Vesti / Aktuelno / Ko će sutra igrati užičko kolo?

Ko će sutra igrati užičko kolo?09.09.2011. 13:10

Autor: Grof Žekula(0)
Da li će se i sutra radovati - Daniel Mojsov
Da li će se i sutra radovati - Daniel Mojsov
N

akon ostvarene dve istovetne i ubedljive pobede, od kad je postao šef stručnog štaba, Dejan Vukićević će sutra (16:30h) pokušati sa svojim pulenima da učini isto, ovoga puta na užičkom “Begluku“ (reći ću KONAČNO – da ovo mesto i ovaj grad postanu poprište okršaja ponosa Užica i Novog Sada). Nakon dvonedeljne pauze, nema sumnje da će ovo za crveno-bele biti ubedljivo najveći izazov u dosadašnjoj trci za prvenstvenim bodovima.

Koliko nam je rival ozbiljan i jak neka svedoči ono što su uradili do sad, od kad je počela ova sezona. Kako god, to ne treba da nas plaši, i mi moramo početi od prvog sudijskog zvižduka igrati onako kako jesmo u minulom periodu – ofanzivno i realizatorski ubedljivo. Očekujemo da će tako igrati i domaćin (uz našu jasnu želju da promaše svoje prilike), te će sutra svi momci na terenu pokazati fudbalskoj javnosti da jesu ozbiljna dva takmaca u domaćem fudbalu, a javnom servisu i kanalima koji prenose domaći fudbal da je jedini pravi ovonedeljni derbi upravo ovaj u Užicu, te da su grdno pogrešili što ga nisu “uvrstili“ u svoj, i onako loš, program.

Ako je minuli period iskorišten za ono što smo svi uvideli da mora da se nadogradi u našoj igri, te ako su neki igrači stekli veću dozu samopouzdanja i mirnoće, koja ih nije krasila do sad, to znači da ćemo se sutra, fudbalskom Užicu predstaviti u najboljem svetlu. To treba da nam bude primarni cilj i zadatak, a jedino tako će, negde oko 18:30h, momci iz Novog Sada zaigrati u naslovu pomenuto kolo, te u autobusu za “Srpsku Atinu“ spakovati i bodove, koji bi nam puno značili pred naredni period, u kome nas čeka još nekoliko važnih duela.

Sa ovim su se, na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku složili i sam šef struke Vukićević, te prvotimac i makedonski reprezentativac Daniel Mojsov. Svesni su težine zadatka koji je pred njima, kao i jačine sutrašnjeg takmaca, a raduje ih činjenica da će stadion biti prepun onih koji dolaze sa namerom da uživaju u igri, te su stoga pozvali i svoje navijače, da sutra dođu u grad na Đetinji, uveličaju navijanjem ovaj spektakl i na kraju se raduju novoj pobedi, zajedno sa svojim ljubimcima.

Vukićević je jasan – “Ključna borba će se voditi na sredini terena, gde je naš rival izuzetno jak i gde ume da napravi pravi bedem. Trener Stamenković je, siguran sam, spremio i neko iznenađenje, ali smo i mi, takođe, spremni da odgovorima na sve zadatke i preskočimo sve “prepreke“ koje nam domaćin sprema. Zato od svojih momaka zahtevam pozitivan rezultat, a za to smo se i spremali, vrlo ozbiljno i temeljno, u ovoj pauzi koja je iza nas. Želim da nastavimo upravo tamo, gde smo stali nakon pobeda nad Metalcem i Novim Pazarom, te da se u Novi Sad vratimo sa uvećanim saldom na bodovnom kontu“.

Mojsov, jedan od strelaca na poslednjem prvenstvenom meču, dodao je da su i on i njegovi saigrači potpuno svesni činjenice da moraju sutra i prebaciti granice svojih mogućnosti kako bi “upisali“ nova tri boda. “Strpljivo, pametno i napadački. Jedini pravi recept za sutrašnji meni. Sa Slobodom minule sezone odigrasmo četiri meča, ali će ovaj biti značajno teži od svakog, jer nas čeka prepun stadion u Užicu. Biće zadovoljstvo igrati u takvoj atmosferi, a na nama je da od starta meča pokažemo da smo došli da se nadigravamo i da nam je namera da trijumfujemo. Sve će se sutra videti na terenu, a pobedom bi došli do preko potrebnog mira pred ono što nam sledi i zaokružili jedan period na vrlo ubedljiv način, nakon svega što se dešavalo tokom leta“.

Da li su jači momci sa Dunava, ili momci sa Đetinje, videćemo u kasno subotnje popodne. Neka pun stadion u Užicu svedoči predstavi koja će se dugo prepričavati na obalama obe reke. Ipak, užičko kolo namenjeno je jednoj ekipi, a želja nam je da isto sutra predvodi Dejan Vukićević.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...