Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Turija
Posts: 10837
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Razočaran sam, kako ekspresno ocenimo kvalitet stranih igrača, dok naše ne možemo godinama da procenimo i zato do zadnjeg kola strahujemo za opstanak, dok usput ide priča o Evropi.
Sve mi ovo liči na čuvanje mesta pojedinim igračima.
Ova pobeda nad Partizanom može skupo da nas košta, jer je pokrila rezultatom mnoge slabosti našeg tima i otupila oštricu opravdane kritike.Počeli smo da slavimo, kao Partizan rezultat sa Mariborom i čekaju nas teški padovi i trežnjenje.Partizan ni posle poraza od nas nije svestan slabosti svog tima, dok je nas pobeda opila, bez obzira što i jedni i drugi govore suprotno.
Kad mi dovedemo pojačanja (i iz naše treće lige), odmah je za prvi tim (i to nezamenljiv), a kad nam dolaze igrači iz Prvih liga svetskih poznati zemalja po dobrim fudbalerima, mi ih, ne trepnuvši, škartiramo.Ono što je meni nemoguće u svoj ovoj priči je to da je njihova prva liga slabija od naše, a igrači im odande idu u Kalčo, špansku i englesku Premijer ligu.A, gde idu naši: Azerbejdžan...?Poneko ode u Tursku, kao recimo Stepi i preporodi se.I, sad Kežman kad je izgustiran u Evropi.
Hm?
PS mislim da naš Predsednik ne bi trebao da ima tako veliko blanko poverenje u struku, jer ne vidim čime je ona to zaslužila i dokazala minulim radom.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

To nije trenutni problem. Vuče se još od prošle godine gde je Vukelja dao u celom prvenstvu samo 8 golova? A evo već su prošla tri i dali smo samo 1 gol i to vezni igrač. Statistika bi bila još tužnija da su uzete u obzir prijateljske utakmice i analizirali protivnici protiv kojih smo igrali (ovo se odnosi na igrače u napadu). Međutim ni njih ne treba toliko kritikovati jer stvarno, videlo se to u Kuli nisu dobili niti jednu ozbiljnu loptu. Mislimda je to pogrešna pre svega taktika. Naša zadnja linija se drži najviše desetak metara od šesnajsterca što ima za posledicu veliko iznošenje i opterećenje na našoj strani.
Pomenuta pojačanja mi nisu poznata ali znam da su njihovi sunarodnici imali velikih problema da se adaptiraju na ove uslove. Prvi put su u Srbiji videli sneg, a pošto su došli u zimskom prelaznom roku i ulazili sa klupe, nisu je ni grejali nego non stop trčkarali pored aut linije kako bi se ugrejali :D . Posle dva meseca, čini mi se jedan se ustalio i odlično igrao.
Ova proba na osnovu nekoliko dana je krajnje neozbiljna. Posebno kad si stranac pa te na treningu niko nešiša ni pet posto. Svi se dokazuju i učvršćuju svoje pozicije.
Nisu tu čista posla, mislim da opet neko buši stvari i gura igrače.
" Dečko je pun zmajova! "
Duke
Posts: 236
Joined: Wed Jan 19, 2005 7:19 pm
Location: Podbara

Post by Duke »

Turija wrote:Razočaran sam, kako ekspresno ocenimo kvalitet stranih igrača, dok naše ne možemo godinama da procenimo i zato do zadnjeg kola strahujemo za opstanak, dok usput ide priča o Evropi.
Sve mi ovo liči na čuvanje mesta pojedinim igračima.
Nije potrebno ići dalje od Vukelje i MJ-a koji su u zadnje tri godine dali ukupno 10 golova i bili ubedljivo najsakatiji napadački tandem lige. Uz sve to, naravno imali su neograničeni kredit i minutažu. Svi znamo zašto su igrali pojedinci i zbog čega je Stepanov bio kapiten Govedarici i Dundjerskom.
You'll never walk alone!
lesa
Posts: 371
Joined: Thu Jun 15, 2006 2:01 am
Location: Novi Sad,Podbara
Contact:

Post by lesa »

evo i ja nesto da napisem iako retko to radim. navijac sam vojvodine bukvalno od prvog dana svog postojanja (uclanjen u klub na dan rodjenja :D ) a oni koji znaju legende vojvodine culi su i za radomira krstia koji je odigrao najvise utakmica za vojvodinu (dodje mi deda :D ) zahvaljujuci njemu moja ljubav prema klubu je nemerljiva.
citam vas vec neko vreme i divim se entuzijazmu i zelji kod vas. drago mi je da onih pravih navijaca jos ima. sto se tice transfera (a to je topic) realno ja nista nisam ni ocekivao. sistem je jasan. nase klince ne umemo da iskoristimo (vojvodina je odavno postala masina za unistavanje talentovane dece) a dovodjenja sa strana su u 95% slucajeva bili promasaji.
sto se tice npr boskovica, slazem se sa ljudima koji kazu da nema ko loptu da mu doda. pa dobric je kao balvan. on ne zna loptu da primi. protiv partizana se odbijala od njega kao od kamena. kacar i vukobratovic su talentovani ali im fali jedan vezni - vodja tipa dundjerski ali malo mladji :D eto citam lalatovic potpisao za ofk-u... npr jel smo mogli njega da dovedemo? verujem da je bolji od cotreisusaka a moze da igra i centralnog i levog beka. a da li smo mogli da iskoristimo krizu u zemunu? verovatno,ali nam je uprava nesposobna. cvetko nam se treci put vraca u klub (zbog njega deda nece da ide na utakmice jel su ga dva puta vracali a ima propusnicu za sve utakmice na teriroriji srbije)!!! rabrenovic je kao sudija bio dozivotno suspendovan zbog namestanja i nesto sumnjam da se prosvetlio.
evropa nam je san. ja bi voleo da gresim ali nam (kao sto su neki vec napomenuli) predstoji jeb*** borba za opstanak. kontam da cemo se preznojavati u onom playout-u alo daj boze da gresim oko ovog na kraju.

eto i ja napisah nest...ovaj esej :D
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

VEČERAS U TEMIŠVARU PRIJATELjSKI MEČ

VOJVODINA GOST POLITEHNIKE

Novi Sad - Vojvodina će večeras (20.00 po našem vremenu) u Temišvaru odigrati prijateljski meč sa rumunskim prvoligašem Politehnikom.
Biće to prilika da trener Milovan Rajevac, koji je kormilo "lala" preuzeo pre tri nedelje, još bolje upozna igrače na koje računa u nastavku sezone.

Posle kraće pauze zbog povrede leđnog mišića, Novosađane će u ovom meču ponovo predvoditi kapiten Nino Pekarić, a za razliku od prekjučerašnjeg prijateljskog meča sa Tekstilcem u Odžacima (1:0) u crveno-beloj ekspediciji neće biti Brazilci Dijego Maragon i Rafael Takon i Rumuna Mihaile Kurea. Posle tronedeljnog "probnog rada", koji nije dao odgovarajući rezultat, njih trojica su juče napustila Novi Sad.

- Oni nisu zadovoljili kriterijume koje zahteva Vojvodina i odlučili smo da odustanemo od njihovog angažovanja - objašnjava tehnički direktor "stare dame" našeg fudbala Radisav Rabrenović.
Uprkos tome, kao i činjenici da je prelazni rok istekao sinoć, Vojvodina nije sasvim odustala od namere da ipak pokuša da se pojača za nastavak prvenstva, pa će potraga za bar jednim napadačem i jednim štoperom biti nastavljena.

