Vesti / Utakmice / Naš je, konačno!

Naš je, konačno!08.05.2014. 03:15

Autor: fkv.com Team(7)
U

reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa, Vojvodina je ovaj put odigrala znatno bolje i savladala Jagodinu sa 2:0 (1:0), osvojivši tako prvi trofej kupa u svojoj stogodišnjoj istoriji. Strelci za Novosađane bili su Alivodić i Babić, a valja istaknuti da je golman „lala“ Žakula odbranio penal i tako praktično overio uspeh crveno-belih.

Timovi su ušli dosta oprezno u utakmicu, a prvu šansu na utakmici ima Pešić, čija je lopta fijuknula pored gola Žakule. Na drugoj strani uzvratio je Alivodić, a malo zatim i Veselinović, ali bez rezultata. Najbolju šansu beležimo u 36. minutu, kada nakon centaršuta Alivodića mladi Ivanić šutira glavom u gornji desni ugao Đuričićevog gola, koji ovaj krajnjim naporom izbacuje u korner. Kada je već bilo izvesno da će prvo poluvreme biti završeno bez golova, Vojvodina je došla u vodstvo u 40. minutu. Klizeći start Filipovića koji je trebao da rezultira izbijanjem lopte u aut donosi, nakon odbitka od Ivanića, loptu do Alivodića koji izbija sam pred Đuričića i šalje loptu njemu pod noge za prednost crveno-belih. Jagodinci uzvraćaju već u sledećem napadu, a dobru priliku propušta Šimac na dodavanje Pešića. Ovim se i završava prvo poluvreme, a fudbaleri Vojvodine odlaze na pauzu sa zasluženom prednošću.

Jagodina u nastavak meča ulazi sa pojačanim napadom, ali već u 51. minutu Voša duplira prednost. Slobodan udarac iskosa sa leve strane izvodi Poletanović, pravo na glavu Babića koji nadvisuje u skoku svog čuvara i šalje loptu u mrežu – 2:0. Svega nekoliko minuta kasnije, gosti (po protokolu) imaju priliku da se vrate u meč, nakon što im je dosuđen jedanaesterac nakon igranja rukom jednog od odbrambenih igrača u ekipi Vojvodine. Šut izvodi Pešić, ali majstor za penale Žakula je i ovog puta bio na visini zadatka i hvata „živu“ loptu, na neopisivu radost navijača smeštenih na severnoj i zapadnoj tribini. Do kraja meča Jagodina je pokušavala da unese rezultatsku neizvesnost u meč, ali je odbrana Vojvodine izdržala i sačuvala prednost.

Sa poslednjim sudijinim zviždukom krenulo je veliko slavlje fudbalera i navijača crveno-belih. Toliko čekan trofej konačno je stigao u Novi Sad, a navijači su slavili osvajanje kupa kod Miletićevog spomenika do kasno u noć.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...