Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
limanfkv

Re: Uprava

Post by limanfkv »

Predlazem Romana Abramovica. Nakon solidne role u Celziju, mislim da je doslo vreme da napravi korak napred.
0.0625
Brick Liman

Post by Brick Liman »

Žalost i tuga kada se vidi koji je preovlađujući mentalitet nas Slaninara, žalost...

[video]https://www.youtube.com/watch?v=05fno4frbF8[/video]

[video]https://www.youtube.com/watch?v=3v3Tdef_yhw[/video]
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

limanfkv wrote:Predlazem Romana Abramovica. Nakon solidne role u Celziju, mislim da je doslo vreme da napravi korak napred.
:devil:
Helm wrote:Ali ono što je ključno u varijanti gde klub neće voditi jedan čovek je sledeće: moraju se uvesti funkcije poput finansijskog direktora sa timom savetnika, direktora za menadžment kluba koji će kontrolisati rad vezan za akademiju, sportski centar, stadion, obezbeđenje, marketing, filijale i slične poslove (koje će voditi ljudi stručni za to, ali opet odgovarati jednom do tri čoveka maksimalno), pravog skauting tima na čijem čelu će biti sportski direktor, plus već postojeće funkcije poput generalnog sekretara i ostalih. E, a svi ti direktori, njih 6-7 da polažu račune pred predsednikom upravnog odbora. To mi deluje kao pristojna varijanta u slučaju da nam grupa ljudi vodi tim.
Taj rad, strukom treba da se bavi struka, Predsednik je vise ceremonijalna funkcija, predsedava sednicama Upravnog odbora, podnosi godisnji izvestaj Skupstini, prima goste iz drugih klubova kada igramo sa njima. I da nadgleda da svi ostali rade svoj posao.

Za svaki resor postaviti strucnog i sposobnog coveka, i pustiti ga da se bavi svojim poslom. Ako zabrlja - biva smenjen.

Isto vazi i za Predsednika.

Sistem u kome se jedan covek pita bukvalno za sve je odavno prevazidjen.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
srkins

Post by srkins »

sa 6 ili 7 novih direktora nama bi trebao milion evra vise u budzetu za njihove plate...mada neke od nabrojanih direktora vec imamo...mi sad zaradjujemo i trosimo u toku godine skoro isto...toliki broj novih direktora je cedjenje vojvodine..za tri godine bi bili 5 mil. u gubitku...
ДушанСП

Post by ДушанСП »

Friend wrote:
ДушанСП wrote:Чини ми се да су неки са овог форума тренутно у 1920.Није ово филм Монтевидео бог те видео у коме адвокати,и доктори воде клубове и оснивају их.Ово је сурови професионализам. 95% незна ни ко је Балша,а већ су га прогласили криминалцем.Дечко има завршен факс,а Бодин студира економију у Лондону,да није и он криминалац.Али зато незнам ниједан озбиљан клуб на свету који воде бивши фудбалери,глумци,лекари и фармацеути.Осим ако они арапи што су купили Манчестер сити нису академици,а Роман Абрамович професор географије.Сваки бивши фудбалер Војводине је добродошао у клуб,ако зна како да помогне,али никако да води клуб.Фудбал је данас један велики бизнис,и ако желиш да опстанеш мораш да будеш аждаја,немилосрдан у сваком случају.А фудбалске клубове у свету,воде људи иза којих стоји капитал,а што се тиче Балше па нормално је да ће да се бави оним што му је отац оставио,ко треба да наследи хотеле који су били 98% Батино власништво?Драган Џајић можда?Видим да нико нема никакав предлог,а сви су против.Нама је неопходан неко ко воли и навија за Војводину,а има и капитал.Ајде дајте једног таквог ако вам се Балша не свиђа,али баталите адвокате,глумце,бивше фудбалере,лекаре опште праксе,наставнике физичког...

