Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Danilo

: Transferi

Post by Danilo »

Pre dolaska u Vojvodinu gde je igrom slucaja dosao , Ljuba Dundjerski je odbio njegov dolazak u Spartak.Mislim da je ovde problem sto je on dobrim delom Zvezdin igrac, procentualno.
Puno srece u novom klubu
FkpCascais

Re: Transferi

Post by FkpCascais »

Je li moze neko da objasni, i pazite, ovo pitam sve nase klubove, nista protiv Vose, vi ste samo jedan odlican primer, kako da ovoliki milioni dobijeni od prodaja ( https://www.transfermarkt.com/fk-vojvod ... verein/448" onclick="window.open(this.href);return false; ) preko 30 m evra i to samo ova prva strana a fale i neki nedeklarisani transferi, al neka bude ajde "samo" 30m evra, se ulozila u ovo: ( https://www.transfermarkt.com/fk-vojvod ... verein/448" onclick="window.open(this.href);return false; ) jedva 2m evra?

Ono sto je bas upadljivo je kako je uvek ovako, bas redovno, koja god je uprava bila, ova "priroda" kupovine/prodaje je uvek bila ista. Vosa je prodala igrace koje kada bi sastavila zajedno bi mogla da cilja finale LS, a da napravis najbolju selekciju kupljenih igraca pitanje je li bi izborio opstanak u ligi uopste.

Pa sad ce neko kako je bolje da se ne kupuje da bi igrala nasa deca. Ali dece nidje. Pogledajte samo koliko je totalno bezveznih igraca dovedeno. Fakticki, od dovedenih, jedva da izdvojim 3-4 igraca vredna pomena, a ostalo je ziv krs koji neko namece u klub. Pola prve strane liste dovedenih igraca uopste ni ne zasluzuje da se dovedu, toliko su vec poznato limitirani igraci da je ubaciti umesto njega cak i anonimnog omladinca veca kvota da ce biti barem nesto od njega, mozda iznenadi, bude otkrice. Jer ovi sa liste bukvalno znamo da su ona bacena sakrifikovana karta u kartanju... Imas je u ruci eto samo zato sto moras da imas odredjen broj karata, pa ti upala, inace da se pitas ne bi je ni lud uzeo, i gledas odmah da je se ratosiljas. I tako nasi klubovi vec decenijama igraju asove i kraljeve, pokupe zetone za njih, ali zetoni potom nestanu i tih malo sto ostane potrose se na karte koje nidje mozga uzeti.

U svakom normalnom sistemu bi imao tim koji na kraju sezone prodaje dvojicu najboljih da napuni budzet, i vidi dve najgore pozicije gde najslabije stoji. To znaci da ti fakticki treba 4 dobra igraca, 2 da zamene otisle, a 2 da pojacaju pozicije gde se igraci nisu bas pokazali. Sa svim ovim milionima, kad bi ljudi u klubu radili posteno za dobro kluba a ne za menadzerske agencije, bilo bi taman para da se dovede 3 dobra pojacanja i 3 najbolja omladinca, i to je sve. Mozda eto da cisto spavas mirno, dovedes jos 2-3 neka igraca iz proba koji su jeftini pa i ako budu promasaj nisu neku stetu napravili. A ove uprave do sada su upravo radile sve obrnuto, oni su prodavali ne samo tu 2 najboljih, nego jos i sledecih 4-5 najbolje kotiranih, bukvalno rasturali tim, i onda od dobijenih para pravili pricu kako nece da trose na macke u dzaku nego ce da saniraju finansije kluba i daju sansu deci. A kako pripreme prolaze, dece nidje, a stizu prosecnjakovici kao na traci, i to ovi prosecnjakovici koji su nam vec dobro poznate ofucane macketine, pola njih obicno iz klubova koji su ispali iz lige, pa daj dera da ih spasemo da ostanu u superligi.

