Vesti / Crveno-bela planeta / Aleksandar Katai srušio PAOK

Aleksandar Katai srušio PAOK04.02.2014. 16:52

Autor: limanfkv(0)
J

oš jedan odličan vikend za stanovnike "crveno-bele planete" sa prebivalištem u Grčkoj. Aleksandar Katai i Brana Ilić postigli su pogotke za svoje timove, a stigli su čak i da asisitiraju. Što se tiče ostalih, Duća Tadić je bio sjajan u meču sa Kamburom i sa dve asistencije vodio Tvente do preokreta protiv Kambura, a Čupo Stevanović je našao svoj novi klub. On će narednih 6 meseci nastupati kao pozajmljen igrač za Alaveš.

Francuska
Bastia - Guingamp 3:2
Clemont - Arles 1:1


Miloš Krasić se vratio na teren nakon povrede. U igru je ušao u 64. minutu susreta pri rezultatu 1:2, a Basija je golovima u završnici stigla do sva tri boda. Danijela Aleksića nije bilo ni ovog vikenda u planu Arlesa.

Italija
Cagliari - Fiorentina 0:1
Bologna - Udinese 0:2


Udineze se iz Bolonje vraća sa sva tri boda. Željko Brkić nije bio među putnicima za Bolonju. Nije mi poznat razlog, ali svakako treba da brine što je šansu dobio mladi Šufre, velika nada u Italiji, 17 godina ima, nazivaju ga novim Bufonom. Brkin konkurent je odlično obavio svoje zadatke i sačuvao mrežu. Vlada Avramov upisao je novih 90 minuta. Fantastična utakmica pre svega odbrane Kaljarija, savladali su odličnog rivala, a Vlada je ulivao sigurnost na golu.

Australija
Melbourn Heart - Sydney 2:1

Ranko Despotović igrao je svih 90 minuta, ali nije imao zapažen učinak. Sidneju je imao igrača više još u prvom poluvremenu i vodstvo, ali ni to im nije uspelo da savladaju raspoloženog domaćina.

Španija
Miroslav Čupo Stevanović otišao je na novu pozajmicu. Dugo se po medijima spominjalo gde će Boske na novu pozajmicu, spominjani su Vojvodina i Sarajevo, ali je ipak ostao na Iberijskom poluostrvu. Jedino se spustio ligu niže u segundu, a novi tim mu je Alaveš. Srećno Čupo i nadamo se da ćeš dobiti priliku da pokažeš svoja umeća.

Grčka
Pas Giannina - Levadikos 2:1
Platanias - PAOK 2:1
Olympiakos - Panaetolikos 2:1


Janjina je promenila trenera, a Brana Ilić se novom pokazao na najbolji mogući način - pogotkom i asistencijom. Janjina se našla u nezgodnoj situaciji, nanizali su loše rezultate, pa su napali Levadikos svim silama. Brana je bio dosta aktivniji nego inače, doduše i cela ekipa. Najpre je u 20. minutu loše zahvatio loptu nakon odbitka od stative i sa 5-6 metara prebacio gol. Iskupio se pak par minuta kasnije kada se nakon centaršuta majstorski zagradio, primio loptu i "topom" istu sproveo iza leđa gostujućeg golmana. Nakon toga je usledilo nekoliko udaraca iz daljine, ali bez uspeha. U 66. minutu susreta još jednom je pokazao koliko je snažan. Na 30-ak metara od gola odlično se zagradio, primio loptu i prosledio ka Cokalasu koji stavlja tačku na ovaj meč.







Za početak jedno izvinjenje. Prošle nedelje sam pisao da je Aleksandar Katai u Veriji, što je naravno bila greška, pošto naš bivši igrač nastupa kao pozajmljen igrač u redovima Plataniasa. Al' dobro ko radi, taj i greši. A Katai greši sve manje i manje. Ovog vikenda pokorio je veliki PAOK. Identično kao Brana - gol, pa asistencija. Čak je i rezultat bio isti - 2:1 za domaćina.







Panaetolikos je nesrećno poražen u gostima od lidera Olimpijakosa. Poveli su rano pogotkom fantastičnog Henrija Kamare, ali su ih prekidi skupo koštali. Nakon kornera Olimpijakos je izjednačio rezultat, a u nastavku nakon nesmotrene intervencije odbrane nakon novog kornera domaći su dobili i penal i rešili utakmicu. Milan Bojović je, najverovatnije zbog odlične forme Kamare, pomalo u drugom planu. Ipak, dobio je šansu u poslednjih 10 minuta susreta, ali nije uspeo da pomogne Panaetolikosu da stignu do boda.

Belgija
Beveren - Kortjirk 1:1

Abubakar Oumaru je i dalje povređen.

Holandija
Twente - Cambur 3:1
Telstar - Jong Ajax 3:1


Dušan Tadić upisao je dve nove asistencije (ukupno 10) što ga je odvelo na vrh liste "pakera" holandske lige. Gubio je Tvente na poluvremenu, ali je do kraja uspeo da sa tri gola osvoji nova tri boda. Dućinu asistenciju za izjednačujući pogodak možete pogledati OVDE, a za vodeći na ovom LINKU. Dejan Meleg ponovo je bio starter u postavi Ajaksa. Lično smatram da bi ovaj meč bolje odigrao njihov imenjak sa Petrovaradina, ali u svakom slučaju Meleg je upisao 80-ak minuta u porazu od Telstara.

Nemačka
Schalke - Wolfsburg 3:1
Hoffenhaim - Hamburg 3:0


Slobodan Medojević nije nastupao protiv Šalkea zbog povrede. Koliko sam uspeo da prevedem čini mi se da je u pitanju zadnja loža. Gojko Kačar muku muči u Hamburgu. Nakon brojnih povreda i odbijanja da napusti klub za slabiji ugovor od trenutnog Gojko je šikaniran od strane uprave i trenera. Trenutno ni ne trenira sa prvim timom, već sa HSV II koji se takmiči u trećem rangu. Ipak, izgleda da se pojavljuje svetlo na kraju tunela. U turskim medijima osvanula je informacija da Slaven Bilić pošto-poto želi našeg Gošu u svojim redovima. Videćemo da li će se to i ostvariti.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...