Vesti / Aktuelno / Crveno-beli pred četvrtim, poslednjim vratima

Crveno-beli pred četvrtim, poslednjim vratima19.08.2015. 14:16

Autor: budababa(2)
Š

ta je bilo daleko, došlo blizu... Nakon pobede protiv Čukaričkog na Banovom Brdu u pretposlednjem kolu minulog šampionata, čime je rezultatski overen plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a zatim i silnih peripetija oko dobijanja licence za takmičenje, malo ko je verovao da je to sve samo uvod u bogato fudbalsko leto za navijače Vojvodine. Ušavši skromno u borbu za grupnu fazu, krećući od prvog kola kvalifikacija, crveno-beli su redom rušili mađarski MTK, letonski Spartaks i italijansku Sampdoriju. Od 102 tima koji su počeli takmičenje od prve runde, ostali su jedan od 9 koji su još uvek u igri. Zaključno sa putem u Plzen, gde ih očekuje prvek Češke, domaća Viktoria, Novosađani su prešli oko 8000 kilometara da bi se konačno našli pred poslednjom preprekom.

Novosađani su danas u prepodnevnim časovima avionom otputovali za Prag, a zatim autobusom produžili za Plzen i smestili se u hotel. Večeras uveče imaće trening na Doosan Areni, gde će sutra od 20:50 časova biti i odigrani prvih 90 minuta dvomeča. U taboru Vojvodine vlada umereni optimizam, igrači poštuju protivnika, ali su svesni da jako puno toga zavisi i od njih samih. Zdravstveni bilten je povoljan, igrači su spremni i sposobni, jedino ostaje pitanje da li će kapiten Pekarić biti spreman za sutrašnji meč, zbog povrede koju je zaradio u derbiju sa Partizanom.

Očekuje se da će Vošu na tribinama bodriti i nekoliko stotina navijača, za šta su igrači više puta isticali da im mnogo znači. Zato, nema sumnje da će Plzen sutra uveče imati šta da ponudi ljubiteljima fudbala. Iako su domaćini favoriti (inače, poslednjih godina redovni učesnici Lige Šampiona i Lige Evrope), crveno-beli su uverili svoje pristalice da imaju čemu da se nadaju i da će, nadamo se, odluka o učesniku grupne faze Lige Evrope biti doneta u Novom Sadu, na stadionu „Karađorđe“, 27. avgusta. Ipak, konačan rasplet u mnogome zavisi od plzenskih sat i po fudbala i našim momcima želimo da sutrašnju utakmicu odigraju u ritmu laloškog valca, a ne polke, koja inače potiče iz Bohemie.

Srećno, crveno-beli!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...