Vesti / Utakmice / Komedija u Čačku

Komedija u Čačku03.05.2009. 10:35

Autor: fkv.com(0)
V

ojvodina je pobeđena njenim najjačim oružjem - kontranapadima. Novosađani su previše blago ušli u meč, kao da se ne bore za drugo mesto na tabeli. Sa druge strane, tim Borca (koji se bori za opstanak i miran kraj sezone) od prvog minuta je započeo sa smelim atacima ka golu Kesića. U 9 minutu mladi Danko Lazović izašao je sam ispred golmana Kesića, oštro šutirao, ali Kesić je bio sjajno postavljen i odbio je loptu u korner. Borac dolazi do vodstva u 21. minutu. Buač i Stošić nisu dobro markirali napadača domaćina Prtenjaka, koji je to vešto iskoristio i izašao sam ispred golmana Kesića i mirno plasirao loptu u njegov desni donji ugao. 1-0 i gol odluke, kako se tada činilo. U 23. minutu igrač Borca Aleksandar Ignjatović je bez povoda udario Vladimira Buača, ali sudija Karadžić je rešio da ovaj nesportski gest kazni samo sa žutim kartonom.

Nakon vodećeg gola i situacija na terenu se menja, Vojvodina preuzima inicijativu, a Borac svoje šanse traži iz kontranapada. Najveću šansu za Vojvodinu imao je Žarko Lazetić. U samoj završnici prvog poluvremena Josif Kizito je po ko zna koji put probio desni bok odbrane Borca, uputio sjajan centaršut, ali golman Borca Dimitirijević je uspeo da skine loptu sa glave Mrđe. Lopta se odbila do Lazetića koji je šutno loptu u prazan gol, ali odbrana Borca je uspela da interveniše i izbije loptu sa gol linije.

U drugom poluvremenu Vojvodina je imala terensku premoć. Ipak, i pored toga Stara Dama nije uspela da postigne bar jedan gol, kako zbog tromosti svog veznog reda, tako i zbog defanzivne igre domaćina.

Ključni događaj utakmice dogodio se u 64. minutu, kada je u igru ušao Igor Grkajac. Pošto ovaj igrač nije bio naveden u protokolu za meč, samim tim nije imao ni pravo nastupa. U 84. minutu (nakon intervencije sa klupe Vojvodine) sudija Karadžić je poslao Grkajca u svlačionicu, i ostaje veliko pitanje kojim rezultatom će biti registrovan ovaj meč. Vojvodina je uložila žalbu i sada ostaje da se sačeka odluka disciplinskih organa FS Srbije. Neverovatna situacija, ali pravila su pravila i nadajmo se da će takav stav zauzeti i nadležni organi.

Stadion "Kraj Morave", gledalaca 1.500
delegat FS Srbije: Ristanović Josip
sudija: M. Karadžić (Beograd),
strelac: Prtenjak u 22. minutu
Žuti kartoni: Ignjatović, Prtenjak, Lazović (Borac), Lovrić, Buač, Đurovski, Popović (Vojvodina).

BORAC: Dimitrijević , Antić , Marić, Ignjatović , Mitrović , Dragutinović , Lazović , Mugoša (Pejović), Stojčev (Grkajac), Stojanović (Vilijam), Prtenjak .

VOJVODINA: Kesić , Stošić , Kizito , Popović , Lovrić, (Peković), Trivunović (Tumbasević), Tadić , Buač , Mrđa , Đurovski , Lazetić (Stjepanović).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...