Znam da sam vec dosadan ali samo jos ova ideja: ovim nasim menadzerima i njihovim poltronima iz saveza neka kao sramota da im igraci igraju u drugoj ili jos nozoj ligi. Gledam te menadzere i liste tih njihovih totalno losih igraca, i oni kao mutavi insistiraju da ih guraju u superligu kako god znaju i mogu, i tu naravno namestaju trenere u klubovima za koje znaju da ce da im obave to glavno da im uzmu te igrace i odrze ih u superligi. Srbija je valjda jedina zemlja gde je sramota igrati u drugoj ligi recimo. Evo gledam tu listu vasih kupovina sa linka koji sam stavio i pola njih nisu ni za PLS. Necu o imenima, ne volim da ogovaram licno ljude, ali nekoliko njih koliko sam ih video sa utakmica pa nivo su srpskih liga maksimum. Sta im fali da igraju u srpskim ligama? Ako si nivo Kopaonika iz Brusa, pa igraj u Brusu, sta fali tamo? U cemu je poenta i menadzerima i svima u toj masini da brukaju celu zemlju, ligu i vece klubove tako sto na silu te igrace tog nivoa forsiraju u Superligu? Zato je nekad Yu liga bila jaka, igraci su sa ponosom igrali gde im je mesto, pa si mogao da nabasas u kupu na Majdanpek i da te oni limitirani ali sa dobrim trenerom koji tacno zna kako najbolje te njihove limitacije da sakrije, te oduvaju. Tada se znalo da ako neko iz Majdanpeka predje u veci klub, znacilo je da ima kvaliteta i da se nece obrukati. Zato je svet placao skupo nase igrace, jer je sam cin igranja u nasim boljim klubovima bio garant kvaliteta, nisi mogao da budes saigrac zvezdama ako nisi barem antprosecno talentovan. Pa je bilo vreme kad je zapad kupovao sve, cak i najgoreg igraca jedne Rijeke iz sezone 89/90 je klubovima bio garant da poseduje barem neki kvalitet koji ga je doveo dotle. Znatno jeftiniji, znali su da ne kupuju jednog Asanovica ili Boksica, ali su znali da nije macka u dzaku cim je bio jacem timu. I onda se ovi nasi sete da to zloupotrebljavaju. Hajde mi sad lepo pored Vidica, Acimovica, Dekija Stankovica, uvalimo i Pericu Ognjenovica kao naslednika krasnih napadaca kao Deje ili Panceva. Real naseo, pomislio da je Perica mozda posto je mlad ispadne jos i bolji od predhodnih! Opekli se... Pa onda ovi moji, Mijatovic, pa Hristov, Savo Milosevic, pa Kezman, sve u seriji, pa daj da uvalimo nekog Dragana Isailovica, dobro zvuci ime, i Valladolid tada solidan u La Ligi nasedne... kuku lele mila majko, taj ne da nije dao gol vec umeo je cesce da sutne u aut liniju nego prema golu.

Vas Vosu su provalili Stepanovim. U Portu je docekan kao stoper stare jugoslovenske skole, mislili su da su nabavili stub odbrane kojim su resili problem za barem 4-5 sezona... Tu pocinje krah nasih prodaja, nase "zvezde" veliki klubovi vise ne kupuju direktno vec puste neki manji klub da ga kupi pa ako se u njemu dokaze onda ce ga uzeti makar i platili znatno vise, rizik je do te mere dosao. Svet se nadao novim Mihajlovicima, Jugovicima, Mijatovicima, Dejama, Ivkovicima, Jokanima, a dobijali su Kraljeve, Bajcetice, Sikimice, Stepanove, Isailovice... Proslo je 30 godina tog procesa a jedino ljudi u nasem savezu nisu jos shvatili (cak i ovi iz okruzenja vec jesu, barem vise od ovih nasih). Nema, gotovo, ne mozes ti vise da uvaljujes tek tako igrace. Otkrili rupu na saksiji, sad ce oni forsirati te copave igrace na silu u prvoj ligi pa ce neko zagristi i kupiti ih!!! Ma da kako da ne, evo trkaju se pretposlednji iz Azerbeidzana, onaj sa nasom kolonijom iz Uzbekistana, i par timova iz Kazakistana i to je sve. Iz godine u godinu cak ni oni vise ne nasedaju... A ideologija i motivacija, mislim, ceo koncept naseg saveza se svodi stvarno na SAMO TO. Uvaljivati te igrace negde.

