Njegovo veličanstvo - FUDBAL

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Firmson89

Re: Njegovo veličanstvo - FUDBAL

Post by Firmson89 »

http://a.gifb.in/122009/1260795401_pig-rider.gif

Битно је само кренути на време! :mrgreen:
slanina

Post by slanina »

100 gb storage

https://degoo.com/g/dyz98u0" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan

Post by Milan »

Sredinom 90-ih sam ziveo u Bratislavi i redovno sam isao na domace utakmice Slovana. Na stadion je dolazilo mozda 1.000 dusa, dok se na tribini iza gola obicno nalazilo do 50 navijaca u pokusaju, a na zgrazavanje ostatka publike. Bas jadno je to izgledalo, pogotovo za nekog ko je pratio navijacka zbivanja. Na hokeju, koji im je sport broj jedan, je to izgledalo za nijansu bolje, iz prostog razloga sto je hala uvek bila krcata i ta mala skupina je cesto uspevala da povuce ostatak hale u nekom jednostavnom skandiranju.

Iako i dalje pratim navijacka zbivanja sirom Evrope, moram priznati da slabo bacam pogled u njihovo dvoriste, pa ne znam na sta to lici danas, osim sto sam gledao par izdanja, koja su mahom bila isprovocirana mrznjom nad manjinski Madjarskim narodom. Da se primetiti kako su kasno poceli sa navijackom pricom, a izgleda i da se trude "sliciti" na Poljake...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Milan wrote:...pa ne znam na sta to lici danas...
Ako misliš na brojnost, finale kupa je pratilo celih 2600 ljudi...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Milan wrote:Sredinom 90-ih sam ziveo u Bratislavi i redovno sam isao na domace utakmice Slovana. Na stadion je dolazilo mozda 1.000 dusa, dok se na tribini iza gola obicno nalazilo do 50 navijaca u pokusaju, a na zgrazavanje ostatka publike. Bas jadno je to izgledalo, pogotovo za nekog ko je pratio navijacka zbivanja. Na hokeju, koji im je sport broj jedan, je to izgledalo za nijansu bolje, iz prostog razloga sto je hala uvek bila krcata i ta mala skupina je cesto uspevala da povuce ostatak hale u nekom jednostavnom skandiranju.

Iako i dalje pratim navijacka zbivanja sirom Evrope, moram priznati da slabo bacam pogled u njihovo dvoriste, pa ne znam na sta to lici danas, osim sto sam gledao par izdanja, koja su mahom bila isprovocirana mrznjom nad manjinski Madjarskim narodom. Da se primetiti kako su kasno poceli sa navijackom pricom, a izgleda i da se trude "sliciti" na Poljake...
Što se tiče navijača Slovan-a, imam onako solidne informacije. Naime moj kum ( rođeni slovak) ide na tekme, tako me je pozvao da idem sa njima pre par godina kada su igrali na čmarakani protiv zvezde. Teško žabu u vodu naterati, tako da sam prihvatio poziv.

Skupljali su se u hotelu u blizini pumpe Zmaj ( ne znam tačno naziv). Bilo ih je između 300 i 400. Ekipa prošarana, mada moram priznati da bi ih moj kum tamo 90% poslagao kao sardine ( jer je i sam stočar :mrgreen: ).

Pod pratnjom policije su nas sproveli do kaveza.
Kad smo svi ušli, prilaze sa istoka 3 cigana, što je izazvalo pometnju u redovima, prva ekipa je počela da se skuplja kod ograde navlačući kapuljače ( i ja sa njima), da bi se ispostavilo da su cigani došli da ih pozdrave " Welcome, Kosovo is Serbia! "

Da pojasnim malo: Slovačka nije priznala kosovo, najviše iz respekta koji slovački narod i dan danas ima prema Srbima, zbog perioda komunizma, kada su preko Jugoslavije uspevali da emigriraju dalje u svet. Srbi su im pomagali da pređu Rumunsku granicu, obezbeđivali su smeštaj itd...

