Vesti / Aktuelno / "Stara dama" i lažni stogodišnjak sutra na megdanu

"Stara dama" i lažni stogodišnjak sutra na megdanu16.09.2011. 12:12

Autor: Grof Žekula(29)
U

subotu u 20h na našem “Karađorđu“ (RTS konačno prenosi), snage su trebali da odmere jedan klub formiran pre Prvog i jedan formiran posle Drugog svetskog rata (ne ni 1945. godine, kako su do sad "prikazivali", već 1957. godine)...Avaj – nasilna izmena krštenice i lične karte, ali potpuno suprotno ljudskoj prirodi da sakriva i smanjuje godine, pa dođosmo do toga, da će sutra meč odigrati istinska “Stara dama“ i jedan “gospodin“ koji je, tek tako, sebi dodao koju deceniju života, iz jedinog razloga patološke želje da bude najstariji u državi. Ko zna šta će, silniji i moćniji od njega, u budućnosti, potaknuti ovom “idejom“ tek učiniti...Jer takmičenje za “najstarijeg člana odabranog društva“ ovim, kanda, tek počinje.

Kako god, u subotnje veče, sedamnaestog septembarskog ovogodišnjeg dana, crveno-beli momci imaće zadatak da pokažu plavo-belim gostima iz prestonice da su bolji na terenu, a time i “ko je stariji“. Pobedom, nikako drugačije, jer nam je ovaj rival prošle sezone prvo, na istom mestu sutrašnjeg okršaja, “iščupao“ bod, a potom nam u drugom delu sezone naneo poraz koji nas je i isključio iz trke za državnog prvaka (ako u njoj u opšte i bismo). Znam – “zlobnici“ će reći da nam je to sve minule sezone uradio neko ko je bio decenijama mlađi od nas, a da je sutra protiv “lažnog stogodišnjaka“ mladost na našoj strani, te da trijumf ne bi trebalo ni da dođe u pitanje! Neka se “zlobnicima“ želja ostvari!

I još nešto – zamolio bih čelnike našeg sutrašnjeg oponenta, da promisle o promeni imena kluba, jer kako jedan Omladinski FK da ima 100 leta? Nisu Juventus...Još!

Minulo kolo nam je pokazalo da se do njega (trijumfa) može doći samo odgovornom i napadačkom igrom u toku svih 90 minuta. Taj recept se koliko već od sutra mora primenjivati na svim megdanima na kojima će učestvovati FK Vojvodina. Kad bi poradili, uz to, i na većoj kolegijalnosti u igri, onda ne bi upisivali samo recku, već sve tri, nakon onakvih okršaja, kakav je bio pomenuti užički, a koji nas čekaju sve do kraja sezone.

Floskule da meč neće biti nimalo lagan (pa da, zaboravih – dolazi nam ekipa koja je pre samo nekoliko dana u “fantastičnom“ meču savladala čuveni moskovski Dinamo, koji je minulog vikenda “oduvao“ sa terena vicešampiona države i učesnika LŠ CSKA, što samo govori o jačini OFK-e), ovog puta ne prihvatamo – HOĆEMO POBEDU!!! Poslednji put istog takmaca smo pobedili u maju 2009. godine (ubedljivo 6:1), ali to nam je i jedina pobeda u minulih 10 međusobnih okršaja (da ne idemo dalje u prošlost). Zato sutra treba prkinuti taj loš niz i započeti neki novi, daleko uspešniji.

Da je to jedino u glavama stručnom štabu i igračima, uveravao nas je na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ šef struke Dejan Vukićević, koji je istakao da ceni disciplinovanost gostiju kao i njihovo “znanje“ da igraju na rezultat, ali i da sve zavisi samo od nas. “Želim da sutra u predivnom ambijentu pokažemo šta znamo, odigramo meč o kome će publika dugo pričati, a da tri boda upišemo na naš konto i time pokažemo sportskoj javnosti da su nam ambicije visoke“.

Šef struke je dodao i to da Daniel Mojsov sigurno neće nastupiti na meču zbog povrede i da će ga zameniti Dejan Karan, te da je blizu odluke da Ljubinković ne započne meč u startnoj postavi. “Imamo dovoljan broj izuzetno kvalitetnih igrača i gotovo da sam na “slatkim mukama“ koga da uvrstim u startnu postavu, jer sam prezadovoljan radom apsolutno svakog pojedinca koji mi je na raspolaganju“, završio je Vukićević.

O kartama za meč sve znate! Ko kupi sutrašnju za zapadnu tribinu po ceni od 700 dinara, dve nedelje kasnije može sa njom da posmatra i “Osvetu za 11. maj“. Za Istok (200 dinara) i Sever (100 dinara) je “sve po starom“.

Dođi, bodri i (nadam se) uživaj! Pokažimo ko je stariji...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...