I sad mi kazite gospodo, pogledajte dobro prodaje, imena, vrednosti: https://www.transfermarkt.com/fk-vojvod ... verein/448" onclick="window.open(this.href);return false; i ovi omladinci su direktno prodati svi valjda dzabe: https://www.transfermarkt.com/fk-vojvod ... rein/50306" onclick="window.open(this.href);return false;

Pa onda pogledajte sta su vam nametnuli u tim da "forsirate" ne bi li ste njihovim menadzerima platili krecenje vile: https://www.transfermarkt.com/fk-vojvod ... verein/448" onclick="window.open(this.href);return false; (ajde, jedino Tumbasevic u ono vreme, i Mereba, spasavaju stvar, i Katai koji se ne racuna jer je povratnik, ali vecina ostalog :/ krsh do krsha.

Interesantno mi to na nemackom "rekordabgaenge"... vazi za sve nas srbe svim klubovima su nam isto uradili, gangbangovali nas i to dobro... rekordno, nema sta... Ne morate uopste da me citate, samo me zanima komentar na te dve tabele sa transfermarkta, kako da ih obrazlozite.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Reci to za Stepanova je kao kad bih ja sad to rekao za Kezmana na osnovu toga sto je pokazao u Celsiju.
Gde god je igrao, sa izuzetkom Porta, pokazao je kvalitet. Ni blizu najavljivanog talenta, ali njega nikako ne mozes u isti kos sa danasnjim menadzerskim igracima koji "moraju da igraju superligu". On je igrao superligu zato sto je apsolutno zasluzio to. Da ne spominjem cinjenicu da je deo doba gde su u reprezentaciju isli samo ovi tvoji ili oni drugi. Porto jeste bio logican potez posle Trabzona, ali se desavaju takvi padovi, jbg...

Ako cemo vec da trazimo trenutak gde smo provaljeni, ja bih rekao da je to Boske Stevanovic. Kako smo mi njega uvalili za te pare, ja ne znam.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

gospodinFKV wrote:Ako cemo vec da trazimo trenutak gde smo provaljeni, ja bih rekao da je to Boske Stevanovic. Kako smo mi njega uvalili za te pare, ja ne znam.
Bosketa su prodale igre za reprezentaciju BiH. Da su ga kod nas gledali ne bi ga toliko platili.

Mada je za ove prekaljene 30+ asove koje nam zadnjih godina dovode Boske bio Bog fudbala licno.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

Radoye wrote:
gospodinFKV wrote:Ako cemo vec da trazimo trenutak gde smo provaljeni, ja bih rekao da je to Boske Stevanovic. Kako smo mi njega uvalili za te pare, ja ne znam.
Bosketa su prodale igre za reprezentaciju BiH. Da su ga kod nas gledali ne bi ga toliko platili.

