Vesti / Kroz Grofov monokl / Jao nama!

Jao nama!15.12.2009. 16:56

Autor: Grof Žekula(10)
Brkić je i u ovoj sezoni pokazao veliko majstorstvo!
Brkić je i u ovoj sezoni pokazao veliko majstorstvo!

’Kada ti na teren istrčiš...’’ eto nama nove sekiracije i jeda u narednim danima. Sa druge strane, eto bodova za naše protivnike i to bez po’ muke i tog istog jeda koji nas, koji još uvek gajimo osećanja prema ’’Staroj dami’’, satire iznutra!

U prethodnom kolu, FKV je zavijena u crno, a u nedelju je sahranjena i pokopana, kako dolikuje, uz muk i nevericu svih koji su ’’sahranu’’ pratili, bilo uživo, bilo na TV ekranima. Slede dani žalosti, ali veliko je pitanje da li mi imamo 40 dana (pa čak i onih prvih sedam) do odlaska na groblje, da je još jednom oplačemo? KO TO MI – to je pravo pitanje, jer ja kao Hrišćanin verujem u Vaskrsnuće, a u šta veruju ONI koji su FKV doveli ovde, gde se nalazi sada?

Pa na trećem mestu smo tabele i čekamo polufinale Kupa, zar nije dosta? Kakva optička varka! Ovo što smo gledali u poslednjih 270 minuta jesenjeg dela prvenstva ući će u anale, nama najdražeg, kluba. Na trećem mestu tabele smo zato što NIKO drugi NEMA aspiracije da tamo bude (jasan pokazatelj su rezultati ’’konkurenata’’ u prethodnom periodu), a u Kupu, dok čekamo četvrtak i žreb, da je neke pravde, treba da se umesto imena FKV, nađe prazan papirić, obmotan crnim florom. Jer dok ne ustanemo i ne Vaskrsnemo, treba i da se doslovce vodi kao da nas nema!

Nema nas, kao ni većine igrača na terenu (kada istrče, kao u gorenavedenoj pesmi). Počeli smo godinu porazom u Kruševcu, završili je na isti način (eto, bar smo u nečemu dosledni) i postajemo polako ’’rado viđen gost’’. Kome ’’treba’’, a stiže FKV – LAKO ĆEMO!!! Prvenstvo smo započeli sa tri pobede (do one prve pauze i starta našeg posrtanja), a okončali je sa tri poraza. To što naši ’’ljubimci’’ imaju LOŠ FINIŠ, a uz to su i JALOVI (bez egzekucije u tih 270 minuta, iako na čelu liste strelaca stoji ime našeg kapitena), može samo da znači da će ih brzo napustiti i osobe suprotnog pola (možda i istog), jer je to apsolutno neprihvatljivo u bilo kom životnom segmentu. Moraju konačno da shvate da osim seksualne, postoje i životna (samim tim i fudbalska) potencija i penetracija. To zahteva OGROMAN TRUD, BORBU, ŽELJU, KONSTANTNO DOKAZIVANJE, TEŽNJU KA USPEHU...Jako je malo onih koji ove osobine (za čoveka posve normalne) poseduju.

Naš najbolji akter na meču u Kruševcu je bio Pleč! To što nije igrao nema nikakve veze – pa nisu ni mnogi koji su se ’’usudili’’ da tog dana na sebe navuku dres FKV. Od samog tog dresa je i počela nova parodija u režiji vrha – skinuta je reklama, pa je na njenom mestu bila obična, ogromna fleka (kao da je ekonom loše oprao dresove, bez upotrebe Vanisha, iako u reklami lepo vele da verujemo ružičastom i zaboravimo na fleke). Da paradoks bude veći (a o njemu pisah prošli put), ta fleka beše i JEDINA na ’’našim’’ dresovima, jer one, od znoja, koju svi očekujemo od tih istih koji se ’’usude’’ da tu svetinju navuku na svoje telo, nije bilo ni od korova.

Znam - dalek je put do Kruševca, a stupio je novi Zakon o saobraćaju, vreme beše hladno, publika na njihovoj strani, kreveti u noći pred meč neudobni, sudija nije bio u crnom, teren očajan...Potpuno vas razumem i prosto vapim da odete u Antaliju, jer ste zaslužili. I više od toga! Istina je da bi vam malo bilo da održite predstojeće pripreme u nadasve čuvenom Duhovno – rehabilitacionom centru, uz masažni tretman lopatom, uz svakodnevno korišćenje iste da otklanjate snežne nanose, nakon četvoročasovnog sna na otvorenom...uz jedan lagani obrok dnevno! Ako ste i to zaslužili. Ko neće – neka odmah pakuje kofere i napusti svu udobnost Novog Sada i Veternika!

Kada jedanaestorica istrče (opet ja) na teren, a jasno se vidi da se trojici igra, a ostali teže samo da ’’odrade’’ posao, pitanje je vremena kada će se njih trojica utopiti među tu osmoricu - nikako ne može biti obrnuto, jer niko od te osmorice to NEĆE i NE ŽELI. Brko, ko ti je rekao da odbraniš penal, pa napravljen je da bi domaćin poveo? Ti Vule, šta zi zapeo da trčiš kao sumanut, pa zar ne vidiš da se može igrati i šetajući se? Medo, šta se ti boriš i trudiš, zar ti nije jasno da treba posve obrnuto? Lakše malo, čuvajte se, sva trojica! Vedete će tek da zaigraju i reše utakmicu jednim potezom. Vi kao da ste pali sa Marsa, pa ste sušta suprotnost svima, a kad u fudbalu bude moguće trijumfovati kada se 3/11 trudi i želi da se dobije utakmica, tada za FKV slede bolji dani.

Jao nama (baš nam Jao dade drugi i poslednji ovojesenski gol, pa je sreća što za Napredak nisu igrali i Jao Ming i Kuku Lele), jer ni svi hiromanti (gledaju u dlan), ni svi oniromanti (tumače snove), ne mogu da dokuče šta će se zbivati u narednom periodu, sa nama jedinom, zajedničkom ljubavlju. Blizu smo dna, ali najveći problem je što se ne vidi jasna volja da krenemo ka gore (mada gore idemo sigurno – da li u pozitivnom (ka gore) ili negativnom smislu (još gore), videćemo brzo)! Za boljitak nama ne treba mnogo mudrosti, jer nije mudrost ono što svi znaju, ali volje jeste, a nakon ’’sahrane’’ većina je bezvoljna. Ta bezvoljnost, uz neprihvatanje krivice i nedostatak odgovornosti, može nas skupo koštati. Zato i JAO NAMA!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...