Vesti / Fragmenti prošlosti / Poklon pred finale Kupa

Poklon pred finale Kupa07.05.2014. 09:10

Autor: fkv.com Team(2)
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
P

oštovani posetioci,

poslednji bastion odbrane izvornog duha Vojvodinaša www.fkvojvodina.com sa ponosom Vam predstavlja dokument koji potvrđuje da je naš klub osnovan u martu 1914. godine. U pitanju je članak iz lista "Novi Sad", broj 51, iz 1933. godine.

Ako nekima nisu dovoljna sećanja dr Koste Hadžija i pisanja dr Duška Popova, valjda ovaj članak iz vremena dok su gotovo svi učesnici u osnivanju kluba još bili živi može da im razjasni brojne stvari. Mi za sada nemamo ozbiljnu napisanu istoriju našeg voljenog kluba, već samo fotomonografije koje u svom obimu ne prelaze granicu kratkih novinarskih storija. Možda će buduće generacije smoći snage da nam pruže punu sliku o nastanku i usponu "Stare dame" srpskog fudbala?

Kao i druge stvari u organizaciji našeg kluba, nedostatak stručnosti je vidljiv na svakom koraku. Tako nam volonteri-menadžeri rešavaju sportska pitanja, a ostalima zaposlenima ne vredi trošiti reči.

Za neke stvari nije dosta samo voleti, treba nešto i znati. Da danas uzmemo kup!

UPRAVA NAPOLJE!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...