Mada je za ove prekaljene 30+ asove koje nam zadnjih godina dovode Boske bio Bog fudbala licno.
Upravo tako, Radoye. Mislim da ga je i Dzeko preporucio, zbog dobrih igara u repki.
Inace, meni momak ostao u lepom secanju. Posten, brz, skocan. Uvek daje sebe na utakmici. Izgledalo je da ce imati zavidnu karijeru. Tehnicki malo slabiji i ko zna sta ga je zaustavilo u razvoju za jake evropske lige?
Mislim i da je voleo Vosu, a i sada isto.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ne, ne, apsolutno se slazem i po pitanju toga da ga je mlada reprezentacija prodala i da je ovde srce ostavljao na terenu, ali mi i dalje ostaje nejasno to kako im nije zapala za oko makar ta sezona posle koje je otisao. :)
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Da, slazem se, nisam bio fer prema Stepanovim. Ali me niste ni potpuno razumeni. Nisam Stepanova stavio u grupu "isforsiranih menadzerskih igraca", Stepanov je upravo bio posten proizvod kluba. Ono sto sam hteo da kazem sa njim je to da je on od zadnjih iz tog vremena kada je igrati u top nasim klubovima vazilo za garant kvlaitet. On jeste imao sezonu u Turskoj u Tranboznu pre Porta, ali je u Porto stigao pre svega najavljen kao kupovina koja ne moze da omane jer je proizvod stare jugo/srpske skole defanzivaca pa da navijaci ne moraju uioste da se brinu. I onda je totalno kiksnuo, umesto nezamenjivog startera presao je na zacementiranu klupu. Tu postaje jasno da veliki klubovi gube i zadnji delic poverenja koje im je standardno igranje u nekom nasem vecem klubu davalo. Ali AStepanov je u Portu to samo potvrdio, mnogi pre njega su vec poceli da brljaju, Ivica Kralj recimo je i danas vic i simbol za najgoreg golmana. Pa Stojke koji je em tragicno branio em jos bio smesan i arogantan govoreci za medije posle utakmice u kojoj se bas obrukao kako nema veze, kako je on i dalje najbolji golman Evrope. A bukvalno je docekan kao takav i najavljen kao veliko pojacanje, jer nediskutabilni golman jedne Srbije samo moze da bude zvezda... kad ono... Kezman je prica za sebe, a Lazovic recimo? Isto precenjen i neispunio ocekivanja.

Ja ovog vaseg Stevanovica ne razumem. Meni se licno on veoma dopadao kao igrac. Imao je nacin igranja i odnos prema lopti tipican pravim talentima. Je li nije fizicki bio dovoljno jak? Mene njegov transfer nije uopste iznenadio, iznenadilo me da nista nije uradio sa karijerom.

Uglavnom, izvinjavam se, napravio sam zabunu kad sam spomenuo Stepanova. Ideja mi je bila da ako jedan posten i dobar igrac vise zapadu nije garant da mirno bace pare na njega, pa sta onda ocekivati od ovih sa ove druge liste? Razumem gde sam napravio nesporazum, sto se Stepanov pojavljuje na toj drugoj listi koju kritikujem https://www.transfermarkt.com/fk-vojvod ... verein/448" onclick="window.open(this.href);return false; , kad sam spominhao da se Mereba i Katai izdvajaju trebao sam jasniji da budem i da umesto Kataia kazem da se povratak sve dece iz kluba izdvaja i da je u redu. Deca kluba su uvek bonus i treba voditi brigu o njihovim karijerama jer od njih zavisi prestiz skole. Zato sam ja za to da je vazno ubacivati samo one omladince koji imaju zaista potencijala, jer kad predstavljas skolu, bolje da nabrojis 10 zaista uspesnih igraca iz zadnje decenije, nego da ih imas na stotine a za pohvalu i primer samo dvojicu. Cena kojom se igraci prodaju je direktno vezana za sve nas. Prestiz reprezentacije, lige, klubova i skola. Imamo ligu u kojoj se za neke strance ne zna ni posteno ime, ni odakle je, ligu gde odjednom otkrijes par kola pred kraj neke igrace u timu za koje nisi ni znao da su tu. Ja sam proucavao strance koje su mediji namerno ignorisali uopste spominjati jer nisu znali ni ime ni zemlju, a otkrijem da je lik reprezentativac i bio najbolji strelac tamosnje lige predhodne sezone. Ali zato mediji napamet znaju sve o ovim prosecnim igracima iz superlige, cak i koliko je asistencija imao u slavnoj sezoni kao pecalbar pre 2 godine u Saburtalu u Gruziji.