E sad kad su ta 3 cigana još bila kod ograde, čujem ja počinje svađa među Slovanistima ( znam slovački). Jedni su prihvatali gostoprimstvo, dok su drugi govorili da ih boli dupe za to, navijači su i treba politiku ostaviti po strani.
U razgovoru na poluvremenu sa mojim kumom, dobio sam malo bolju sliku o njihovoj grupi. Oni su do pre par godina imali expanziju na tribinama, što navijačkim, tako i simpatizerskim. Kad je brojnost bila na vrhuncu, počeli su ultra desničari i nacionalisti da ubacuju politiku na tribinu, čak otvoreno propagirajući fašizam. To je naravno rezultiralo osipanjem ljudi, tako da im je sada brojka drastično smanjena, čak je i običan narod prestao da dolazi na utakmice zbog toga.

Po nastavku utakmice sa ciganima, bilo je par dovikivanja Kosovo je Srbija. Izdvojio bih još manji incident koji se desio pre kraja utakmice, kad je Slovan poveo, Slovanisti pale baklje, na šta cigani pizde i kreće neko komešanje na severu i par likova trči ka istoku. Slovanisti su odgovorili bacanjem baklji prema severu. Ja kao iskusni čmarakanar, otrčim dole do vođa i govorim im da posklanjaju zastave, jer će verovatno cigani doći preko kanala i pokušati da otmu zastave. Poslušali su me, tek posle sam video da su 2 cigana izašla iz kanala kad su se vraćali ka severu.

Moj neki utisak o njima je da nisu jajare i da bi se pošibali, ali je to daleko od nivoa na kom smo mi recimo tada bili, mi bi ih pregazili ( podvlačim TADA).

Eto, možda i većini nije interesantna priča, čisto da imate neku sliku, vi koje vas zanima.

Uzdravlje :cheers:
Vise nista nije isto!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Mi iz istocnog bloka smo generalno luda sorta, sumnjam da bi se bilo ko mogao suprotstaviti od zapadnjaka.

Eventualno bih izdvojio Italijane, mada su oni izvikani vise, jer su onom fazonu ''Jao lepote...Aki, vadi sportske rekvizite'', sto bi rekao Srki Todorovic u ''Vratice se rode'' :mrgreen:

Doduse, nismo ni mi nista bolji, a o Poljacima da ne govorim... :dance2:
Milan

Post by Milan »

PanonskiFantom wrote:Da pojasnim malo: Slovačka nije priznala kosovo, najviše iz respekta koji slovački narod i dan danas ima prema Srbima, zbog perioda komunizma, kada su preko Jugoslavije uspevali da emigriraju dalje u svet. Srbi su im pomagali da pređu Rumunsku granicu, obezbeđivali su smeštaj itd...
Ne sporim tvoju tvrdnju o emocijama Slovaka prema nama (mada ih licno dozivljavam kao prilicno hladne), ali u modernoj politici nema ni truncice sentimenta. Jedini razlog za njihovo nepriznavanje Kosova lezi u gorucem problemu sa juznim delom njihove zemlje, koju vecinski naseljavaju Madjari. Kada pogledas koje sve Evropske zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova i zagrebes malo po unutrasnjim geopolitickim problemima istih, bice ti jasnija i situacija sa Slovackom...

Uzgred, hvala za izvestaj sa tekme!
POŠTO OBRAZ ???!!!
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Milan wrote:
PanonskiFantom wrote:Da pojasnim malo: Slovačka nije priznala kosovo, najviše iz respekta koji slovački narod i dan danas ima prema Srbima, zbog perioda komunizma, kada su preko Jugoslavije uspevali da emigriraju dalje u svet. Srbi su im pomagali da pređu Rumunsku granicu, obezbeđivali su smeštaj itd...
Ne sporim tvoju tvrdnju o emocijama Slovaka prema nama (mada ih licno dozivljavam kao prilicno hladne), ali u modernoj politici nema ni truncice sentimenta. Jedini razlog za njihovo nepriznavanje Kosova lezi u gorucem problemu sa juznim delom njihove zemlje, koju vecinski naseljavaju Madjari. Kada pogledas koje sve Evropske zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova i zagrebes malo po unutrasnjim geopolitickim problemima istih, bice ti jasnija i situacija sa Slovackom...