Vojvodina nije hotel koji je u nečijem vlasništvu pa da se nasleđuje,niti se može voditi kao hotel.Vojvodina je barem za mene svetinja koja iznad bilo kojeg pojedinca,zvao se on ovako ili onako i nije ničije vlasništvo druže moj,ni moje i ni tvoje ni njihovo.Mi jednostavno ne želimo sebi bolje,pa bolje ni ne zaslužujemo.
Edit:
Jos jednom se nekom obrati na ovaj nacin i ovde neces vise pisati, obecavam ti!
Grba_NS
Somborac

Post by Somborac »

Moja zelja glasi da klub vodi posten, uspesan, obrazovan covek koji je sposoban i navija za FK Vojvodinu!
Na moju veliku zalost to nije moguce iz mnogo razloga:
-Niko nema predlog za takvo resenje na poziciji predsednika kluba
-Kad bi se i naslo takvo resenje pitanje je kako bi se snasao u mulju i talogu kroz koji treba plivati da bi uspesno vodio klub
-Da li bi takav covek stavio na kocku svoju karijeru, bezbednost sebe i svoje porodice zbog kluba
-Da li bi popustio ili otisao iz kluba kad se pojave prvi pritisci, ucene, pretnje

U mnogo uredjenijim i pravnim drzavama nema postenih, obrazovanih i uspesnih predsednika koji vode klub za koji navijaju, a mi to ocekujemo u jednoj zemlji koja je u haosu, a jos veci haos vlada u fudbalskoj organizaciji, savezu.

Pominju se Govedarica i Dundjerski oni trenutno imaju poslove kojim se bave i ubedjen sam da ne bi prihvatili ulogu predsednika u Vojvodini, sportskog direktora-trenera mozda i da.

Surova i bolna realnost glasi da za predsednika treba birati najmanje lose resenje, odnosno onog koji moze najvise da pruzi ili ocuva stanje u klubu kakvo je sad. Misljenja sam da je Balsa mlad, suvise energican i bez iskustva za vodjenje ovako ozbiljnog kluba, ali opet manje lose resenje od Peconija, Dubroje, Gajica, Matijevica, a politicare kao opciju tesko mi je i da pomislim na to.

Imamo opciju da zabijemo glavu u pesak i vrtimo pricu o idealnom X coveku kojeg zelimo putem mastarenja i sanjarenja da prizovemo, da se kao deca na forumu prepucavamo i gledamo ko ce saciniti upis sa vise ironije(cime se samo oni koji mrze Vojvodinu nasladjuju citajuci) ili da vidimo na koji nacin mozemo najvise doprineti stabilnosti i napretku kluba. Zaloziti se za vracanje sabora, redovna odrzavanja skupstine, sastanaka itd.
Krle

Post by Krle »

@Mare Nisam mislio ni na jednu određenu kompaniju. A ima ih nekoliko.

Što se tiče organizacije: iz Sabora bi se crpeo legitimitet Skupštine, na čijem bi čelu bio predsewdnik i ujedno predsednik kluba. Predsednik Upravnog odbora bi bio prvi operativac, ali sve njegove planove bi Skupština morala da aminuje i da se određuje prema rezultatima wegovog rada, makar dva puta godišnje u pauzama prvenstva. U Sabor bi ulazili svi članovi kluba, a birali bi kandidate u Skupštinu na osnovu predloga kandidata unapred određenog broja članova Sabora. MOgu tu još neki dodatni uslovi za ulazak u Skupštinu da se nakaleme, kao staž člana kluba, iz kojih redova dolazi kandidat (navijači, veterani, sportski radnici,...) i slično.

Ali, ponavljam, ovaj sistem pod kojim sad funkcionišemo i koji je atoritaran moramo da rasformiramo. Na ovom forumu mnogo je članova kluba, i postoje kanali kojima iz ove, moram priznati zanimljive i kvalitetne, rasprave izvučeni određeni zaključci mogu dobiti i zvanični oblik, na osnovu kojeg bi i klub morao da se izjasni.

O borbi s vetrenjačama: Samo da podsetim, zar ovde nije vladao stav da su, kad god smo mi bili na pragu nekog uspeha, upravo neki Batni dugovi bili metod ucene kako ne bismo došli do trofeja? Iz tog razloga, neophodno je da rukovodstvo bude čisto pred zakonom. A ukoliko bude pokušaja ucena (a biće ih) takvo rukovodstvo bi imalo našu podršku u toj istoj borbi s vetrenjačama. A ne neka saopštenja o večnom prijateljstvu i sličnim čestitkama, zbog kojih smo mnogi povraćali u sebi.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
shecky

Post by shecky »

Mozda zaista deluje nesnosno i neprihvatljivo na prvu ruku ali persona non ,ima ime ,tvrdoglav je tako da ne verujem da je tip osobe kojeg mozes vuci za nos ,zna ga ceo svet ..
Svaka cast ljudima tipa Govedarica Dundju Saula ali ne neverujem da su to tipovi osobe koje bi mogle da vode jedan klub..
Plavim Dunavom

