Vesti / Crveno-bela planeta / "Grčki san"

"Grčki san"08.01.2014. 18:54

Autor: limanfkv(1)
I

ako se u većini zemalja fudbal ne igra tokom praznika ipak je ostalo nekolicina zemalja za našu rubriku. Poseban akcenat stavljamo na grčku ligu u kojoj izgleda najbolje uspeva pelcer Stare dame srpskog fudbala. Teško da može da prođe fudbalski vikend u Grčkoj, a da se na prvim stranama ne nađe ime barem jednog crveno-belog igrača - Bojketa, Brane ili Kataija. Lovorike ovog vikenda pokupio je Aleksandar Katai postigavši fenomenalan pogodak.

Francuska
La Roche - Bastija 0:3

Bastia se provukla u narednu rundu golovima u produzecima. Miloš Krasić pauzirao je ovaj meč.

Italija
Chievo - Cagliari 0:0
Udinese - Verona 1:3


Nema pravde za Vladu Avramova. I pored fantastičnih partija u poslednje vreme šansu da brani gol Kaljarija dobio je treći golman ove ekipe Adam. U izjednačenoj utakmici Kaljari je bio nešto bliži osvajanju celog plena, ali do gola nisu mogli čak ni sa penala.

Ni Željko Brkić nije imao lep vikend. U Udine je stigla kaznena ekspedicija iz Verone i sa tri komada zadala noćne more našem poslednjem pravom Kapitenu. Čini se da je Brks mogao bolje da reaguje kod sva tri pogotka. U prvom poluvremenu dva puta ga je savladao Luka Toni, ali treba istaći i da je drugi pogodak postigao iz ofsajda. Golove sa ovog meča možete pogledati na ovom LINKU.

Australija
Adelaide - Sydney 2:2

Čini se da se Ranko Despotović fantastično snašao u Australiji. Igrao se 8. minut utakmice kada je Ranko novim pogotkom doveo Sidnej u vodstvo na ovom meču. Gol baš u njegovom stilu.







Španija
Barcelona - Elche 4:0

Miroslav Stevanović, koji se nalazi na pozajmici u Elčeu nije bio na spisku ni za ovaj meč. Po štampi se može pročitati da se za Čupu traži nova destinacija odn. nova šestomesečna pozajmica. Kao mogući kandidati pominju se španska Kordoba i naš klub. Miroslav pripada "Friends & Football International LLC" menadžerskoj agenciji gde radi Pavlović, čovek spominjan od strane glavešina našeg kluba kao osoba koja je tražila (i našla) trenera.

Grčka
Panaetolikos - Panatinaikos 1:0
Veria - Platanias 2:2
Janjina - Asteras 0:2


Aleksandar Katai iz redova Olimpijakosa poslat je na pozajmicu u klub Platinas. Čini se da je to odličan potez, Sale igra svaku utakmicu, uglavnom kao starter. Postigao je do sada dva pogotka, od čega jedan fantastični u ovom kolu. Minut pre odlaska na odmor Katai je fantastičnom solo akcijom i još lepšim udarcem poravnao rezultat. Pogodak možete videti OVDE.

Milan Bojović načinio je pun pogodak kada je prešao u redove Panaetolikosa. Prve sezone izborili su ulazak u najjači rang, dok ove odlično guraju i gotovo sigurno će ispuniti zacrtani cilj - opstanak u ligi. Bojke odlično gura, za sada 4 pogodtka na 16 utakmica. Možda to "na prvu loptu" deluje malo golova, ali statistika ume da zavara jer je reč o vrlo tvrdoj ligi. Milan je pre nedelju dana dao intervju za sportal utakmica.rs koji možete pročitati OVDE.

Brana Ilić i njegova Janjina nisu imali sreće ovog vikenda. Poraženi su na svom terenu od Asterasa rezultatom 2:0. Brana igra još jednu veoma dobru sezonu, na dosadašnjih 19 utakmica postigao je 3 gola uz 4 asistencije.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...