1. kolo: Vojvodina-Partizan 0:1

Turija

1. kolo: Vojvodina-Partizan 0:1

Post by Turija »

Prvo kolo i prvi derbi koji moramo dobiti.
Meni je ova utakmica daleko važnija od one sa Atletikom (mada se možda mnogi sa time neće složiti).Dok zuji u glavi od UEFE, mi partizane moramo poslati na pod, tj začelje Tabele.A, onda ćemo o Atletiku i našim ambicijama za sezonu 2007/2008.U subotu je prva prava provera naše najavljene snage na terenu i tribinama.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Radoye
Administrator

Re: 1.kolo Vojvodina-Partizan 11. 08 2007 u 17h30m

Post by Radoye »

Turija wrote:Prvo kolo i prvi derbi koji moramo dobiti.
Meni je ova utakmica daleko važnija od one sa Atletikom (mada se možda mnogi sa time neće složiti).Dok zuji u glavi od UEFE, mi partizane moramo poslati na pod, tj začelje Tabele.A, onda ćemo o Atletiku i našim ambicijama za sezonu 2007/2008.U subotu je prva prava provera naše najavljene snage na terenu i tribinama.
Slazem se, iako je utakmica sa Atletikom jako vazna (ne igra se Evropa svakog dana) mi u njoj nema sta da izgubimo. Svakako se granici sa neverovatnim da mozemo da osvojimo UEFA kup pa u krajnjoj liniji i nije bitno ako ispadnemo sada ili u sledecem kolu (ali je bitno da ispadnemo u muskoj borbi a ne k'o pickice).

Sa druge strane u domacim takmicenjima su nam apetiti porasli prosle godine i tu moramo da uzmemo makar jedan trofej, sve ostalo ce biti razocarenje. Ali dok smo proslu sezonu bili autsajderi koji su napravili iznenadjenje ove godine ce svi da nas gledaju mnogo ozbiljnije tako da ce i nas posao da bude tezi. Narocito sto izgleda da su se braca blizanci prilicno pojacali (to vazi sigurno bar za crno-bele). Ova utakmica nam je zato mnogo vazna kao pokazatelj gde se nalazimo u odnosu na njih i da li su nase ambicije opravdane ili nam predstoji jos jedna gorka sezona tavorenja na sredini tabele.

Zato bi eventualni poraz od grobara bio mnogo skuplji nego poraz od Atletika, jer dok u mecu sa Jorgandzijama mozemo samo da ucarimo vise nego sto smo ocekivali (realno je da ispadamo, ali nikad ne reci nikad) protiv grobara je mnogo veci ulog u igri - ta utakmica ce dati ton celoj nasoj predstojecoj sezoni.
Cause

Post by Cause »

Čeka nas teška utakmica.Što je najgore odmah na startu sezone. Nadam se povoljnom rezultatu makar on bio i nerešen a od svega bih najviše voleo da imamo tečnu igru.
Vidimo se u subotu !!!
" Dečko je pun zmajova! "
021

Post by 021 »

Utakmica mnogo važna na takmičarskom, a još važnija na psihološkom planu. Mediji su celo leto preplavljeni hvalospevima o partizanu i njihovim pojačanjima. Koliko je logično prodavati svoje mlade igrače, a kupovati nepoznate i islužene strance neka sude sami. Nadam se da ćemo im posle utakmice zadati puno tema za razmišljanje.
No, ono što me brine pred subotnji meč nije protivnik, već sastav našeg tima. Otkud to da je Šarcu zagarantovano mesto u prvih 11? Bojim se da bi to moglo da nas košta, posebno jer nam po toj strani preti najveća opasnost. Ja bih radije na levom beku video Čotru (koji izgleda ne ide nigde) ili čak Stošića. Kizito se navodno oporavio i trenira normalno, a protiv Srema je bio na tribinama. Da li to znači da je sigurno u timu ili ipak nije sanirao zdravstvene probleme? Partizan je tanak na poziciji centralnog odbrambenog, i tu vidim našu šansu.
shecky

Post by shecky »

Evo i mene posle nekog vremena....
Dakle ne znam sta da ocekujem od derbija ali sam siguran da ce stadion biti pun a time i sever i da ce biti dobra atmosfera naravno sa nabojom jer bez toga nema drazi barem za mene...
Za pocetak mozda i neresen rez. ne bi bio los jer ni jedan tim jos ne zna gde je dok se ne odigra prvo kolo pa posle cemo pricati o ocekivanjima...
Cause

Post by Cause »

Danas sam pročitao da im Sikima ne igra, imaće zamenu u vidu NN igrača i tu vidim našu šansu.Odbrambena linija im je loša.
" Dečko je pun zmajova! "
Cika_toma

Post by Cika_toma »

da, zadnja linija Partizana je zaista smesna i sa Sikimicem koji jedini tu nesto i valja, a kamoli bez njega i tu mora biti Vosina sansa, pogotovo u igri 1 na 1....

