Vesti / Utakmice / Slatka osveta Vošinih derana

Slatka osveta Vošinih derana05.04.2014. 20:06

Autor: Helm(16)
U

okviru 22. kola Jelen super lige, fudbaleri Vojvodine remizirali su na gostovanju protiv Partizana rezultatom 1:1. Obradović u 57. minutu doveo je Partizan u vođstvo, da bi u nadoknadi vremena Milinković-Savić iz jedanaesterca postavio konačan rezultat.

Otišli su Novosađani u Beograd sa željom da se nadigravaju, a ne da se brane, i vrlo brzo stavili do znanja da imaju kvalitet potreban da se osvoje bodovi propustivši dve velike šanse. Međutim, u 13. minutu viđena je vrlo neobična scena kada je sudija Bogdanović pokazao Nastiću drugi žuti karton. Iako opravdanost drugog nije dovedena u pitanje, diskutabilno je da li je baš bilo preke potrebe da se prvi karton pokaže već posle 120 sekundi. Posle tog momenta crveno-beli su inicijativu morali da prepuste domaćima, ali su i dalje bili opasniji rival. Najveću priliku u prvom poluvremenu propustio je Mijat Gaćinović nakon što je sjajnom solo akcijom prošao čitavu odbranu Partizana, odlično šutirao ali je lopta zakačila ruku Lukača taman toliko da promaši gol. S druge strane igrači Partizana i pored terenske inicijative i igrača više nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Žakule.

U drugom poluvremenu, Beogradjani su nakon samo 12. minuta stigli do prednosti. Vulićević i Obradović su pronašli prazan prostor u šesnaestercu Vojvodine, a Žakula je bio nemoćan posle šuta tako da je Obradović doveo svoj tim u vođstvo. Nisu se ni tada predali crveno-beli, nastavili su da prete, i imali još nekoliko izglednih šansi, čak su i težište igre pomerili prema golu Partizana, ali sreća im nije bila naklonjena. Ipak, u nadoknadi vremena, Gaćinović koji je čitavu utakmicu bio nerešiv problem za štopere Partizana, posle još jednog sjajnog prodora, pada u 16 metara a sudija pokazuje na belu tačku. Milinković-Savić je bio siguran za konačnih 1:1.

Kad se saberu svi utisci prikazane igre i činjenice da je Vojvodina preko 80 minuta igrala sa igračem manje, stiče se utisak da su Lale zaslužile ceo plen, ali u fudbalu ne pobedjuje uvek bolji. Raduje igra koju prikazuju, do juče, omladinci kluba i jasno je da mogu ravnopravno da se nose sa svima. Potencijal je ogroman, a rezultati su primetni već sada i svima je jasno da ovaj tim mora ostati na okupu što je duže moguće. Iz ove perspektive, sa pravom se može postaviti pitanje da li je Voša iole oslabljena odlaskom trojice prvotimaca i trenera u redove večerašnjeg rivala.

Vojvodina je nastupila u sastavu: Žakula, Nastić, Babić, Pekarić, Živković (Popara od 46. minuta), Radoja, Milinković-Savić, Poletanović (Ivanić od 83.), Gaćinović, Alivodić i Stojanović (Puškarić od 15. minuta).

Partizan je nastupio u sastavu: Lukač, Volkov, Obradović, Trajković, Vulićević, Drinčić, Živković, Brašanac (Ilić od 46. minuta), Lazović (Pantić od 76.), Malbašić (Luka od 46. minuta) i Škuletić.

Žuti kartoni: Nastić, Živković, Popara i Gaćinović u Vojvodini; Volkov, Trajković, Živković, Luka i Vulićević u Partizanu.

Crveni kartoni: Bojan Nastić u 13. minutu i Branislav Trajković u 90. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...