gužve gde su domaći igrači tik unutar kaznenog prostora natrčavali na loptu i šutirali ka golu. Tako su pokušavali Milinković i Asani, ali su ili bili neprecizni ili su im šutevi bili izblokirani. Miljuš je imao dve najbolje prilike za Vojvodinu, prvo je nakon dodavanja iz sredine sa desetak metara iz dobre pozicije šutirao iznad gola, a zatim je iskosa sa 6-7 metara nakon što je prešao dva igrača šutirao na gol pravo u golmana umesto da pokuša da asistira. Vođstvom Crvenčana je završen prvi deo igre.

U nastavku Vojvodina je nastavila da napada, a izvršene su i neke izmene, pa je tako umesto Miljuša u igru ušao napadač Filip Klaić, momak koji je inače 1994. godište. Nešto kasnije došlo je i do zamene štopera pa je u igru ušao i standardni štoper godinu dana starijih kadeta, Milovan Petrić koji je inače već sledeći dan nastupio i za omladince. Petrić je zamenio Pankova.

Upravo je Klaić imao dobru šansu za postizanje gola nakon dodavanja Jorgića, ali je malo kasnio i uspeo je tek vrhom kopačke da zahvati loptu pre nego što mu je gostujući golman ušao u šut. Nakon prodora Joksimovića po desnoj strani i ubacivanja lopte u kazneni prostor, šansu je imao i Ilić, ali je dosta oklevao pa je ometen šutirao tek pored gola. Klaić je uskoro imao još bolju priliku nego kada je prethodni put bio u šansi, ovaj put je nakon dodavanja Milinkovića iz sredine izbio iskosa sam pred golmana Crvenke koji je međutim uspeo da odbrani njegov šut po zemlji.

I onda u jeku napada domaćina, desni bek Uglješa Joksimović je visoko nabacio loptu u kazneni prostor po sredini negde na desetak metara od gola, u skoku su bili Milinković i jedan igrač Crvenke, lopta se odbila prema golu gde je na petercu natrčao na nju Milan Makarić, šutirao, ali pravo u golmana koji je odbio njegov šut, međutim lopta se ponovo odbila do Makarića koji je iz neposredne blizine postigao gol. Nakon izjednačenja domaći igrači su još furioznije krenuli ka golu Crvenke i veoma brzo Milinković je imao veliku šansu da postigne gol nakon odličnog prodora i centaršuta sa desne strane Asanija. U gužvi je neko glavom odbio loptu prema golu Crvenke nakon centaršuta, lopta je došla do Milinkovića koji je bio samo nekoliko metara od gola, ali ju je on glavom prebacio preko prečke. Ubrzo je Makarić sa dvadesetak metara šutirao na gol Crvenke posle akcije gde je ostao sam, golman Crvenke je ostao kao ukopan, ali je lopta prošla tik pored stative i otišla u gol-aut.

I tada u jeku napada domaćina usledila je kontra gostiju, izmenili su dupli pas i jedan njihov igrač je iskosa ostao u poziciji da šutira na gol, ali su mu golman Rockov i jedan igrač Vojvodine ušli u šut pa je od svega ostao samo korner za goste. Odmah nakon što su izveli korner iskoristili su nepažnju odbrane domaćina i kombinacijom došli do slične situacije kao i pre kornera, ali je golman Rockov na vreme ušao u šut igrača gostiju i izbacio loptu u korner. Nakon toga, Vojvodina je napadala, ali nekako jalovo pa je veoma brzo sevnula nova kontra gostiju i nakon dodavanja iz sredine, iza leđa domaće odbrane ubacio se jedan igrač Crvenke, krenuo sam ka golu, ali je fantastični golman Rockov ponovo izašao sa gol-linije, skratio mu ugao i odbranio šut, lopta se odbila do drugog igrača Crvenke u naletu, ali je Rockov i njegov udarac odbio, da bi lopta došla i do trećeg igrača Crvenke, ali njegov šut je blokirao jedan igrač Vojvodine koji se vratio u odbrambeni blok.

Posle ove situacije Crvenka je imala još jednu odličnu priliku, ponovo je sevnula kontra, jedan njihov igrač je izašao iskosa sam pred gol Rockova, ali je njegov šut završio tik pored gola. Do kraja utakmice je nakon toga ostalo još jako malo vremena i jedino je još Makarić pokušao da sa poludistance iznenadi golmana Crvenke, ali nije bio uspešan.

Tako su naši mlađi kadeti zabeležili prvi remi u ovom takmičenju, ali i pored toga sigurno drže prvo mesto na tabeli sa 6 bodova više od ČSK-a i 8 od Banata.


