Vesti / Aktuelno / Sedmi pokušaj: povratak otpisanih

Sedmi pokušaj: povratak otpisanih07.05.2014. 09:25

Autor: fkv.com Team(8)
foto: Firma 1989
foto: Firma 1989
K

ada je u zimskom prelaznom roku crveno-beli tim ostao bez gotovo kompletne prve postave, kada su oni koji su se kunuli kako im je u Vojvodini lepo bežali glavom bez obzira, a uprava kluba pogazila osnovna načela funkcionisanja u novijoj istoriji kluba da se igrači ne prodaju timovima iz prestonice, mnogi su predviđali potpuni potop Vošine šajke u burnim vodama srpskog fudbala. U sumornim prognozama išlo se čak dotle da je Novosađanima predviđana borba za opstanak, a Subotičani su zadovoljno trljali ruke što im je protivnik u polufinalu kupa baš ova „četa u rasulu“. Olako se prešlo preko činjenice da je dečurlija koja je zagazila u prvi tim prethodne dve sezone „počistila“ rivale u omladinskoj konkurenciji i donela u Novi Sad dve titule prvaka države.

Brodolom se nije desio, Spale je dva puta preslišan u Kupu, a u prvenstvu su u 12 mečeva rivali slavili svega tri puta, uz činjenicu da Vojvodinu niko nije nadigrao i bio za klasu bolji, kao i da je baš novosadska mladost ta koja je srušila snove onih koji su napustili isti ovaj tim pod izgovorom da idu „da osvajaju trofeje“. Ovaj tim je pokazao da zna da igra fudbal i da uživa u njemu, a klinci lišeni bilo kakvih kompleksa i „stare kuke“ koje mogu da posluže kao uzor i na terenu i van njega, ispostavilo se, više su nego dobar „miks“, i kvalitativno su u rangu sa timom koji je pregurao prvi deo sezone.

Večeras od 20 časova ovi momci treba da izađu na teren lišeni svakog pritiska, ali sa ogromnim motivom. Mnogima od njih ovo je prilika da ubeleže svoj prvi trofej u seniorskoj konkurenciji, pa čak i ovim najiskusnijim. Trijumf crveno-belih ispravio bi veliku istorijsku nepravdu i konačno doneo toliko željeni trofej u Novi Sad.

Momci, večeras odigrajte najbolje što možete, pikajte fucu za sebe, za „srpsku Atinu“, za Vujadina Boškova, za klub koji slavi velikih 100 godina postojanja, za navijače koji će vam uvek dati vetar u leđa, za „osvežavanje“ trofejne sale, za sve one koji nisu uspeli... Upišite sebe u istoriju i skinite taj teret „težak“ sto godina sa srca svih generacija onih koji vole ovaj klub i žive za njega. Budite pravi – i ništa više.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...