Uzgred, hvala za izvestaj sa tekme!
U principu se slažem, poenta je bila da nas Slovaci u suštini gotive ( pogotovo starija populacija koja se seća dešavanja). Bitan faktor što se tiče teme Kosova je i interes Slovačke, zbog velikog broja Slovaka koji žive na ovim prostorima. Ipak treba poštovati stav Slovaka da ne priznaju, čisto sumnjam da se i dalje ne vrši pritisak na njih.

Bilo bi interesantno analizirati geopolitiku Mađara koji su priznali Kosovo( a imaju problem u Erdelju u Rumuniji , mnogo veći nego Slovaci sa Mađarima oko Dunajske Strede) iako im je i dan danas jedna od gorućih tema Trianonski sporazum...

No to su druge teme.

:cheers:
Vise nista nije isto!
Brick Liman

Post by Brick Liman »

PanonskiFantom wrote:
Milan wrote:Sredinom 90-ih sam ziveo u Bratislavi i redovno sam isao na domace utakmice Slovana. Na stadion je dolazilo mozda 1.000 dusa, dok se na tribini iza gola obicno nalazilo do 50 navijaca u pokusaju, a na zgrazavanje ostatka publike. Bas jadno je to izgledalo, pogotovo za nekog ko je pratio navijacka zbivanja. Na hokeju, koji im je sport broj jedan, je to izgledalo za nijansu bolje, iz prostog razloga sto je hala uvek bila krcata i ta mala skupina je cesto uspevala da povuce ostatak hale u nekom jednostavnom skandiranju.

Što se tiče navijača Slovan-a, imam onako solidne informacije. Naime moj kum ( rođeni slovak) ide na tekme, tako me je pozvao da idem sa njima pre par godina kada su igrali na čmarakani protiv zvezde. Teško žabu u vodu naterati, tako da sam prihvatio poziv.
:cheers:
Evo o istoj grupi iz pera Juke "Katolika" http://themladichi.com/putopisi/mladich ... 1-05-2006/" onclick="window.open(this.href);return false;
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
borrissey

Post by borrissey »

Surova dominacija Armade u Zagrebu https://www.youtube.com/watch?v=CAffRQlBaPA" onclick="window.open(this.href);return false;
никад агенција фкв

Post by никад агенција фкв »

http://www.mozzartsport.com/vesti/servu ... ideo/76177" onclick="window.open(this.href);return false; легендарно :cheers:
Milan

Post by Milan »

Da li neki od kanala nama dostupnih prenosi revans Hr finala kupa izmedju Rijeke i Dinama?
POŠTO OBRAZ ???!!!
21114

Post by 21114 »

Trebalo bi Arena sport, na nekom 5 kanala koliko ih ima. Ako ne, imaš sjat streamhunter.eu i tu nađeš.
Legnem pijan, ustanem pijan, pa koji sam kuratz i spavao onda!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Naš novosadski "Dnevnik" dana 12.05.2014. objavio je text:
Ajd što je Mačester, ali od kad je Junajted prvak???

http://i57.tinypic.com/x4rqmq.jpg
N13

Post by N13 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=847889" onclick="window.open(this.href);return false;

Zamislite samo kako bi ovo pravilo u nasoj seljackoj ligi povecao broj sumiliranja... pogotovo pri povoljnom rezultatu. Kao da se sad ne valjaju dovoljno, pa treba jos vise. Dugo nisam cuo gluplju ideju, kome li je tako nesto palo na pamet... :?
Post Reply