Vesti / Utakmice / Stojanović za bod u Pećincima

Stojanović za bod u Pećincima22.02.2014. 17:40

Autor: Helm(8)
N

a startu prolećnog dela prvenstva, fudbaleri Vojvodine gostovali su ekipi Donjeg Srema i uspeli da dođu samo do boda. Utakmica na Suvači završena je rezultatom 1:1. Poveli su domaći u 14. minutu kada je iz jedanaesterca bio precizan Ognjan Damnjanović, da bi u 71. minutu Jovan Stojanović doneo izjednačenje.

Nakon ubedljive pobede protiv austrijske Admire, ovo je vec šesta utakmica u nizu gde ekipa iz Novog Sada nije uspela da zabeleži pobedu.

Praktično bez prave prilike Donji Srem je došao do vođstva kada je u 16 metara oboren Rade Krunić od strane Sregeja Milinković-Savića. Ognjan Damnjanović je bio precizan sa bele tačke. Nedugo zatim, i Igor Đurić je skrivio jedanaesterac upravo nad Damnjanovićem, ali ovog puta loptu je uzeo Miloš Mijić čiji je šut odbranio golman Novosađana Milan Jovanić. Nakon toga crveno-beli su imali inicijativu i napadali, ali lopta nije htela u gol.

U drugom poluvremenu je prvu veliku šansu propustio strelac gola Damnjanović kada je izašao sam ispred golmana, ali je Jovanić odbranio njegov šut. Gosti su u nastavku pokušavali preko Mijata Gaćinovića, ali promena rezultata je usledila tek u 71. minutu kada je Jovan Stojanović samo četiri minuta nakon ulaska u igru iskoristio asistenciju Marka Živkovića za konačan rezultat 1:1.

Za Vojvodinu su igrali: Jovanić, Živković, Đurić, Pekarić, Puškarić, Radoja, Milinković-Savić, Vranješ (od 67. minuta Stojanović), Alivodić, Gaćinović (od 77. minuta Spremo) i Veselinović.

Za Donji Srem su igrali: Belić, Lakićević, Nikitović, Lakić-Pešić, Kuzmanović, Mijić (od 62. minuta Lukić), Bukorac, Zec, Sinđić (od 79. minuta Košutić), Krunić i Damnjanović (od 89. minuta Marčeta).

Strelci: Damnjanović u 14. i Stojanović u 71. minutu.

Žuti kartoni: Bukorac i Kuzmanović za Donji Srem, Milinković-Savić i Gaćinović za Vojvodinu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...