Ocekujem gol Despota posle neke neuspele ofsajd zamke :)
Dejan

Post by Dejan »

Pekarić za B92; "Naš cilj - titula"

Kapiten Vojvodine Nino Pekarić izjavio je za B92 da ekipa Vojvodine sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu, i da je od meča sa madridskim Atletikom mnogo važniji duel premijernog kola sa Partizanom, koji se igra u subotu na stadionu "Karadjordje":

" Prvenstvo je za nas najvažnije, na prvom mestu tu je važan start i utakmica sa Partizanom. Još uvek ne razmišljamo o Madridu i Atletiku, samo o crno-belima. To je prava uvertira i početak sezone. Naravno, sve ćemo učiniti da pobedimo Partizan, odlično počnemo sezonu i tako stvorimo odličnui atmosferu pred odlazak u Španiju" rekao je Pekarić.

Prošle sezone Vojvodina je bila prijatno iznenadjenje i hit prvenstva. Osim borbe za drugo mesto do poslednjeg kola, crveno-beli iz Novog Sada borili su se i u finalu prvog srpskog kupa. Više nema rasprodaje u Novom Sadu, igrači su dobro plaćeni, a vraćena je i atmosfera na tribine. Sada su ciljevi visoki:

" Mislim da smo na dobrom putu da napravimo još bolje rezultate, iako su i prošle sezone bili odlični, posebno u drugom delu sezone. Nadam se da ćemo uspeti da ispunimo ciljeve kluba, iako su oni visoki.Idemo i na osvajanje titule, da što dalje doguramo u kupu, ali i kupu UEFA, iako nas tamo čeka Atletiko. Predaje u tim mečevima nema, a i klub i tim ove sezone mogu do velikog uspeha" rekao je kapiten Vojvodine.

Ipak, u borbi za titulu najveći kandidati za trofeje su beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan. Od sve ujednačenije lige, prema mišljenju igrača koji od svih igrača Vojvodine trenutno uz Despotovića, ima najveću cenu, korist će imati srspki fudbal:

" Mislim da je liga prilično ujednačena i da svako svakoga može da pobedi. To smo uostalom već videli prošle sezone u drugom delu. Mi smo pobedjivali i Zvezdu i Partizan u Beogradu. Više ne postoji tolika razlika, kao što je postojala ranije i da je to svakako dobro za naš fudbal i da samo dobre stvari mogu da se izrode iz toga: mladi igrači, neki klubovi koji će doći do izražaja...Zaista očekujem da liga bude dobra, da svi profitiraju od toga što Zvezda i Partizan neće moći da se odlepe na tabeli kao ranije, i da se drugi klubovi uključe u borbu za naslov".

Izjava Popovica;
A da li je, kad je rival Partizana, važnto što je, u mlađim kategorijama, bio igrač Crvene zvezde, pitamo ga na kraju.

-Ne, ni najmanje. zvezda jeste deo moje prošlosti, ali mi je, realno, Vojvodine pružila mnogo više i njen sam „do daske“. I protiv partizana i zvezde, i protiv bilo kog drugog kluba.

Nasa prednost je Rnic :D
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Nismo ni poceli,a neki vec zadovoljni bodom!??? Taj bod cemo da trazimo na JNA!!!Pa zar da se okliznemo na prvom stepeniku?Setite se Despotove izjave,bilo je 1:0,pa 2:0,sledeci put ce biti 3:0.... ajd i to da vidimo.Smatram da ako zelimo dobar plasman,moramo biti na kraju sezone prvi bar kad su utakmice kuci u pitanju.Svuda vec odjekuje da je NS grad novosadjana,pa nije li to znak,da i bodovi moraju pripadati novosadjanima.Dolazim sutra,voleo bih bilo kakvu pobedu ili sa 1:0 ili sa 6:5,ali samo da pobedimo,jer ce nam tad garantovano sezona biti bar 30-40% uspesnija nego u slucaju re3mija ili ne daj boze poraza!!!!

SRECNO!!!!

p.s.pitanje za cika tomu,ali da odgovori najiskrenije.Za koga ces sutra navijati???
Image
Cika_toma

Post by Cika_toma »

pazi, ja kad kazem Grobar, to je vise zbog nekih uticaja kada sam bio klinac od strane drugova, porodice i nikad nisam bio bas zaludjenik, a sa druge strane mi je Vosha nekako u srcu zbog Novog Sada i, verujem, urodjene potrebe za inatom...

