Vesti / Aktuelno / Dani u znaku Vojvodine pred nama

Dani u znaku Vojvodine pred nama15.07.2015. 09:06

Autor: fkv.com Team(2)
D

obar rezultat, ali još više lepršava igra u duelu sa mađarskim MTK, ponovo su doveli Vošu u žižu gradskih događanja. Prava fudbalska atmosfera oseti se na svakom koraku, a nakon duže vremena se sa nestrpljenjem očekuje naredna utakmica crveno-belih. Da će stadion opet biti značajno ispunjen garantuju kako najave trenera Zagorčića o igri „na gol više“, tako i potez uprave kluba da i ovaj put otvori kapije stadiona za sve zainteresovane da Vojvodinu vide na delu i da je podrže u evropskom pohodu.

Naredni protivnik nije poznato ime u evropskim okvirima, štaviše ovo im je prvo učešće u evro-kupovima u kratkoj istoriji. Spartaks dolazi iz Jirmale, petog grada po veličini u Letoniji, smeštenog oko 25 kilometara zapadno od prestonice Rige, sa populacijom od oko 60 hiljada stanovnika. Klub je osnovan 2007. godine i za kratko vreme uspeo je da se domogne elitnog ranga takmičenja (krenuli su od poslednjeg, trećeg ranga). Svoje utakmice igraju na Slokas Stadiumu, kapaciteta 5000 gledalaca. Poslednji šampionat završili su na šestom mestu, a u novoj sezoni trenutno zauzimaju petu poziciju u ligi od sedam klubova. U svom evropskom debiju napravili su iznenađenje, eliminisavši podgoričku Budućnost, ponajviše zahvaljujući pobedi u Crnoj Gori u prvom meču od 3:1 (u revanšu je bilo 0:0).

Utakmica se igra od 20:30h u četvrtak, na „Karađorđu“, za glavnog sudiju delegiran je Francuz Milo, a već danas (sreda) počinje distribucija besplatnih karata, pa će zainteresovani svoje ulaznice moći da pokupe na blagajnama u periodu od 12 do 18 časova, kao i sutra, na dan utakmice, u periodu od 10 časova pa sve do početka utakmice (sve dok ima karata). Vlasnici sezonskih karata od prošle sezone moći će da uđu sa istim na zapadnu tribinu na ulaz br. 4.

Međutim, sa sutrašnjom utakmicom nije i kraj uzbuđenjima vezanim za FK Vojvodina u ovoj nedelji. Već u petak u Nionu, crveno-beli će saznati eventualnog protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a sve pod uslovom da eliminišu Letonce (revanš se igra 23. jula u Jirmali). Dva dana kasnije, u nedelju, na programu je i premijera u novom šampionatu, pa će se voljom žreba sastati jedina dva preostala naša predstavnika u Ligi Evrope, Vojvodina i Čukarički. Dani Vojvodine su pred nama, nadamo se uspešni, a na navijačima je da podrže ovaj tim i vode ga kroz izazove koji predstoje.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...