Vesti / Utakmice / Spasić gurnuo Vošu u poraz

Spasić gurnuo Vošu u poraz08.12.2013. 15:31

Autor: budababa(11)
V

ojvodina je doživela i treći poraz u šampionatu u utakmici kojom je spuštena zavesa na jesenji deo šampionata. Crveno-beli nisu uspeli da ponove igru i rezultat od pre tri dana, kada su na istom mestu savladali istog protivnika u kup meču. Ovaj put, Crvena zvezda je slavila sa 2:1, iako su Novosađani imali prednost nakon prvih 45 minuta igre. Negativnom rezutatu po Novosađane dobrim delom je kumovao glavni sudija meča, Ninoslav Spasić, odranije poznat po „specijalnim zadacima“ za tzv. „večite rivale“. Više nego tendenciozno suđenje, po dobro oprobanom receptu iz devedesetih, nastavlja da živi i u „nikad regularnijem prvenstvu“, kako često vole da kažu čelnici FSS-a. Sedam žutih i jedan crveni karton za fudbalere Vojvodine, penal za domaćina, navlačenje slobodnih udaraca u zonama šuta, kao i prekršaj za domaću ekipu u maltene svakom kontaktu igrača dva tima, pri čemu je isto u obrnutom slučaju uporno ignorisano, bilo je ipak previše za četu Marka Nikolića. I u takvom odnosu snaga, kada je domaći tim imao dva igrača više (pomenutog sudiju i za presmešni penal isključenog Nastića), odbrana novosadskog tima se držala do poslednjih trenutaka utakmice, kada je Mrđa postigao gol za opštu radost navijača Zvezde, uključujući tu i sudijsku četvorku i komentatore Prve televizije. Našim momcima možemo odati priznanje na borbenosti, htenju i odnosu prema dresu. Oni, u ovakvim okolnostima, jednostavno nisu mogli više protiv istih ovih koji su pre samo nedelju-dve bacali drvlje i kamenje na ljude koji su na isti ovakav sramotan način pogurali njihovog mentalnog srodnika, obojenog samo drugačijim bojama. Postoji li bolje mesto i prilika da se upotrebi ona stara narodna: „Ko o čemu...“?

ZVEZDA: Bajković, Mijailović, Lazić, Krneta, Petković, Gogić, Milijaš, Pečnik, Kasalica (74. Savićević), Dauda, Mrđa.

VOJVODINA: Žakula, Vulićević, Nastić, Vuković, Đurić, Radoja, Poletanović, Vranješ (90. Tumbasević), Vukčević (59. Alivodić), Škuletić, Kaluđerović (83. Gaćinović).

Strelci: Dauda u 49. i Mrđa u 93. za Crvenu zvezdu, a Poletanović u 38. minutu za Vojvodinu.

Žuti kartoni: Krneta, Mijajilović, Dauda (Crvena zvezda), Nastić, Vuličević, Kaluđerović, Škuletić, Alivodić, Poletanović, Kosović (Vojvodina). Crveni karton: Nastić (Vojvodina).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...