PIONIRI

U trinaestom kolu Pionirske lige Vojvodine, naši pioniri su zabeležili i trinaestu pobedu, savladali su Crvenku sa 4:0 (3:0), ali utakmica uopšte nije bila tako laka kao što rezultat govori i s obzirom na to da su naši pioniri zaista dominantni u ovom takmičenju i da su istog godišta kao njihovi rivali, Crvenčani su se i na ovoj utakmici pokazali kao zaista tvrd orah.

Tek što je počela utakmica naši pioniri su postigli i gol koji im je u mnogome olakšao posao, ali ga nažalost pisac ovih redova nije uspeo videti, reč je bilo o prvom ili drugom minutu. Strelci ostala tri gola za Vojvodinu bili su Stamenić oko tridesetog minuta, Zličić pred sam kraj prvog dela igre i Petrović sredinom drugog poluvremena.

Naša ekipa je meč počela u sledećem sastavu: Petrić, Vulić, Fimić, Desančić, Đurić, Zeljković, Zličić, Petrović, Vujošević, Stamenić, Ćurko.

Izostao je standardni desni bek Srđan Vukaljević, a zamenio ga je Đurić. U startnoj postavi u veznom redu ustalio se nakon povrede Nikole Milića (koji se oporavio još pre nekoliko kola) odlični Lazar Zličić. Zličić je momak koji je godinu dana mlađi od ostalih iz ove ekipe. Reč je o velikom talentu i budućnosti našeg kluba, iako je jako mlad, lepo je razvijen i snažan, a poseduje i zavidnu tehniku i brzinu.

Kao što je spomenuto, naš tim je na samom početku utakmice poveo. To brzo vođstvo kao da je malo opustilo naše pionire pa su nastavili da igraju malo opuštenije i napadali nekako rezervisanije. Crvenčani su se dobro branili i sekli mnoge napade, pa čak nije bilo ni nekih izglednijih prilika za naš tim u tom periodu igre. Ofanzivni vezista Novak Vujošević je iskosa sa desne strane oprobao svoj šut, ali je lopta završila zamalo pored gola. Crvenčani su se polako oslobađali pritiska i kretali sve više u napad. Tako su posle jedne brze akcije imali i prvu priliku za postizanje gola. Odigrali su dobar dupli pas i njihov napadač je ušao u kazneni prostor domaćeg tima i bio najbliži golu, ali mu je munjevito u susret krenuo golman Petrić koji mu je skratio ugao i odbranio šut izbivši loptu u korner.

Već par minuta nakon toga gosti su imali još bolju priliku. Organizovali su odličnu kontru, jedna duga lopta je došla do nihovog napadača na dvadesetak metara od gola, ovaj se odlično oslobodio svog čuvara i sa 15 metara topovski šutirao na gol, međutim, lopta je pogodila prečku i odbila se izvan terena. U tim trenucima domaća ekipa je nekako delovala haotično pa su gosti još par puta stizali do kaznenog prostora, ali je koncentraciju sačuvao i bio munjevit u reakcijama odlični štoper Vojvodine Aleksandar Desančić.

Nakon toga domaći igrači su se malo trgli i krenuli ozbiljnije ka golu gostiju. Po desnoj strani se probio bek Đurić, uputio centaršut,loptu je u zadnji momenat izbio jedan igrač Crvenke, ona je došla do Vujoševića koji je uputio novi centaršut na drugu stativu, tamo je loptu sačekao Saša Ćurko, ali je ona za nijansu bila previsoka za njega, tako da ju je nešto slabije zahvatio glavom i golman Crvenke je uspeo da je uhvati. Nakon odličnog prodora i odigranog duplog pasa sa Ćurkom, šansu je imao i Zličić, ali je njegov šut ka golu izblokiran u zadnjem momentu. Šansu je imao i Stamenić nakon centaršuta Vulića sa leve strane, ali je njegov šut glavom bio neprecizan i lopta je završila pored gola.

Međutim, ubrzo nakon toga domaći tim je uspeo da udvostruči vođstvo. Stefan Petrović je iz sredine poslao dobru loptu na bok unutar kaznenog prostora za Vujoševića, ovaj je uspeo da šutira ka daljoj stativi jer je golman zatvorio bližu, lopta je išla polako i pogodila stativu, ali zatim je na nju praćen jednim igračem Crvenke naleteo napadač Uroš Stamenić, varkom se oslobodio munjevito svog čuvara i sigurno uputio loptu u mrežu.

Drugi gol u mreži Crvenke kao da je skinuo teret sa leđa domaćoj ekipi koja je u nastavku zaigrala mnogo slobodnije i opuštenije. Nakon dobro odigranog duplog pasa sa Ćurkom, u kazneni prostor Crvenke se iskosa probio Petrović i šutirao zamalo pored gola. Ubrzo je postignut i treći gol, Lazar Zličić je krenuo na tridesetak metara od gola u solo prodor, nanizao nekoliko protivničkih igrača, ušao u kazneni prostor i kada mu je golman Crvenke krenuo u susret, on je neumoljivo poslao loptu u ugao gola suprotan od pravca njegovog kretanja. To je ujedno bila i tačka na sva dešavanja u prvom delu igre.