U Zurnalu kao moguce pojacanje se pominje Predrag Sikimic(82) rodjen u Zajacaru.Igra na poziciji napadaca rec je o dosta dobrom igracu,do sada je nastupao za Smederevo,Belgijski Lierese,Timok i Rad...
markof89
Posts: 84
Joined: Mon Jul 03, 2006 2:04 am

Post by markof89 »

Dejan wrote: Uprkos tome, kao i činjenici da je prelazni rok istekao sinoć, Vojvodina nije sasvim odustala od namere da ipak pokuša da se pojača za nastavak prvenstva, pa će potraga za bar jednim napadačem i jednim štoperom biti nastavljena.
Kako cemo se pojacati kada je zavrsen prelazni rok uopste ne kontam??!!
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Svi igrači koji nisu pod ugovorom se vode kao slobodni igrači i kao takvi mogu u svakom momentu da se licenciraju za neki klub. Problem je što ih ima malo. Ne znam tačno koliko dana treba da prođe od licenciranja igrača do njegovog sticanja prava nastupa za klub u prvoj ligi, ali ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od nižih liga gde je limit 8 dana.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Bice zanimljivo videti da li ce Boskovic bolje igrati u tandemu sa Sikimicem...ali ja i dalje ne mogu da verujem da Marangon nije imao kvalitet za Vosu :shock: Posto imam informaciju da je rec o veoma talentovanom i tehnicki veoma dobrom fudbaleru...
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Sikimic je definitivno potpisao ,ne znam sta se desava sa Darkom Krsteskim koji je takodje trebalo da stigne u Novi Sad...
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
markof89
Posts: 84
Joined: Mon Jul 03, 2006 2:04 am

Post by markof89 »

slavko085 wrote:Sikimic je definitivno potpisao ,ne znam sta se desava sa Darkom Krsteskim koji je takodje trebalo da stigne u Novi Sad...
Sikimic je po meni dobar igrac bar je to bio prosle sezone i ako se secate da nam je on dao gol na gostovanju na Banjici.
Jer mozes da kazes nesto vise o Krsteskom jer mi je nepoznat igrac???
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Krstevski je dobar,iskusan igrac. Igrao je i u Zvezdi,mada je "slavu" i pravu afirmaciju sterkao u Niksickoj Sutjesci a trenutno je igrac Borca iz Cacka.
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
marchegianni
Posts: 11
Joined: Mon Aug 08, 2005 11:49 pm

Post by marchegianni »

Krstevski je poznat po odlicnom izvodjenju prekida. Dosta golova je dao iz slobodnjaka.

Jel ovaj Sikimic mozda igrao u Francuskoj?
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Nije to taj Sikimic. Taj Sikimic na koga ti mislis je iz Francuske,iz Gengana tacnije , a tamo je dosao iz Mladenovca, sa "Seltersa" direktno. I cini mi se da se zove Milovan. Ovo je Predrag i igrao je izmedju ostalih i za jednu Belgijsku ekipu. On je Stojicev igrac. Nadam se da ce biti pravo pojacanje.
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Pa vec sam napisao neke osnovne podatke o Sikimicu...
Predrag Sikimic(82) rodjen u Zajacaru.Igra na poziciji napadaca rec je o dosta dobrom igracu,do sada je nastupao za Smederevo,Belgijski Lierese,Timok i Rad...
Darko Krsteski (71) rodjen je u Krusevcu igra na poziciji centralnog beka,rec je o dosta kvalitetnom i pouzdanom igracu,ali je vec u poznim fudbalskim godinama...u prvom mecu protiv nas nije igrao cinimi se zbog crvenog kartona.Mislim da ima i par nastupa za Makedonsku reprezentaciju.Karijeru je zapoceo u fudbalskom klubu Pobeda(Prilep),zatim prelazi u zvezdu gde je odigrao nekih 10-tak utakmica,ali pravu afirmaciju je doziveo u Niksickoj Sutjesci.Gde je pored dobre igre u odbrani znao cesto da postigne i po koji pogodak...Poslednje dve sezone je u Cacanskom Borcu
dadam021
Posts: 1
Joined: Fri Sep 01, 2006 11:41 am

Post by dadam021 »

koliko sam mogao da saznam na internetu Predrag Sikimic igra za rumunski UT Arad, koliko je to istinito? ako jeste onda ne može da dođe u Vojvodinu pošto je gotov prelazni rok... a što se tiče Darko Krsteski vidim da igra u Borcu iz Čačka... ista je onda priča sa njim :(
Post Reply