Ovo sto je savez napravio od nase superlige, ovo je trebala da bude druga liga, a superliga je trebala da ima potpuno jedan drugaciji koncept. Od starta je trebalo videti sta su nam prioriteti, i prihvatiti ih otvoreno: PARE. Mi se sve nesto lazemo kao brinemo se o deci, o struci, svi su strasno zabrinuti i zrtvuju stalno sve za ovaj nas fudbal, a sve laz do lazi. U fudbalu su svi samo zbog para. Trebalo je videti kako najbolje svi da se oparimo i da od fudbala napravimo jednu ozbiljnu masinu za pravljenje para. Trebao je savez da ulozi u jednu jaku superligu, mozda skracenu u pocetku, koja bi bila dostojan naslednik bivsoj saveznoj ligi. Mi smo narod koji obozava fudbal i imamo fudbalera na tone. Navijacku scenu smo trebali iskoristiti da bude imidz koliko je liga emotivna i puna zara. Uvek podsecam sve: Argentina je imala strahovitu ekonomsku kriz, kolaps totalni kojem je trebalo puno godina da se oporavi, pa im se fudbal NIKAD nije srozao zbog toga! Savez je morao jos 90tih da iskoristi imidz koji smo imali i nastavi tim putem. Nasa Superliga je trebala da bude magnet svim talentima iz regiona. Kad Fejenord zeli da vidi sta ima na balkanu da zna da mu je dovoljno da vidi nasu ligu da zna da sve sto vredi je ovde. Igraci iz drugih republika nikad nisu trebali da budu stranci kod nas, to nam je upravo bila prednost, sto bi Vojvodina, jos u takvoj ligi, uvek bila privlacnija od Vardara, Buducnosti, Zeljeznicara, mozda i mnogim hrvatskim i slovenackim klubovima. Liga dobro promovisana, puna albuma slicica, godisnjaka, medija ali modernih a ne zurnal, tv pretrplata, analiza, zanimljivi interaktivni prenosi, milion kamera da snimaju sve uglove, sve polemike, a terene srediti, imati paznju na dresove, grbove... Hocemo pare? Trebali smo da ulozimo u tehnologiju. Em zbog svih nas sto bi uzivali u ovome, em zbog pravljenja promo videa igracima. Nije isto kada gledas staticnom kamerom video nekog ekstra talenta iz Malija koji igra sa pocepanom majicom na terenu gde nema ni tribina i ni ne znas da ga prepoznas, nego kad gledas cak i nekog prosecnjakovica iz 3 svajcarske lige gde imas ponovljene snimke, usporene snimke da se vide detalji finta, vidis publiku iza njega kako ga bodri... I sad ce neko "ali to je skupo", da ali od svim miliona od prodaja dovoljna je bila samo zelja ovoga uraditi. Isplatilo bi se odmah u prvpm prelaznom roku, igraci prikazani u takvom spektakularnom ambijentu bi se prodavali da duplo ili triplo. To je trebala da bude Superliga. Ah da, i bez kumovanja, gomila stranaca, strani i treneri, (mislim, "gomila" u odnosu na danas, ali neki normalan broj, da bude 4-6 stranaca po klubu, da 4-5 stranaca vbudu treneri. Ma ni ne mora da bude stranaca, neka ne bude nijedan, sve sto je vazno je da klubovi imaju sto vise nacina da stvore sto jace timove i da mogu da biraju nacin koji ima odgovara i kad im odgovara. Vazno da igraju najbolji i da se svi trude i bore za klub.

A druga liga, odnosno, PLS, je trebala da bude ova sada kokezina liga. Liga koja ce da udomi nase profesionalce bez posla, gde profesionalizam i rezultati nece toliko biti bitni. Iz Superlige bi igraci trebalo iskljucivo da idu u jake lige i klubove, i to vec spremni, prilagodjeni, jer bi u takvoj superligi igrac vec osecao profesionalizam. A ovi iz druge lige mogu da idu u lige centralne azije, druge i trece evropske lige, i slicno. Decu treba pustiti klubove da sami odlucuju sta hoce. Mislim da ne vidite da se nas savez mesa u sastavljanje tima klubovima mnogo vise nego sto je normalno.

