Битно је само кренути на време!

Ako misliš na brojnost, finale kupa je pratilo celih 2600 ljudi...Milan wrote:...pa ne znam na sta to lici danas...
Što se tiče navijača Slovan-a, imam onako solidne informacije. Naime moj kum ( rođeni slovak) ide na tekme, tako me je pozvao da idem sa njima pre par godina kada su igrali na čmarakani protiv zvezde. Teško žabu u vodu naterati, tako da sam prihvatio poziv.Milan wrote:Sredinom 90-ih sam ziveo u Bratislavi i redovno sam isao na domace utakmice Slovana. Na stadion je dolazilo mozda 1.000 dusa, dok se na tribini iza gola obicno nalazilo do 50 navijaca u pokusaju, a na zgrazavanje ostatka publike. Bas jadno je to izgledalo, pogotovo za nekog ko je pratio navijacka zbivanja. Na hokeju, koji im je sport broj jedan, je to izgledalo za nijansu bolje, iz prostog razloga sto je hala uvek bila krcata i ta mala skupina je cesto uspevala da povuce ostatak hale u nekom jednostavnom skandiranju.
Iako i dalje pratim navijacka zbivanja sirom Evrope, moram priznati da slabo bacam pogled u njihovo dvoriste, pa ne znam na sta to lici danas, osim sto sam gledao par izdanja, koja su mahom bila isprovocirana mrznjom nad manjinski Madjarskim narodom. Da se primetiti kako su kasno poceli sa navijackom pricom, a izgleda i da se trude "sliciti" na Poljake...
Ne sporim tvoju tvrdnju o emocijama Slovaka prema nama (mada ih licno dozivljavam kao prilicno hladne), ali u modernoj politici nema ni truncice sentimenta. Jedini razlog za njihovo nepriznavanje Kosova lezi u gorucem problemu sa juznim delom njihove zemlje, koju vecinski naseljavaju Madjari. Kada pogledas koje sve Evropske zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova i zagrebes malo po unutrasnjim geopolitickim problemima istih, bice ti jasnija i situacija sa Slovackom...PanonskiFantom wrote:Da pojasnim malo: Slovačka nije priznala kosovo, najviše iz respekta koji slovački narod i dan danas ima prema Srbima, zbog perioda komunizma, kada su preko Jugoslavije uspevali da emigriraju dalje u svet. Srbi su im pomagali da pređu Rumunsku granicu, obezbeđivali su smeštaj itd...
U principu se slažem, poenta je bila da nas Slovaci u suštini gotive ( pogotovo starija populacija koja se seća dešavanja). Bitan faktor što se tiče teme Kosova je i interes Slovačke, zbog velikog broja Slovaka koji žive na ovim prostorima. Ipak treba poštovati stav Slovaka da ne priznaju, čisto sumnjam da se i dalje ne vrši pritisak na njih.Milan wrote:Ne sporim tvoju tvrdnju o emocijama Slovaka prema nama (mada ih licno dozivljavam kao prilicno hladne), ali u modernoj politici nema ni truncice sentimenta. Jedini razlog za njihovo nepriznavanje Kosova lezi u gorucem problemu sa juznim delom njihove zemlje, koju vecinski naseljavaju Madjari. Kada pogledas koje sve Evropske zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova i zagrebes malo po unutrasnjim geopolitickim problemima istih, bice ti jasnija i situacija sa Slovackom...PanonskiFantom wrote:Da pojasnim malo: Slovačka nije priznala kosovo, najviše iz respekta koji slovački narod i dan danas ima prema Srbima, zbog perioda komunizma, kada su preko Jugoslavije uspevali da emigriraju dalje u svet. Srbi su im pomagali da pređu Rumunsku granicu, obezbeđivali su smeštaj itd...
Uzgred, hvala za izvestaj sa tekme!
Evo o istoj grupi iz pera Juke "Katolika" http://themladichi.com/putopisi/mladich ... 1-05-2006/" onclick="window.open(this.href);return false;PanonskiFantom wrote:Što se tiče navijača Slovan-a, imam onako solidne informacije. Naime moj kum ( rođeni slovak) ide na tekme, tako me je pozvao da idem sa njima pre par godina kada su igrali na čmarakani protiv zvezde. Teško žabu u vodu naterati, tako da sam prihvatio poziv.Milan wrote:Sredinom 90-ih sam ziveo u Bratislavi i redovno sam isao na domace utakmice Slovana. Na stadion je dolazilo mozda 1.000 dusa, dok se na tribini iza gola obicno nalazilo do 50 navijaca u pokusaju, a na zgrazavanje ostatka publike. Bas jadno je to izgledalo, pogotovo za nekog ko je pratio navijacka zbivanja. Na hokeju, koji im je sport broj jedan, je to izgledalo za nijansu bolje, iz prostog razloga sto je hala uvek bila krcata i ta mala skupina je cesto uspevala da povuce ostatak hale u nekom jednostavnom skandiranju.
Iako i dalje pratim navijacka zbivanja sirom Evrope, moram priznati da slabo bacam pogled u njihovo dvoriste, pa ne znam na sta to lici danas, osim sto sam gledao par izdanja, koja su mahom bila isprovocirana mrznjom nad manjinski Madjarskim narodom. Da se primetiti kako su kasno poceli sa navijackom pricom, a izgleda i da se trude "sliciti" na Poljake...