Ako te zanima uz koga cu biti sutra,
evo ja cu zapoceti parolu, a zavrsetak je logican:

Budi Novosadjanin - navijaj za... :)

...ma, sto da se krijem, VOJVODINU, naravno! :D
:)

Post by :) »

Kod starijih generacija navijanje za Vojvodinu je stvar kucnog vaspitanja! Pobeda sutra, pa da slavimo!
Srecno nam bilo!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

10. avgust 2007. | Izvor: B92, Beta | A K
Rajevac: "Voša ima velike ambicije"

Trener novosadske Vojvodine Milovan Rajevac izjavio je da njegova ekipa sa velikim ambicijama ulazi u novo prvenstvo Srbije i da je Partizan pravi protivnik za otvaranje sezone. "Prošle sezone bili smo iznenađenje lige, a ove godine treba da potvrdimo da smo klub koji se nalazi u vrhu domaćeg fudbala. Imamo stabilan tim, velike ambicije na sva tri fronta i videćemo dokle ćemo dogurati", rekao je Rajevac.

Protivnik Vojvodine u prvom kolu Meridijan Super lige je Partizan koji je, prema njegovim rečima, značajno pojačao svoj tim dovodjenjem nekoliko kvalitetnih igrača.

"Igraju veoma pokretljivo u sredini i napadu, Jovetić im je doneo neophodan kvalitet u završnici i očekujem dobru utakmicu i veliku borbu", rekao je Rajevac.

On je najavio da će se Vojvodina suprotstaviti Partizanu u najjačem sastavu i da će u timu biti oporavljeni Ranko Despotović i Leo Lerinc.

Utakmica na stadionu Vojvodine igra se u 17.30. Novosadska policija danas je u saopštenju upozorila navijače da će biti preduzete sve "zakonske mere da se sačuva bezbednost na stadionu".

Policija je navela da će na samom stadionu Vojvodine, kao i na prilazim tom objektu, biti postavljene video kamere. Uprava novosadskog tima pozvala je navijače da "svojim ponašanjem doprinesu održavanju stabilnog javnog reda i mira".
Turija

Post by Turija »

:) wrote:Kod starijih generacija navijanje za Vojvodinu je stvar kucnog vaspitanja! Pobeda sutra, pa da slavimo!
Srecno nam bilo!
Jako dobro zapažanje :!:
Da bi se brže promenile navijačke zastavice u kućama gde Voša još ne stanuje, potreban je dobar Marketing (ne samo rezultati).Međutim, znajući kako se on kod nas (godinama) vodi, ostaće nam i dalje sanak pusti.
Na žalost, naš marketing odvija se samo izvan Kluba.Nezvanično, tj vode ga sami navijači. Rezultati su odlični, s obzirom na alate koji su na raspolaganju (grafiti, transparenti, shop i lični kontakti) U Klubu i dalje, bezbrižno i bez trunke griže savesti, dremaju ljudi PLAĆENI za to. :oops: :twisted: Ljudi kojima nije ni najmanje važno hoće li biti TV prenosa (ako neće rts može rtv) iz Madrida, Novog Sada...Ljudi čiji je kod razmišljanja :još bolje ako ne bude-manje posla za mene.Da ne bih promašio temu STOP (iako uvek imam na umu Čika Jovinu poruku za nas:GDEGOD NAĐEŠ ZGODNO MESTO, TI DRVO POSADI :!:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
max

Post by max »

Za one koji su u inostranstvu na www.balkaniyum.tv ima snimak utakmice u 22:15h.Mesecna pretplata kosta 5 eura pa ko voli nek izvoli,slika je odlicna

ZGAZI IH VOSO!
Cika_toma

Post by Cika_toma »

Ranijih godina, pred ovaj mec, recept za igru domacih svakako bi bio SAMO BORBENO.

Ove godine, to nacelo se podrazumeva, medjutim, veoma je bitno dodati jos nesto - za razliku od vremena kada je Vojvodina grcala u dugovima i problemima, ovo nije igra macke i misa (osim ako Partizan ne smatramo misem), vec ravnopravna borba dva tigra i Novosadjani moraju tako i da pristupe mecu..Samo borbeno, ali i samo hrabro, veoma je bitno da se uradi i ono sto cesto nije pozeljno, da se malo "poleti" u glavi, da se shvati da se u ovih 90 minuta borbe ne ulazi sa ulogom autsajdera, vec ravnopravne ekipe, a mozda i favorita.

Bas zato je bitno igrati, a ne braniti se, ici na pobedu, ne zadovoljavati se bodom, nadigravati se, ne respekovati rivala...Samo tako se stize do titula.
Locked