Post by Plavim Dunavom »

Podržavam ono što su Stexman, Helm i Krle napisali u svojim poslednjim postovima i drago mi je da sve više nas razmišlja u tom pravcu (sabor bi trebalo da bude osnova i početak svega daljnjeg) jer sam ubeđen da je to ono što nam treba da nam se klub povede dalje čistim i ispravnim, ali i funkcionalnim putem.Autokratski, mutan i sumnjiv sistem nam ne treba i vreme je da ga se ratosiljamo jednom za svagda.
Krle je napisao još jednu važnu stvar, a i ja sam to spominjao, ko nama garantuje da i ta tobožnja jaka i namazana ličnost ne može da bude ucenjivana i da će ona znati da pliva u mulju srpskog fudbala, a čak i da li će uopšte imati pozitivne namere?I to pogotovo mlađani i neiskusni Balša recimo?Ne treba nam to, treba da idemo jednim novim i boljim putem, a ako dođe do borbe sa vetrenjačama barem ćemo konačno svi sto posto jedinstveni i odlučni i sa argumentima u rukama moći da učestvujemo u njoj.Nikako ne treba zanemariti snagu ispravnih motiva i zanosa kada su na tvojoj strani, kroz istoriju je činila čuda.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

shecky wrote:Mozda zaista deluje nesnosno i neprihvatljivo na prvu ruku ali persona non ,ima ime ,tvrdoglav je tako da ne verujem da je tip osobe kojeg mozes vuci za nos ,zna ga ceo svet ..
Nije u stanju da sa 3 fudbalera ima normalan odnos u čitavoj reprezentaciji a ne da vodi klub, pa makar i neki iz beton lige. Meni je neverovatno da se njemu jedino spočitava to što je cigan, a to što je najveći bolid koji je ikad bio trener reprezentacije uz "genija" Deju primicača, to ništa...
Dajte malo ozbiljnosti.

Umesto što se traže neki lideri, autoriteti...fokusirajmo se na Sabor i Skupštinu i kako njima vratiti poluge moći.
Io odio Belgrado
shecky

Post by shecky »

Red to sto one nema veze sa zivotom kao trener ,ne mora da znaci da kao funkcioner ne bi bio dobar.
Pre svega prema ostalima iz uprave,a igraci su svakako trenernovi zar ne..

Ne znam.. to je bilo jedno moje neko razmisljanje jer nama treba neko koga ce klub koristiti da tako kazem,a njega zna ceo svet,igrao je zajedno i protiv najboljih fudbalera planete .. itd itd.
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Nemamo mnogo vremena.
Zato se po meni namece sledece resenje: potpredsednik Vlaovic se postavlja za vrsioca duznosti predsednika kluba (Balsu eventualno postaviti za clana uprave).
Sve dugorocne odluke, odrzavanje sabora i skupstine, treba ostaviti za onu dugu tromesecnu zimsku pauzu.
Sada se moramo preorijentisati na prelazni rok. Liga Evrope je na pragu. Vec smo izgubili nedelju dana zbog nenadane smrti predsednika. Resili smo pitanje sportskog direktora i trenera, sada treba preci na igracki kadar.
Inace, grad vec ima svog clana u upravi: http://www.fkvojvodina.rs/klub/clanovi-uo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Helm

Post by Helm »

