Vesti / Crveno-bela planeta / Šou Ranka Despotovića, nova destinacija Delača - Sarajevo

Šou Ranka Despotovića, nova destinacija Delača - Sarajevo28.01.2014. 12:01

Autor: limanfkv(0)
R

anko Despotović i njegov Sidnej pružili su najbolju partiju od početka šampionata. Na gostovanju je savladan Melburn sa visokih 5-0, a Rankov doprinos pobedi je ogroman. Pogodak u svom stilu, iznuđeni jedanaesterac u JSL stilu i asistencija! Više o toj utakmici pogledajte ispod. Matej Delač odlazi na novu pozajmicu, ali ne napušta Balkansko poluostvro. Njegova nova destinacija je Sarajevo. Sarajevo je privatizovano od strane kontraverznog malezijskog brke, vlasnika Kardif Sitija. Čini se da prave ozbiljan tim sa velikim dometima. Srećno Matej!

Francuska
Toulouse - Bastia odl.
Arles - Metz 1:0

Utakmica između Tuluza i Bastije odložena je zbog nevremena. Miloš Krasić je povređen tako da verovatno ne bi igrao. Danijel Aleksić van prvih 18 za Arl.

Italija
Cagliari - Milan 1:2
Parma - Udinese 1:0


Vlada Avramov branio je svih 90 minuta protiv slavnog Milana. Kaljari je do 87. minuta susreta imao sva tri boda u džepu, a onda je nakon dva prekida sve otislo niz vodu. Najpre je Baloteli, u 87. minutu susreta, lepim udarcem iz slobodnog udarca sa 17 metara matirao Avramova koji je ostao ukopan na gol liniji. Nekoliko minuta kasnije nakon kornera odlično reaguje Pacini i bodovi odlaze u Milan. Golove sa tog meča možete pogledati OVDE.

Udinese je poražen na gostovanju Parmi, a našeg Željka Brkića u 37. minutu susreta matirao je Amauri nakon njegovog nesporazuma sa jednim odbrambenim igračem, golom glavom iz peterca. Gol možete pogledati OVDE.

Australija
Melbourn - Sydney 0:5

Prelepe vesti stižu nam iz daleke Australije. Nova fantastična partija Ranka Despotovića. Gol, asistencija i penal nad njim. Ranko je svoj novi pogodak postigao baš u svom stilu trkom iza odbrane na fantastičnu asistenciju velikog Aleksandra Del Pjera. Uživajte.






Španija
Real Sosiedad - Elche 4:0

Miroslav Stevanović još uvek nije pronašao novu sredinu za pozajmicu. Prema novinarima najviše šansi za sada ima Sarajevo.

Grčka
Atromitos - Pas Giannina 1:0
PAOK - Veria 4:1
Ergotelis - Panaitolikos 0:1


Janjina ne pruža ni približno dobre partije u odnosu na prošlu sezonu i ove će se verovatno boriti za opstanak. Na ovom meču nije bilo Brane Ilića, ali nemam informacija zbog čega. Nakon ovog poraza smenjen je trener i videćemo kako će se Brana snaći kod novog trenera. PAOK je unišio Veriju. Već u 13. minutu susreta su vodili sa 3-0, a Aleksandar Katai igrao je prvih 45. minuta. Milan Bojović nije učestvovao u novoj pobedi Panaitolikosa. Čini mi se da Bojke ima neku manju povredu, pošto je u poslednja tri meča samo samo u prošlom kolu ušao sa klupe. Strelac pogotka vrednog tri boda bio je Herni Kamara u 43. minutu susreta.

BiH

Matej Delač otišao je na novu pozajmicu. Ovoga puta u Sarajevo gde će mu saigrač biti naš bivši igrač Nemanja Bilbija. On nije igrao prethodne sezone zbog nekakvih problema sa papirima. Koliko sam uspeo da shvatim nije na vreme licenciran, Želja je uložio žalbu i Nemanji je propalo dosta utakmica. Srećno Matej.

Belgija
Oostende - Beveren 2:1

U derbiju začelja nije bilo Oumaru Abubakara koji je i dalje povređen.

Holandija
Groningen - Twente odl.
Jong Ajax - Oss 2:1


Dušan Tadić nije imao priliku ovog vikenda da odmeri snage sa svojim bivšim klubom jer je utakmica odložena. Dejan Meleg igra u kontinuitetu za drugi tim Ajaksa koji se takmiči u drugoj ligi pod nazivom Jong Ajax. Ovog vikenda uspeo je i da postigne pogodak koji možete videti OVDE. Igrao se 36. minut susreta kada je naš bivši igrači doveo "Mladi Ajaks" u vodstvo.

Nemačka
Wolfsburg - Hannover 1:3
Hamburger - Schalke 0:3


Slobodan Medojević igrao je svih 90 minuta u ne baš očekivanom porazu Volfsburga na svom terenu od Hanovera. Treba istaći i da je ovo veliki uspeh za Medu pošto je konkurencija u Vukovima itekako jaka, a očekuje se da bude još jača pošto su ojačali sponzorske ugovore. Gojka Kačara standardno nema na spisku konkurenata za mečeve Hamburgera.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...