Vesti / Aktuelno / Intervju sa (dobrim) razlogom: Mirko Ivanić

Intervju sa (dobrim) razlogom: Mirko Ivanić08.09.2015. 13:27

Autor: fkv.com Team(4)
U

već tradicionalnoj anketi forumaša na sajtu fkvojvodina.com, na pitanja navijača odgovarao je jedan od glavnih „šrafova“ u igri Vojvodine i zvezda minulog prelaznog roka na tržištu fudbalske Srbije – Mirko Ivanić. Ćomi, kako ga od milošte zovu, održao je svoju reč i ostao u Vojvodini, uprkos ponudama iz oba beogradska blizanca sa Topčidera, pokazavši tako nekim svojim prethodnicima da za njega „prodaja vere za večeru“ nije opcija. Mirko je strpljivo odgovarao na sva postavljena pitanja, a mi ovom prilikom izdvajamo dvadesetak najzanimljivijih.


Baltazar: Šta misliš, da li možemo osvojiti titulu ove godine?
MI: To bi stvarno bilo iznenađenje. Partizan i Zvezda su uvek ispred svih zbog raznoraznih stvari... Dovode igrače, iako su mnogo dužni, imaju pomoć sa strane, dok mi tu vrstu pomoći nemamo, i ne možemo da dovodimo igrače sa tolikim platama kao oni. Ali i pored toga, mislim da možemo da držimo priključak i uz veliku želju da se uključimo u borbu za titulu. Zato mi je mnogo žao što smo poslednju utakmicu u Subotici izgubili, da je bar ostalo nerešeno...

Mare: Mirko, molim te za komentar poteza našeg bivšeg kapitena Miroslava (Vulićevića, prim. edit.) da sa čistim papirima, što znači praktično da može da bira klub u koji hoće da ide, isti izabere da ode u partizan, a bio je učesnik onog čuvenog finala kupa u kom smo na onakav način pokradeni.
MI: Verovatno nije imao bolju ponudu čim je otišao tamo, a pretpostavljam i da je dobio dobre uslove. Opet, sve je to od čoveka do čoveka, neko hoće, a neko neće. Njegovo je pravo da to uradi, a da nije lepo od njega, nije.

Mare: Ko je, po tvom mišljenju, najbolji igrač s kojim si do sada igrao u Voši, uzimajući u obzir ovu, ali i sve prethodne sezone?
MI: Nino Pekarić i Enver Alivodić, definitivno.

GospodinFKV: Kada bi ti bio ponuđen zadovoljavajući ugovor, uz klauzulu da budeš prodat sledeće leto, da li bi ostao da se boriš za titulu?
MI: Sigurno da ću pregovarati sa klubom oko produžetka saradnje i ja se iskreno nadam da ćemo pronaći zajednički jezik. Uvek sam gledao interes kluba.

Neizlečivi: Navedi nekog fudbalera iz naše lige, koji bi po tvom mišljenju bio dobro pojačanje za klub? Može i realna i nerealna.
MI: Realno pojačanje Đuro Zec, a nerealno Ibanjez, koji mi se sviđa, iako je iz Zvezde.

Churguzijanac: Po sopstvenom mišljenju, šta treba da popraviš u igri kako bi bio još bolji?
MI: Duel, skok i igru u defanzivi, koja mi je definitivno najslabija tačka.

Mare: Molim te da izdvojiš jedan momenat iz tvoje dosadašnje karijere u Voši kojeg ćeš se uvek rado sećati i jedan koji ti je najteže pao i koga se, naravno, nećeš rado sećati.
MI: Definitivno trofej u kupu, to će mi do kraja života ostati najlepši trenutak karijere. Poraz od Partizana 0:4 je nešto što bih voleo da zaboravim.

Red Marquis: Da li si igrao neki meč za koji možeš da kažeš "E, ovde su nas baš pokrali"?
MI: Protiv Zvezde na Marakani, gde su nam dali dva gola iz ofsajda, a i pored toga nam je sudija svirao svakakve nebuloze.

Matador: Da li si imao pritisaka zbog odbijanja dva titova blizanca i da li shvataš koliko smo ponosni na tebe svi mi koji se budimo i ležemo misleći na FKV?
MI: Nisam imao pritisaka. Zvali su me konstantno, ali to nije bio pritisak. Shvatam koliko su ponosni, naročito nakon ovog sa Partizanom, čitao sam, i moram reći da mi je jako drago zbog toga.

Friend: Koliko si imao propuštenih poziva i poruka jutro nakon završetka prelaznog roka, kada si upalio telefon?
MI: Imao sam mnogo i poruka i poziva. Morao sam i fejsbuk da ugasim zbog toga. Bilo je svakakavih poruka.

Rivelinjo: Ko je od saigrača najbitniji za imati u svlačionici (i na terenu) kad su teške utakmice?
MI: Nino Pekarić.

MiSmoFKV!: Najboljih 11 sa kojima si igrao u timu (cela postava, od golmana do špica)?
MI: Žakula, Puškarić, Pekarić, Babić, Nastić, Radoja, Poletanović, Milinković-Savić, Gaćinović, Alivodić, Veselinović.

Amos: Uzor(i) iz dečačkih dana?
MI: Kao klinac sam voleo Inijestu, Kežmana i Zidana.

