Vesti / Utakmice / Vojvodina 3 : 1 Asante Kotoko (Gana)

Vojvodina 3 : 1 Asante Kotoko (Gana)16.08.2011. 22:56

Autor: Cvija(2)
Zajednička fotografija sa prijateljima iz Gane
Zajednička fotografija sa prijateljima iz Gane
U

Sportskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, fudbaleri Vojvodine odigrali su prijateljsku međunarodnu utakmicu protiv vicešampiona Gane, FC Asante Kotoko. Trijumfovao je domaći tim rezultatom 3:1, a golove su postigli Bilbija, Ilić i Mojsov za domaćina, dok je počasni gol za za goste postigao Ahmed Toure.

Prvo poluvreme novosadski crveno-beli odigrali su sa rezervnim sastavom, koji se dostojno suprostavio drugoplasiranoj ekipi iz prvenstva Gane. Vojvodina je povela golom Bilbije, nakon jedne dubinske lopte i asistencije Bojovića u prazan prostor. Bilbija je pretrčao gostujućeg gomana i pogodio cilj. U tom delu igre, gosti su se predstavili kao homogen i čvrst tim, sa puno trčanja i brzom predajom lopte. Viđeno je i nekoliko vrlo dobrih udaraca sa distance u okvir gola, koje je golman Janušević uspeo da odbrani.

U drugom poluvremenu na teren je isrčala prva postava Voše, i može se reći da su crveno-beli sasvim solidno odigrali ovaj deo meča. Viđeno je sve ono dobro, što se nije moglo videti u poslednjih nekoliko utakmica. Dobre i brze asistencije, dobro nabačene lopte, kao i veliki broj šuteva u okvir gola. Baš kao da su se svi igrači utrkivali da se dokažu novom šefu stručnog štaba. To je rezultiralo i novim pogocima. Tako je, nakon sjajnog prodora i preciznog dodavanja Merebašvilija, Brana Ilić postigao drugi gol za Vojvodinu. Gosti su smanjili rezultat posle samo dva minuta, nakon loše procene i greške golmana Supića, koji je odbio jednu laganu loptu, a Toure je to iskoristio i postigao gol. No Voša je nastavila da napada i opseda gol gostiju, pa je tako nakon jednog dobro izvedenog kornera Mojsov nadvisio sve u odbrani gostiju i postigao lep gol glavom za konačnih 3:1 za Vojvodinu.

Ono što je kuriorzitet za ovu prjateljsku utakmicu jeste to da je jedan gostujući novinar, putem mobilnog telefona, prenosio za jednu radio stanicu u Gani ceo tok ovog meča! Ova činjenica, ipak, i ne čudi, jer je FC “Asante Kotoko” najpopularniji klub u Gani i da, verovali ili ne, ima 12 miliona navijača.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...