U nastavku je domaći tim rutinski priveo utakmicu kraju, a viđene su i brojne izmene, pa je tako usledila i zamena golmana i na gol je stao Mladen Ivić. Bilo je nekoliko prilika za postizanje gola, a najbolju je imao Stefan Petrović koji je nakon prodora kroz buket igrača, iskosa iz kaznenog prostora pogodio stativu. Na odbijenu loptu je natrčao Vujošević i postigao pogodak koji je poništen odmah zbog ofsajda.

Ono što je tada propustio da realizuje, Petrović nije malo kasnije. Nakon jedne nabačene dugačke lopte, odlično je iz prve odigrao Ćurko, Petrović je primio loptu, oslobodio se jednog igrača Crvenke i sa slične pozicije sa koje je prethodno pogodio stativu, ovoga puta je pogodio mrežu gola Crvenke. Bio je to četvrti i poslednji pogodak na utakmici. Nakon toga je priliku imao i Vujošević posle kombinacije nakon kornera, ali je njegov šut iskosa sa oko 8 metara odbranio gostujući golman. Šanse su imali i rezervisti Milić, Janković i Papović, ali su bili zamalo neprecizni šutirajući sa ivice kaznenog prostora.

Tako su naši pioniri nastavili sa uspešnim igrama, imaju stopostotan učinak i sigurno drže prvo mesto na tabeli. Ipak, samo 3 boda manje ima Banat koji ima samo jedan poraz, a 6 bodova manje imaju ČSK i Dinamo iz Pančeva.


IGRAČI NA POZAJMICI

Kada je reč o igračima našeg kluba koji su ustupljeni drugim klubovima, oni su nastupili sa promenljivim uspehom, a najviše se istakao Aleksandar Grković koji je golom za svoj Cement rešio meč protiv Palića.

Za Hajduk iz Kule na utakmici Superlige u Smederevu i remiju od 1:1, nastupio je samo Slobodan Novaković i to je ušao u igru u 69. minutu. Vladimir Kovačević nije nastupio.

Danilo Sekulić je odigrao solidan meč za Proleter u Prvoj ligi Srbije, međutim Slanobarci su neočekivano poraženi kod kuće od Zemuna 1:2, iako su poveli 20 minuta pre kraja upravo golom Sekulića. Sekulić je odlično iskoristio asistenciju Damnjanovića i utrčao u kazneni prostor i savladao golmana Zemuna. Međutim, Zemunci su na samom kraju postigli čak dva gola, od kojih je jedan bio autogol Paripovića u 94. minutu! Zaista neverovatan maler.

Aleksandar Jovanović nije učestvovao u porazu Novog Sada u Zemunelu od Teleoptika od 2:1 zbog povrede zarađene na prethodnoj utakmici.

U okviru Srpske lige Vojvodina, Veternik je gostovao u Bačkom Jarku ekipi Mladosti i izborio remi 1:1 u neizvesnom i teškom susretu.Za Veternik su od starta nastupili Drinić na golu, Bečelić kao desni bek, Mijailović kao zadnji vezni i Babić kao polušpic koji se izvlači na desnu stranu. Babić je i zamenjen 8 minuta pre kraja meča. Svi igrači su pružili solidnu partiju, a Drinić je skrivio jedanaesterac za domaći tim, međutim, bio je primoran da to uradi (ako se za najstrožu kaznu to uopšte može reći). Ostalih igrača nije bilo u ekipi, ponovo nije igrao Faber, a Zeljka i Dejanovića nema već duže vreme.

Donji Srem je u okviru istog takmičenja gostovao ekipi Doline u Padini i pobedio neočekivano lako sa 3:0. Starter za Pećinčane bio je Đorđe Šušnjar, ali ovoga puta se nije upisao u strelce i bio je zamenjen sredinom tokom drugog poluvremena.

U Beočinu je domaći Cement dočekao ekipu Palića i slavio sa 1:0. Za domaćina od starta su igrali Grković i Tanasin, a za goste Zogović. Upravo je Aleksandar Grković bio čovek odluke na ovom meču i na asistenciju svog saigrača postigao je jedini gol na ovom meču polovinom prvog dela igre. Tanasin i Zogović su pružili solidne partije. Stančetića nije bilo u domaćoj ekipi.

Bio je ovo jedan uobičajeni vikend za naše mlade igrače i selekcije, ali polako se ulazi u sam finiš prvog dela sezone i predstoje neke izuzetno jake, derbi utakmice u kojim našim mladim momcima želimo puno sreće.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...