Vesti / Utakmice / Minimalac za mirniji revanš

Minimalac za mirniji revanš26.03.2014. 21:52

Autor: Helm(4)
F

udbaleri Vojvodine zabeležili su pobedu na domaćem terenu u prvoj utakmici polufinala kupa Srbije protiv subotičkog Spartaka. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mijat Gaćinović u 59. minutu.

Novosađani su u pravom trenutku prekinuli seriju od tri utakmice bez pobede i sebi obezbedili minimalnu prednost za revanš u Subotici. Važna je činjenica da je pobeda ostvarena bez primljenog gola, ali ostaje žal za propuštenim brojnim šansama koje su mogle revanš meč da učine rutinom.

Crveno-beli su posle blage konfuzije na samom startu preuzeli utakmicu u svoje ruke i kontrolisali igru do kraja. Sredina terena je bila veoma čvrsta i prosto nije dozvoljeno fudbalerima Spartaka da stvore neke ozbiljnije šanse tako da se većina njihovih napada završavala upravo na tom delu terena. S druge strane, igrači Vojvodine su sužavali obruč oko protivničkog šesnaesterca, ali često je nedostajao završni pas da se rival načne ranije. Dve najbolje prilike u prvom poluvremenu propustio je glavom Lazar Veselinović. Tokom drugog poluvremena, subotičani su se orijentisali samo na odbranu, da bi ipak su poklekli u 59. minutu. Alivodić nije najbolje prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, ali se na kraju ipak odlično snašao i pronašao slobodnog Gaćinovića na petnaest metara koji je sjajnim udarcem matirao golmana gostiju - Aleksića. Ni nakon toga Vojvodina nije prestajala sa napadima i propušteno je još nekoliko sjajnih prilika da se prednost makar udvostruči. Na kraju, rezultat je ostao 1:0, a revanš meč se igra za dve nedelje u Subotici.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...