Vesti / Utakmice / Novi poraz Voše - Grof ima reč

Novi poraz Voše - Grof ima reč27.09.2009. 16:01

Autor: fkvojvodina.com team(16)
K

akva igra, kakva borba, kakva želja, kakvo htenje...

Fudbaleri Vojvodine, koji su predvođeni Dragoslavom Stepanovićem, na svom "Karađorđu", na dan 27. septembra 2009. godine, izašli na crtu vodećoj C.zvezdi, ulaze u sve anale kluba koji postoji punih 95 godina – OVO JE BILA JEDNA OD NAJGORIH PREDSTAVA U ISTORIJI ŠUTIRANJA LOPTE NA STADIONU U NOVOM SADU!

Kako vas nije sramota da pokažete tako nešto? Hoćete podršku i navijanje i za ovo? Zahvaljujući vama imam problema sa aritmijom, skočio mi je pritisak, hemoroidi su proradili, a preti im (a i meni) i obilna količina meke stolice, nagli rast telesne temperature i samo čekam da pukne čir, pa da okrenem 94 na telefonu! Pa kad neko sa druge strane žice bude pitao od čega i od kada mi je takvo stanje – od nedelje od 18h, za ostalo pitajte "moje ljubimce"! Šta da kažem kad me pita zašto plačem, a prevalio sam 30 leta? Rado ću vam dostaviti troškove lečenja, a nemoj da mi slučajno neko od vas dođe u posetu (čast izuzecima, čak i njih ima)!!!

Moj Herr Stepi – trebalo je da budete naše najveće pojačanje, ali potvrđujete pravilo da niko nije gluv kao onaj što neće da čuje! Ništa niste promenili od kad ste videli da brod kojim upravljate tone. Ako dobijete šamar protiv Smedereva, taj šamar pređe u batine na utakmici sa Partizanom, zašto u sadomazohističkom stilu želite niz da nastavite lupanjem glavom o beton? Kada je bilo vreme da se podignete i uzvratite? Prošlo je, moj Stepi...Ja razumem da u životu postoje usponi i padovi...ali šta je ovo? Gde je bar neka igra (tvrdili ste da verujete da fudbaleri nisu zaboravili da igraju fudbal), gde je "pobednički mentalitet" na kome ste tako "mukotrpno" radili? Ma niste vi krivi za sve...ali da vas je nadigrao rival sa druge klupe – JESTE! Jel vas bar to boli?

Moji fudbaleri Vojvodine – vi ste zreli za kolektivnu posetu psihoterapeutu. Evo i zašto – takva nezainteresovanost da bilo šta učinite, po svim medicinskim udžbenicima, vodi u apatiju, ona u anksioznost, a sve to u duboku depresiju. Bolje odmah od sutra tragajte za pomoći, posle može biti kasno. Mada sam ja, lično, za to da prvo probate sa čuvenom terapijom iz još čuvenijeg duhovno – rehabilitacionog centra (tretman lopatom, sam se nudim da to obavim potpuno besplatno), pa da vidimo kakav ćemo napredak učiniti. To što ste posle utakmice, po kazni, ostali da trčite krugove oko terena nema veze s vezom – pa vi niste trčali ni za 90 minuta na kojima vam je to bio posao (i to dobro plaćen).

Kad smo kod toga, ljudima iz uprave savetujem sledeće – plata se odavno NE DOBIJA, nego ZARAĐUJE i to je jako velika razlika. Vi mi sad sami recite, koliko je tu ko, od fudbalera (i trenera) ZARADIO? Pa još oni nama (vama) dođu novce. Kad navrate da vas pitaju "KAD ĆU DOBITI PLATU?", vi im samo saberite, tj oduzmite sve što istinski nisu zaradili, na proteklih 270 minuta (ovih 90 posebno) prvenstvene borbe (kako ova reč zvuči glupo i bezvredno, kad se ovde pored vas spominje).

Kakva borba (opet ja...) za vrh, kad naše vedete misle da se utakmica igra do 1 – ko da gol = pobednik! Pa i neka su poveli na utakmici, imate četvrtinu meča da nešto pokušate da uradite, ali vi ste tek tada najgori. Da je od 67. minuta, umesto vas, na teren istrčalo 11 momaka sa severne tribine (i ovako su se više preznojali i uložili truda), stigli bi do izjednačenja 100%. JEDAN žuti karton za ceo tok meča – to sve govori o tome koliko ste želeli da pobedite, ili bar izjednačite. Protivnik je došao po bod, a vi ste mu VAŠOM igrom (možda vam je i želja, ako bar i jednu imate, da igrate za njih) POKLONILI sva tri boda. I ne samo to – vi ste istom tom igrom prosto davali krila gostujućim navijačima, umesto da ih ućutkate i poželite srećan put kući u neraspoloženju i tugi. Zbog vas, sada tugujemo mi!