Budababa: Šta nam je falilo u dvomeču sa Viktorijom: kvalitet, sreća ili nešto treće? Da li misliš, posle svega, da nam žreb ipak nije bio naklonjen?
MI: Žreb nam nije bio naklonjen, ali opet, to je 4. kolo i sve ekipe su odlične. Moguće da bi nam neka druga ekipa više ležala.

Milan: Kako si se osećao kada te je Marko Nikolić poslao u Proleter i šta misliš o njemu kao čoveku (ali iskreno)?
MI: Tad sam se vratio posle dobre sezone u Proleteru i mislio sam da ću tu ostati, čak sam i debitovao protiv Honveda u Ligi Evrope. Tih dana mi je govorio da mu trebam i da ću igrati, i onda je jedan dan došao i rekao da idem na pozajmicu. Nije mi bilo svejedno, ali dobro, možda i bolje što sam otišao nego da sam ovde bio na klupi i tribinama. O njemu mislim da može da bude dobar trener. Ima dobre treninge i zna da radi što se tiče fudbala, ali mora da popravi neke stvari što se tiče ljudske strane. Recimo, dok je ovde bio svima je obećavao da će igrati, a znamo da ne može da igra 25 igrača.

The Gari: Engleska ili Španija? Liga Evrope ili titula? Novi Sad ili Beograd? Brkić ili Stojković? Karađorđe ili gostovanja? Pivo ili rakija? Punk ili narodnjaci? Dunav ili more?
MI: Španija. Titula. Novi Sad. Brkić. Karađorđe. Pivo. Narodnjaci. More.

Čika Žika: Sa kojim bivšim Vošinim igračem bi voleo da igraš u inostranstvu (bez obzira u kom se klubu taj igrač sada nalazi)?
MI: Ja bih voleo sa Dućom Tadićem.

Ssnigd: Protivnički igrač protiv koga ti je bilo najteže da igraš?
MI: Maksa (Novica Maksimović, prim. edit.)

Stormer: Za koji fudbalski klub "navijaš" van Srbije (za Srbiju nema dileme)?
MI: Sve slabije pratim fudbal. Kao klinac sam bio zaluđen, ali sad jako slabo. Neka to bude Atletiko Madrid, iako sam simpatisao i Čelsi.

N13: Da li pratiš mečeve mlađih kategorija Vojvodine i, ako pratiš, kojeg igrača iz mlađih kategorija smatraš velikim potencijalom koji bi u budućnosti mogao biti nosilac igre Vojvodine?
MI: Pratim, koliko-toliko. Uspeo sam par puta ove sezone da gledam omladince. Znam nekoliko dečaka, ali baš malih, recimo iz 2001. godišta. Nije što je iz Jarka, ali mali Dejan Zukić može da bude paklen igrač i nosioc igre Vojvodine jednog dana. Ja se nadam da će biti pametan i da će nastaviti da se razvija kao do sad.

Ssnigd: Navijačko opredeljenje u omladincima i kadetima? I da li smatraš da klinci koji otvoreno pokazuju ljubav prema navijačkim grupama iz Beograda moraju da dobiju „šut kartu“ iz kluba?
MI: Ja stvarno ne mogu da shvatim tu decu i roditelje, da ih tako vaspitaju, a onda pošalju ovde. Pošaljite ih onda u Zvezdu i Partizan, da igraju za klub koji vole. To kreće od malih nogu, ali bez obzira, za koga god da navijaš, Vojvodinu moraš da poštuješ i da držiš u sebi tu eventualnu pripadnost nekom od ta dva kluba, jer ovde si svaki dan i Vojvodina ti puno daje. Najmanje šta možeš da uradiš je da to držiš u sebi i ne izigravaš neku budalu.

Daljac: Da li si poreklom od Ivanića Ličana, ili Ivanića iz Bosne? Svojataju te i moji drugari i kolege Ličani, a i Bosanci, pa da razrešimo jednom za svagda tu dilemu.
MI: Moji su iz Bosne, tačnije Donjeg Sokolova. Tata je imao 5-6 godina kada je došao u Srbiju.

RED Firm Telep: Koji ti je životni san?
MI: Ima ih više, kako ovih u vezi fudbala tako i životnih - da odem jednog dana u neki dobar klub preko i da ostavim trag, titula sa Vojvodinom, a pored tih fudbalskih, životni san je, naravno, porodica i deca.

Turija: Hteo bih samo da Te pozdravim, zahvalim se za sve učinjeno za FK Vojvodina i nas navijače, a i da ti poželim puno uspeha i sreće u daljoj sportskoj karijeri. Pitanje samo jedno (iz dva dela): da li je ovo tvoj oproštajni intervju od nas navijača Vojvodine i od najomiljenijeg dresa i da li ćeš se vratiti, na kraju fudbalske karijere, u naš klub?
MI: Očigledno nije oproštajni intervju (smeh). Ja se iskreno nadam i voleo bih da se jednog dana vratim u Vojvodinu da završim karijeru, a posle i na neku drugu funkciju.


Redakcija sajta zahvaljuje se ovom prilikom još jednom Ćomiju na odgovorima i jasnom izboru u poslednjim danima prelaznog roka. Sve najbolje, majstore!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Radulović18
Vukanović17
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Čumić12
Zady Sery9
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...