Vesti / Utakmice / Drugi prolećni trijumf, pobeđen i Spartak

Drugi prolećni trijumf, pobeđen i Spartak02.03.2013. 16:00

Autor: mihailov(11)
U

oči 99.-og rođendana Kluba, fudbaleri Vojvodine obradovali su svoje navijače novom, drugom uzastopnom i rezultatski identičnom, pobedom ovoga proleća. Stradao je subotički Spartak u vojvođanskom derbiju, golovima Alivodića i Kataija, dok je poraz ublažio Despotović. Posao je olakšan i zasluženim isključenjem Vidaka Bratića, te su crveno-beli ostali trećeplasirani tim lige.


FKV – Spartak 2:1 (1:0)
Strelci: Alivodić 23’, Katai 57’ (FKV); Despotović 61’ (Spartak)


FKV (trener Vignjević): Supić, Vulićević (kapiten), Pavlović, Đurić, Jokić, Ađuru, Radoja, Vranješ (56’ Poletanović), Alivodić (89’ Smiljanić), Katai (80’ Šušnjar), Oumaru.

Spartak (trener Kurčubić): Stijaković, Novaković, Antonić, Bratić, Farkaš, Kovačević, Šarac (87’ Milivojev), Torbica (kapiten), Čović (63’ Nosković), Puškarić, Despotović (78’ Mezei).

Sudije - Milorad Mažić (Vrbas), pomagali mi Ristić i Radojčić.
Žuti kartoni – Đurić, Vulićević (FKV); Novaković, Šarac, Čović (Spartak).
Crveni karton pokazan je Vidaku Bratiću (Spartak) u 74’.


Lepo vreme, besplatan ulaz i naravno, ljubav prema klubu okupilo je oko 5000 navijača na stadionu Karađorđe. I pre nego što su svi gledaoci zauzeli svoje pozicije, Vojvodina je preko Alivodića propustila priliku da povede. Iako je burno počelo, narednih 20 minuta domaćin je stidljivo prilazio golu Subotičana.

Prvi gol viđen je u 23.minutu, strelac Enver Alivodić kome je ovo prvi pogodak u crveno-belom dresu u zvaničnim utakmicama. Najpre je pokušao Aleksandar Katai, golman Stijaković je odbio loptu, ali se na pravom mestu našlo pomenuto desno krilo Voše kome nije bilo teško da smesti loptu u mrežu za 1:0!

Do poluvremena, vredi istaći polušanse Katai i Vranješa, odnosno Šarca i Despotovića sa druge strane. Najbolju priliku za Spartak imao je ljubimac domaće publike, Boba Novaković. Odbrana Vojvodine se uspavala i dozvolila Slobodanu da sam izbije ispred Supića, međutim bio je za malo neprecizan - lopta je protutnjala pored leve stative!

Nastavak meča donosi nešto slabiji tempo, nije bilo izglednih prilika sve do drugog gola Novosađana. Ađuru je tačnim pasom proigrao Kataija, koji maestralno hvata polu-volej i pogađa desni ćošak gola bližeg južnoj tribini!

Srbobranac je verovatno bio najbolji pojedinac današnjeg popodneva, izgleda da smo njegovim novim odnosom prema igri dobili najveće pojačanje!

Odgovor Spartaka i nova rezultatska neizvesnost došli su samo četiri minuta docnije. Centrirao je Novaković, loptu glavom zahvatio Despotović matiravši nemoćnog Supića. Od tog momenta napadač u plavom dresu bio je pod konstantno prozivan od strane domaće publike, zbog poznate scene od jesenas kada je gostovao na SOS kanalu u zvezdinoj majci...

U 71. minutu nakratko je prekinut susret zbog divljanja gostujućih navijača. "Marinci" su srušili ogradu koja ih je delila sa istočnom tribinom, pa je policija bila primorana da ih pošalje kući...

Ubrzo nakon incidenta, Vidak Bratić sa leđa ruši Oumarua na nekih 20-ak metara od gola. Mažić nije imao dilemu, štopera šalje u svlačionicu i gasi nade Subotičana da bi mogli do poravnanja.

Od tog momenta igra se umrtvila i Vojvodina je rutinski privela meč kraju. Upisana su nova 3 boda, tako da će naš klub, bar do nedelje, ponovo biti na drugoj poziciji. Narednog vikenda gostujemo BSK-u iz Borče. Tradicija je na našoj strani, ostaje da se to pokaže i na terenu!





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...