srkins wrote:sa 6 ili 7 novih direktora nama bi trebao milion evra vise u budzetu za njihove plate...mada neke od nabrojanih direktora vec imamo...mi sad zaradjujemo i trosimo u toku godine skoro isto...toliki broj novih direktora je cedjenje vojvodine..za tri godine bi bili 5 mil. u gubitku...
Zapravo, ne slazem se sa tim... Mi sad imamo direktora za marketing, direktora za stadion, direktora za obezbedjenje i sta ti ja znam koje sve direktore... Verovatno im je i plata u skladu sa zvanjima. Ali u onom sistemu, oni ne bi imali to zvanje, vec bi bili zaposleni u odredjenom domenu, a odgovarali svi zajedno direktoru za menadzment recimo. Pa sta sad, treba sef obezbedjenja i upravnik stadiona da imaju iste plate kao sportski direktor? Doduse, i treba kod nas, jer verovatno rade i vise nego sto njegov posao iziskuje (barem onoga sto je ta funkcija podrazumevala prethodnih godina). Ali hocu da kazem, direktor svoju platu treba debelo da zaradi. Mi smo bez ikakvog realnog osnova placali gomilu novca (pretpostavljam) svakome sa tim zvanjem iako je, sustinski, predsednik vrsio sve te funkcije. Gledaj ovako, Nusa je direktorka marketinga, i u redu, valja je pokazivati i njenim likom skretati paznju na sebe. Ali nema teoretske sanse da, ne ona vec bilo ko, moze sam/a obavljati sve sto je potrebno za dobar marketing. Ona prosto treba da dobije jedan ogranak marketinga kojim ce se baviti, i to uglavnom izvrsavati neke odredbe koje direktor postavi (sve sto je vezano za promocije, odnose sa javnoscu, reklame i slicno), pa neka dobije i jos neka zaduzenja (ne znam kakva joj je strucna sprema), ali ne moze sama raditi sve sto je zaista potrebno da bismo imali marketing na vrhunskom nivou. Tu je potreban veci broj ljudi gde ce svako imati svoja zaduzenja i baviti se strukom, a samo jedna osoba koja ce da sklapa kockice, bude kontrola i glavni odgovorni u celom domenu. Nju sam uzeo samo kao primer, ista prica i za stadion - zaposliti ljude po sektorima (trava, tribine, ozvucenje, ulaznice...), a neka direktor za menadzment koordinise njihov rad, rad marketinga, bezbednosti, akademije i ostalih domena (pa majstore kad imas direktorsku platu - zaradi je ;) ).

Ali ako trenutni zaposleni na tim funkcijama imaju male plate, i ne mozemo da priustimo vece, pa onda nemamo sta da se nadamo rezultatu i velicini. Oduvek je bilo koliko para, toliko muzike. Samo sto, dok sedimo i kukamo kako nemamo para, necemo promeniti nista. Bas zato treba imati jak marketing, dovesti sponzore, navijace/publiku; strucne ljude u finansijama - da se i to malo para sto zaradimo ne trosi na dugove bespotrbno pravljene i da ne ode novac na pogresna mesta; strucne ljude u sportskom sektoru - da se ne placaju igraci vise nego sto je potrebno i da se ne fula sa pojacanjima, itd. Uvek se novac prvo morao uloziti da bi se zaradio.

E sad, da li je ovakvo razmisljanje realno, ja nisam siguran, samo verujem da bi svima bilo bolje. Ono sto je realnije u celoj prici jeste da pred vratima stoje Peconi, Kostic, Dubroja, grobari, zvezdasi i sl. cekajuci da predloze sebe kao logicno resenje za klub, a da Upravni Odbor/Skupstina nece imati u planu da preduzmu radikalne promene vec ce im pasti na pamet da je bolje da novi predsednik odredi pravac u kojem ce klub ici. To je neka moja pretpostavka. Naravno, kakvo je pravo stanje znacemo tek kad se neko iz kluba oglasi po tom pitanju.
Nikola

Post by Nikola »

Jedino brzo ili logicno resenje Dule Dalton. Mislim da iskusnijeg, upucenijeg trenutno nema, koliko god zeleli bolje resenje, mislim da je u realnom vremenu ovo najbolje.
ПУШТАМ КИШУ!
churguzijanac

Post by churguzijanac »

vdn slaninar wrote:persona non grata je idealan za predsednika.jako je fudbalsko ime u svetu,ima veze,dosledan je svojim stavovima(iako su losi),fajter je,ali ne vredi kad je cigan.mi navijaci treba da vratimo dvotrecinsku vecinu u skupstini kluba radi kontrole upravnog odbora,a za predsednika ja predlazem tandem dundjerski-govedarica.ima puno razloga,100% su nasi,igrali su u holandiji i italiji i sigurno znaju kako bi jedan evropski klub trebao da izgleda i funkcionise,vratili su se u klub u najtezoj situaciji,mislim da zasluzuju.dve legende koje bi otvorile vrata kluba i drugim bivsim igracima,i klub vratili onima koji su ga i stvarali.
Ako se ne varam i Bata je na forumu prozivan da je zvezdas... Znas kako, kad sa nekim lezes i ustajes, onda ga vrlo brzo i zavolis :mrgreen: Uzgred, nisam siguran da je on tako velika ciganstina. Onomad kad su mu trazili da uplati dobrovoljni prilog, oladio ih je samo tako, a i ne secam se da je oprostajnu utakmicu odigrao na cmarakani :)

Meni je daleko bolja prva varijanta od dve navedene.
Post Reply