Vesti / Utakmice / Pobedom do sedmog finala

Pobedom do sedmog finala09.04.2014. 17:20

Autor: Helm(2)
F

udbaleri Vojvodine u revanš meču polufinala kupa Srbije savladali su subotički Spartak istim rezultatom kao i pre dve nedelje u Novom Sadu - 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je u 76. minutu Sergej Milinković-Savić.

Trener Novosađana, Branko Babić, imao je problema sa sastavom ekipe pošto nije mogao računati na suspendovanog Nastića i povređenog Gaćinovića, a na sitnije povrede se žalilo još nekoliko igrača, međutim oni su ipak istrčali na teren od prvog minuta. Nešto drugačiji sastav i ne baš sjajni uslovi za igru u Subotici nisu sprečili crveno-bele da se plasiraju u svoje sedmo finale kupa, a peto od kada se igra Kup Srbije što je ubedljivo najviše od svih naših timova.

Prvo poluvreme je proteklo u borbi na sredini terena, pri čemu ni jedan ni drugi tim nisu uspevali da dođu do ozbiljnije prilike. Spartak je imao više loptu u svom posedu, ali su Novosađani uputili više udaraca. U drugom poluvremenu prva je pripretila Vojvodina kada je Lazar Veselinović izašao sam pred golmana Aleksića, ali je šutirao u bliži ugao i promašio gol za par centimetara. U 76. minutu je viđen pogodak, kada je nakon izvedenog kornera najpre jedan od fudbalera Spartaka umalo postigao autogol, lopta se od stative odbila do mladog Babića koji je ispucava u vazduh, a najbolje se snašao Sergej Milinković-Savić i rutinski doneo pobedu svom timu. Do kraja utakmice viđena je samo još jedna ozbiljnija šansa kada je fudbaler Spartaka šutirao sa pet metara, ali traljavo je to uradio tako da Žakula nije imao problema da sačuva mrežu.

Utakmica je protekla u fer i korektnoj atmosferi pa nisu viđeni sukobi na terenu ni grubi startovi.

Trener Babić je izveo sledeći sastav: Žakula, Puškarić, Babić, Pekarić, Živković, Radoja, Milinković-Savić, Poletanović, Ivanić, Alivodić i Veselinović. Sa klupe su šansu dobili Stojanović, Spremo i Đurić koji su zamenili Veselinovića, Ivanića i Radoju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...