Vesti / Aktuelno / Meč za Vujketov osmeh sa neba

Meč za Vujketov osmeh sa neba30.07.2015. 12:58

Autor: fkv.com Team(2)
G

odinu i tri meseca nakon smrti legendarnog Vujadina Boškova, kuglice žreba u Nionu namestile su se tako da spoje dva tima u kojima je „stari lisac“ Vujke ostavio dubokog traga. Italijanska Sampdorija i novosadska Vojvodina odigraće danas prvi čin predstave za velikog maestra, koji iz nebeske lože fudbalskih legendi sa suzom u oku, onom radosnicom, prati zaplet režiran od strane sudbine. Ovaj dvomeč biće pre svega omaž našem i njihovom Boškovu, a tek onda rezultatsko nadmetanje dva tima namerena na prolaz u poslednju rundu kvalifikacija za otvaranje vrata u Ligu Evrope.

Crveno-beli sa optimizmom očekuju današnji duel, nervoze (sem pozitivne, u vidu željnog iščekivanja početka meča) nema, a igrači su naoštreni da pokažu Đenovljanima da nisu slučajno zalutali na veliki teren Olimpika u Torinu, gde će se odigrati večerašnji meč od 21h. Dobroj atmosferi u timu sigurno doprinosi i prisustvo kapitena Pekarića, čiji je nastup još uvek neizvestan i odluka o tome da li će istrčati na teren bi mogla biti doneta par sati pred početak utakmice. Igrače raduje i saznanje da u Torinu neće biti sami, jer se očekuje dolazak oko 200 navijača iz Novog Sada i okoline na večerašnji meč.

Đenovljani, sigurno je, dolaze iz jače lige i po imenima, barem na papiru, imaju bolji tim. Ali prednost Vojvodine može biti ta što je njima ovo tek prvi takmičarski meč u sezoni, a Voši već sedmi. Takođe, činjenica da se susret neće odigrati u Đenovi, već na neutralnom terenu pred mnogo manje gledalaca, mogao bi dodatno da olabavi „teret velike utakmice“ sa leđa igrača Vojvodine. Pravdu na utakmici deliće švedski sudija Andreas Ekberg sa svojim pomoćnicima, nadamo se „kako Bog zapoveda“.

Ostaje nam da igračima i stručnom štabu „stare dame“ poželimo vrelo srce, hladnu glavu i sigurne noge u ovoj istorijskoj julskoj noći u Torinu. Uz Vas će biti Firma na tribinama, Novi Sad na ulicama i, usuđujemo se reći, barem za nijansu više i čika-Vujke, tamo gore... Bilo kakav strah ostavite u svlačionici, a na teren iznesite znanje, samopouzdanje i fer-plej, kako bi naredni četvrtak pred punim „Karađorđem“ stvorili sebi šansu da se zajedno radujemo. Borbeno i... pamet u glavu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...