U Zagrebu su igrali Dinamo i Austrija iz Beča, u čijem sastavu sam primetio Juna, Ortlehnera i rezervnog golmana iz vremena kada su igrali protiv nas...
Meč mi je bio bitan i gledao sam ga samo zbog činjenice da je upravo Dinamo Zg izbacio Sheriff iz kvalifikacija za Ligu Šampiona...
Dinamo je ove godine dosta slabiji u odnosu na ranije godine, imaju samo nekoliko igrača na nivou na koji su navikli posmatrače. Imaju onog špica Fernandeza koji je ekstra igrač (tačno profil špica kakav nama treba, visok, jak, skočan, "ima" obe noge...), kao i solidne Sudanija i Čopa (koji igraju) dok u špicu imaju još Bećiraja i Rukavinu (koji su igrači koji bi nam legli "ko kec na 10". U sredini im igru drže Ademi, Pamić, Sammir i Husejinović, dok na web-u od "jačih faca" stoji foto Jerke Leke (jel im to web "mrtav" ?), dok u odbrani "caruje" 35-godišnji Josip Johhny Šimunić, Pinto, Lee Addy (?), Šimunović i Pivarić. Na golu im je mladi Zelenika koji ostavlja utisak iskusnog golmana, mirnog ko špricer (liči li Vam na nekoga ovakav opis ?)
Sve u svemu, dobra ekipa koja se nalazi na pragu ulaska u LŠ, ali u drugom poluvremenu je na početku opasno živela protiv Austrije, dok im Leovac u 68 minutu nije "zabio" u bliži ugao Zelenike (koji je tu napravio grešku) za 0:1...
Odmah potom je Rukavina ušao u igru umesto Duje Čopa i u prvom kontaktu sa loptom, zakačio protivnika (kojeg nije video) i dobio CRVENI KARTON ?!
To je dokaz da nesreća nikada ne dolazi sama, kao i opomena našim momcima da se čuvaju "padanja u vatru" i da stalno koriste glavu u toku igre...
Tu pre svih mislim na našeg "standardnog" heroja - Trajčeta, koji ima bar srce viška u odnosu na normalan svet !
Dok sam pisao prethodni pasus Dinamo je primio 2 gola od Austrije, koja mi se ipak čini slabijom od one koja je nas sretno prošla...
Drugi gol im je dao Srbin Stanković... " Lee Addy ?! " - ponovo mi misao luta po lobanji...
Totenhem se sprema da im odvede
vunderkinda Alena Halilovića za velike pare (cifra je oko 17 miliona funti

) i imaju veće šanse od Reala koji bi dogodine da ga dobije za džabe (

), kao i od Bajerna, Borusije i Milana - koji takođe pokazuju interes za njim. Na sajtu Dinama se pojavila i vest o mogućem povratku Ognjena Vukojevića u Dinamo, ali mislim da Mamiću davanje velikih para teže ide od primanja istih...
Zaključak posle cele ove priče:
Dinamo koji sam video večeras teško može da napravi iznenađenje u Austriji i preokrene ovaj rezultat iz 0:2 u nešto pozitivno, ali ne treba ih "prežaliti". Mamić i ekipa su Hercegovci, ko zna "šta se iza brda valja"...
Jedno je sigurno:
Ukoliko je ova ekipa Dinama dvaput pobedila Sheriff (u ZG sa 1:0, u Tirospolju sa 3:0), ne treba zazirati od Moldavaca...
TREBA IH SHVATITI OZBILJNO, ALI BITI PAMETAN, HRABAR, DRZAK I "POGINUTI" 2 X 90 MINUTA NA TERENU
IMAMO VELIKU ŠANSU - ISKORISTIMO JE I OKRENIMO ISTORIJU "NA BOLJE"