Vesti / Utakmice / Po gol i bod u Ivanjici

Po gol i bod u Ivanjici13.05.2010. 17:51

Autor: fkv.team(2)
KOTA 18
KOTA 18
Č

etvrto gostovanje (poslednje ove sezone) za redom i treći nerešeni ishod (uz pobedu u Požarevcu), ali bez “krompira“ po kojima je Ivanjica poznata, pa tako Vojvodina još nema pobedu u ovom gradu, lociranom podno planina Golije i Javora:

Javor – Vojvodina 1:1 (0:1)
7’ – 0:1 Dragan Mrđa
72’ – 1:1 Eliomar Silva

Javor (trener Radovan Ćurčić) – Kahriman, Dragović, Pavlović, Milović (kapiten), Milovanović, Gogić, Stanisavljević (Nikitović), Petrov (Stojaković), Silva (Luković), Cvetković, Panić.

FKV (trener Milan Đuričić) - Drinić, Vulićević, Nestorović, Karan, Medojević (Kovačević), Ađuru, Mitošević (Katai), Tumbasević, Novaković, Bilbija (Merebašvili), Mrđa (kapiten).

Oko 500-tinak gledalaca na stadionu, imalo je mogućnost da gleda revijalnu utakmicu (29. kolo, sudio Slobodan Veselinović iz Valjeva) dva rivala, a podatak da naš tim nije imao 18 igrača u protokolu, svedoči o tome, koliko je ozbiljna situacija u kojoj se ceo Klub nalazi. U poslednjem kolu, u nedelju, na stadion “Karađorđe“ stiže kruševački Napredak, sa imperativom osvajanja bodova, jer će u suprotnom, napustiti rang najboljih (mi možemo izgubiti i petu poziciju na tabeli!!!)! Prilika će biti, da mi koji dođemo na stadion, vidimo, da li je bar malo časti ostalo u našim redovima, među onima koji, još uvek, nose dres nama najdražeg Kluba.

Prilika da se revanširamo Javoru za petodecembarski poraz na domaćem terenu (prvi deo sezone), nije iskorištena, iako smo imali vođstvo (18. gol kapitena Dragana za, verovatno, lauerata prvog strelca lige, a pre nego što krene put Južne Afrike), ali je u nastavku meča, domaćin došao, do boda i podele plena. Sve što je obeležilo prethodnu nedelju, dovelo je do toga, da se od nerešenog ishoda i nije moglo više.

Dobro smo otvorili meč i odmah krenuli ka golu, našeg ex člana, Damira Kahrimana, a to je i dovelo do toga da isti vadi lopti iz mreže već u 7. minutu, nakon jedne dubinske lopte, kada je Dragan Mrđa, furiozno zaobišao Milovića i učvrstio vođstvo na listi strelaca JSL. Nakon toga inicijativu preuzima domaćin, ali tek pred kraj prvog dela igre ima izuzetno dobru priliku, kada je Marko Milovanović, nakon izvedenog kornera, “uzdrmao“ prečku mladog Drinića.

Prvi deo igre, osim gola Mrđe, obeležila je i ozbiljnija (bar po prvim izveštajima sa lica mesta) povreda Slobodana Medojevića, koji je nakon jednog duela sa protivničkim igračem, udario glavom o zemlju. Zamenio ga je Vladimir Kovačević, koji je tako debitovao u timu "Stare dame".

Drugi deo igre, bio je preslikani deo prvog – naša početna inicijativa, koju domaćin preuzima u “svoje ruke”, ali i dolazi do izjednačenja u 72. minutu, fantastičnim golom Eliomara Silve. Dva minuta pre toga, Milovanović je još jednom poslao loptu na okvir gola (ovaj put pogodio stativu), a pred kraj susreta, Janko Tumbasević je pokušao, da sa 30-ak metara, iznenadi Kahrimana, ali mu to nije uspelo. Ulasci Merebašvilija i Kataia, nisu doprineli postizanju još jednog pogotka, koji bi značio da sva tri boda putuju u Novi Sad.

U nedelju ćemo se, po poslednji put, susresti sa mnogima koji su ove sezone nosili crveno-beli dres, koji nama znači i više nego što većina u Klubu (kako među onima na terenu, tako i među onima u foteljama) i misli. Mada, da to čine kako je priroda i naložila (zdravorazumski i razložno), ne bi nam se desilo sve što se ove sezone, posebno u poslednjim danima, dešavalo i punilo stupce medija, koji prosto ”vape” za našom zlom srećom, koju smo sami preduslovili ponašanjem, koje ne zaslužuje “Stara dama” srpskog fudbala. Avaj, još 90 minuta i KRAJ. Kakav – to ćemo tek da vidimo!



Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...