Nije sramota roditi se glup, sramota je umreti glup!!! Najveći fudbalski stručnjaci ove planete mi ne bi objasnili igru nekoliko naših igrača. Ne vredi da ih nabrajam, napisao bih skoro ceo sastav tima. Ma ne zameram nikome kiks, neka je to i normalno, ali trunku borbe (neću je spominjati više), volje...ma bilo šta...ma ne vredi da kucam! Ko vam je rekao da je lakše predati se? Pa ako se ne predaš, bar imaš NEKU ŠANSU da nešto učiniš. Sad ovo već ide u moju filozofsko – medicinsku opservaciju vaše igre. Tu nema trunke fudbalskog i sportskog.

Osim što sam danas od vas naučio da uvek može gore, želim i da vam se na kraju zahvalim što ste mi (nam) upropastili dan, verovatno i nedelju koja predstoji.

PRVO POLUVREME :

Medojević je započeo na mestu zadnjeg veznog, Tumbasević ispred njega i više u levo, Tadić na desnom krilu, Stjepanović gurnut u sredinu, pored njega Đurovski, Mrđa odsečen kao najistureniji. Četvorka nazad očekivana – hvala ti Kizo što se vraćaš u tim i jedna si od retkih svetlih tačaka, bez obzira na (ne)spremnost. Mnogo rotacija za ono što igrači po svom (ne)znanju mogu da urade. Ako je to bilo Stepijevo taktičko iznenađenje, propalo je nakon 20 minuta igre.

1. minut – Medojević je pokušao dubinskom loptom da pronađe Mrđu, ali do lopte, pre njega, stiže Stamenković.
4. minut – Ignjatijević koristi prvu Medojevićevu grešku i centaršutem sa leve strane traži vrh napada – Kizito je na mestu i otklanja prvu opasnost pred našim golom.
5. minut – Tadić gubi u istom minutu dva puta loptu. Sve mi je već bilo jasno.
8. minut – Lovrić nogom, pa onda i glavom, izbacuje loptu ispred Perovića, a u nastavku akcije zaustavlja i prodor Savia.
10. minut – Prvi korner za nas, koji je izborio Vulićević, nakon akcije čitavog veznog reda. Pleč u kaznenom prostoru, pravi prekršaj u napadu.
12. minut – Akcija Đurovskog i Tumbasevića, koji petom šalje u napred ka Mrđi. Lepo za oko, ali je Stamenković ponovo brži od našeg kapitena.
14. minut – Evo prve dobre šanse za goste. Dubinska lopta ka Peroviću. Greše svi, čak i Kesić bespotrebno istrčava ka ćošku 16 – erca. Srećom po nas, ne greši Pleč i spašava sve.
15. minut – MOJ MARIO – Probio Slaven po desnom boku, odmerio i centrirao Mrđi na glavu. Đorđević "pliva" i nudi nam 100% šansu. Mi smo uljudni domaćini i prvi poklon ne prihvatamo. Dragan spušta Mariu, a on sa 5 metara prebacuje gol. Da je drvo stajalo tu, lopta bi ušla u mrežu. Stamenković može da kaže "Hvala Mario".
18. minut – Kiza pokazuje kakav je majstor. Lako zaustavlja akciju Savia na našem desnom boku. I tu je pristigao da pokrije, iako mu u opisu posla stoji da je zadužen za skroz drugu stranu terena.
19. minut - Šut sa 25 metara iskosa oprobao Tumbasević, nakon prekršaja koji je izborio Stjepanović. Stamenković brani.
20. minut – Kizito sad zaustavlja Savia na "svom" boku.
21. minut – Prvi šut Mrđe ka golu.Tumbasević mu je predao loptu, Dragan na leđima nosi Đorđevića, uspeva da se okrene i malo izvuče, pa sa ivice 16 – erca mlako gađa Stamenkovića.
22. minut – Odlična prilika za goste. Izradili su naš vezni red i deo odbrane na oko 20 metara od gola. Šutirao je Perović, iskosa sa desne strane, ali se Kesić sjajno postavio i zaustavio put lopte ka mreži.
27. minut – Tadić ponovo gubi loptu. Savio odigrava u levo za Jevtića, kad eto ti tamo Lovrića, koji je izašao na mesto desnog beka i blokirao ga.
31. minut – Evo ih ponovo u dobroj šansi. Isah je probio desni bok i zavrnuo loptu ka Jevtiću. Vule stiže ispred njega i glavom šalje loptu u aut.
32. minut – Mrđa je četvrti put u ofsajdu. Gde ti je šator, Dragane? Ne može se na kampovanje bez njega.
33. minut – Katastrofalnu grešku Zvezdine odbrane ne koristi Stjepanović. Kako je samo "jako" šutirao, ne bi se preplašili ni vrapci na grani. Otvarali su mu se i Tadić i Mrđa, rešio je da posao obavi sam, ali u stilu koja ne priliči petliću sa dve leve noge, od kojih je jedna veštačka.
36. minut – Umalo kazna – Ninkov probija desni bok, Kiza ne uspeva da ga zaustavi klizećim startom, u srcu 16 – erca ima tri dobre opcije (Jevtić, Perović, Bogdanović), ali bira najlošije i šalje paralelu koju Vulićević izbija u korner. Nakon istog, loptu ne teramo kako valja u polje, do nje dolazi Vilotić, čiji šut Tumbasević izbija glavom ispred same mreže.
39. minut – Ponovo bespotrebno komplikujemo, pa Kesić mora da hvata šut Perovića sa oko 20 – ak metara.
40. minut – Opet se pravimo dobrim domaćinima. Ninkov katastrofalno vraća loptu Stamenkoviću, a Mrđa ne stiže za santimetar da je potkači i pošalje pored njega.
42. minut – Mario jako loše dva puta izbacuje loptu iz 16 – erca i sam stvara gostima (da se čovek zapita koji mu je dres draži) isto toliko šansi. Na kraju čini i klizeći start, pa sve prekida i šalje loptu u korner.
43. minut – Perović je u odličnoj šansi. Savio šalje dubinsku loptu, a odbrana pravi neuspešnu ofsajd poziciju. Sam je ispred Kesića, ali dok se okrenuo, lopta mu prelazi preko noge i odlazi u gol – aut. Bilo je jako opasno.
44. minut – Više se ne šale. Jevtić probao i probio sve sam. Njegovo kretanje ide skroz sa leve na desnu stranu, a da ga niko ne blokira. Zavrće ka Peroviću, ali Pleč stiže da izbije loptu, koju Isah šalje preko gola.

Prepustili smo inicijativu bez potrebe, šanse su gosti stvarali zato što mi svoj posao nismo obavljali kako treba. Taj moto da je lakše kada drugi obavlja tvoj posao, jako je vidljiv kod većine igrača. Čekaju se izmene i (valjda) neki dogovor u svlačionici. Bar se tamo svi gledaju u oči.

DRUGO POLUVREME :

46. minut – Aleksić menja Tadića. To sve govori o Dušanovoj igri. Izgubio je 96,78 duela. To jednom je prošao, verovatno, slučajno.
47. minut – Tumbasević je započeo akciju i predao Aleksiću. Faul nad njim, ali sudija pušta prednost jer je Slaven bliži lopti. On šalje u desno ka Tumbaseviću, koji je stigao za to vreme da se ubaci po desnom boku, ali je dodavanje bilo očajno, pa Stamenković lako uzima loptu u ruke.
48. minut – Blažić šutira pored gola, nakon što je Pleč izbacio loptu, zaustavljajući Perovića u akciji.
55. minut – Medojević se sjajno oslobodio pratnje tri igračai i centrirao ka Mrđi sa roglja 16 – erca. Stamenkovićeve ruke su bliže lopti od Draganove glave.
56. minut – Isti završetak akcije kao malopre, ali su sada centaršut Tumbasevića ka kapitenu, pripremili Stjepanović i Aleksić.
58. minut – U ova dva navrata nije stigao do lopte, ali sada jeste. Opet poklon odbrane gostiju i Mrđa ulazi u odličnu šansu. Okrenuo je Đorđevića, prebacivši u trku loptu na levu nogu, kojom gađa donji, suprotni, ćošak gola. Stamenković se ispružio i odbranio.
59. minut – Sad je oprobao i šut sa 20 – ak metara, ali lopta ide preko gola. Između ove dve prilike za kapitena, vrlo sumnjiv duel Lovrića i Jevtića u našem kaznenom prostoru.. Čini se da se naš igrač poslužio rukama.
61. minut – Lazović menja Blažića.
64. minut – Medojević je i u fizičkom i u verbalnom duelu sa Saviom. Bolje da je snagu čuvao za ono što predstoji za tri minuta.
65. minut – Ignjatijević centrira, a Lovrić ide u samo njemu poznatom pravcu. Nekako ostali to teraju na bok, pa tamo opet igraju Ignjatijević i Jevtić, a tu igru prekida Pleč.
67. minut – ODLUKA – Medojević gubi loptu na sredini terena, Isah je povukao i šalje je na levi bok ka Jevtiću. Ovaj momak ipak zna dosta.- glava mu je gore i posmatra kako ka njemu hita Pleč, a na drugoj strani od njegovih ulazi Perović, koji je brži od Kizita koji ga prati. Precizno levicom šalje ka njemu, a ta lopta prolazi i pored Kesića i pored Lovrića. Gol je prazan, Perović i nema težak posao. 0:1 za sva tri boda!
68. minut – Vasiljević menja Ignjatijevića.
69. minut – Maksimović menja Medojevića. Koliku krivicu oseća, govori činjenica da se uhvatio za glavu sa obe ruke i za malo nije zaplakao.
70. minut – On je i dalje na terenu. Nisam ga video dugo. Đurovski šutira levicom u desni gornji ćošak. Stamenković je na mestu.
72. minut – Ovo je već previše da ne iskoristimo. Ogroman kiks Vilotića i lopta, nakon dubinskog ubacivanja, dolazi do Mrđe. Kakva nonšalantna reakcija čoveka koji nosi traku i treba da je uzor saigračima. Umesto da loptu "svuče" u ćošak (još 20 minuta imamo da jurimo pobedu), on pokušava neki lob udarac i prebacuje gol. To centarfor MORA da realizuje.
73. minut – Evo i tog jedinog kartona. Pokazan je Đurovskom zbog prekršaja nad Đorđevićem. Sad to ispada i pametno, jer ga Mario i onako ne bi stigao, pa ko zna u šta bi se to razvilo.
75. minut – Nikolić menja "obavio sam posao" Jevtića.
77. minut – Glavni sudija po drugi put greši kod situacije za najstrožu kaznu. Sad su akteri bili Ninkov i Mrđa. Kapiten je probio levi bok i vidno je fauliran na ulasku u kazneni prostor, ali se pištaljka ponovo ne čuje.
78. minut – Lakić menja Stjepanovića i ide na desno krilo. Stepi je spremio novo iznenađenje – ali ne Petroviću i Zvezdi, nego nama. Ne samo da ne krećemo jače ka golu Stamenkovića, već se povlačimo i više nam igrači stoje na našoj polovini. Svi napred, pa makar primili još dva komada. Šta čuvamo – vazduh? Po četiri igrača stoji i pazi Perovića, koji i nema nameru da nešto ozbiljnije pripreti, već da troši vreme izvlačeći se na bok. Sam Lovrić ga je tri puta za pet minuta dobro zaustavio i vratio posed lopte.
85. minut – Kapiten poslednji put u dobroj šansi. Maksimović je probio levi bok i centrirao. Stamenković odbija loptu, na koju naleće Dragan i sa penaltika prebacuje gol. Pa dobro bre – koliko ti treba?
87. minut – Sad je glavom prebacio gol, na centaršut Vulićevića. Iza Mrđe, skakao je i Aleksić, a bio je u boljoj poziciji. Mnogo je to, moj nosaču trake oko ruke.

Tri minuta do kraja i još tri nadoknade, mi smo iskoristili da završimo sivilom u kom i odigrasmo ogroman deo meča. Samo što je, kanda, to naše sivilo mnogo bliže crnilu, u kojem smo se sami obmotali i iz kog ćemo izlaz teško pronaći. Koliko loših stvari je isplivalo od jednom, da mi i kad krenemo da krpimo jednu rupu, javlja se novih pet. Pitanja je mnogo, ali odgovora ni od korova. Neko će, ipak, morati da odgovara!!!


FKV – Kesić, Vulićević, Kizito, Pleč, Lovrić, Tumbasević, Medojević (69. Maksimović), Đurovski, Stjepanović (78. Lakić), Tadić (46. Aleksić), Mrđa.
C.Z. – Stamenković, Ninkov, Ignjatijević (68. Vasiljević), Đorđević, Vilotić, Savio, Isah, Blažić (61. Lazović), Bogdanović, Jevtić (75. Nikolić), Perović.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...