I GospodinV, mozete potpuno zaboraviti da sam Partizanovac, jer sve sto branim to radim iskljucivo iz interesa celog naseg fudbala cesto u vecini slucajeva protiv "mog" Partizana. Bas u mom Partizanu je jezgro te struje protiv koje se borim koja je za to da se zloupotrebi privilegovana pozicija sto se dece tice i oni ih forsiraju a alternative drugim klubovima zabrane sto vise moguce. Ova ista tabela kupovina i prodaja je slicna i tamo, ali mi bar nesto ponekad kupismo, a vi je sokantno kako je mafija iz saveza tacno pokusala preko vas da uvali ove sto nisu uspeli preko blizanaca. i sta sa njima? Zagarantovano mesto na sredini tabele i garant da je skoro nemoguce da bude nekih vecih pozitivnih iznenadjenja.

Problem je sto je u Superligi ogromna grupa igraca precutkuje dogovor koji ima vezan za prijavljenu vrednost plate i realnu koju primi. Te pijavice koje zive od procenata plata od fudbalera su ti koji koce sve promene. Savez i treneri znaju koji su ti igraci, sa njima suruju ovaj sistem vec dugo, znaju im porodice, zderu na slavama jedni kod drugih. Znaju da mogu da racunaju na njih u svakom trenutku za namestanje.

A sta mi prosecni ljuditelji fudbala imamo od toga? Jedan Serginho Greene se dovede da bi doneo malo brzine na desnoj strani, sveze toplije krvi, malo nepredvidljivosti... ali ne, ne moze da igra. Cilj nije uspeh, nije dobra igra, cilj je da se svi sto smetaju surovanju sklone. Nasi klubovi placaju ceh toga. Da bi se oni punili? Kome se isplati? Mislim da sam jedini koji direktno dizem glas i upirem prste. Da dokazem GospodinuV koliko sam nepristrasan i koliko postujem Vojvodinu, ja sam tu listu kupovina prikazao kao skandaloznu jer smatram da je Vojvodina mnogo veci klub da bi imao tako slabu tu listu i tako slaba imena. I sami navijaci ste krivi sto ste relativno pasivno ovo prihvatili. Morali ste da branite Vojvodinu zesce i da im date do znanja da mogu da koriste sve ove Borce, Slobode, Bezanije, Borche, Jagodine (vidimo gde su, a nece dugo ni Macva, Lucani...) ali NE Vojvodinu.

Imate nekoliko bas dobrih ljudi, legendi, mislim da su oni i zasluzni za neke dobre i dolaske i odlaske, jasno je da nisu imali dovoljnu podrsku, manipulise puno a i mnogi vidim zaista nasedaju na trule price pa dok shvate vec je kasno, ali, ono sto ste trebali da uradite je da uzmete holandske strucnjake i date im skolu i prvi tim. Date im belu kartu za 2 godine da organizuju sve po holanskim standardima, od skautinga petlica do startne postave prvog tima seniora. I ponuditi im platu koja ce imati i komponentu uspeha, bonusi na zacrtane ciljeve. A savezu zapretiti da se ne mesa ged mu nije mesto, u klupsku unutrasnju organizaciju.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

iskreno onako izmedju redova deluje mi da su postovi FkpCascais kvalitetni i zanimljivi,ali zaista jos nijednom nisam uspeo procitati ceo... njihova duzina uopste ne deluje primamljivo. Ne znam kako drugi,ali ja zaista nemam vremena,volje,snage ili zivaca.... ko zna cega.... a zaista bih voleo da mogu da ih citam
Image
Turija

Post by Turija »

FkpC, sve sto pises je vrlo razumno, kao i trazenje resenja problema u ponudjenim idejama.
Medjutim, ko danasnje stanje u domacem fudbalu moze promeniti, kad je i partizan poklekao i na putu je Vojvodine? Jedino zvezda ima apsolutnu slobodu za izbor igraca, rad i budzet, poduprtu sa svih strana.
U pravu si da je Vojvodina postala prihvatiliste i rehabilitacioni centar za igrace propalih karijera. Zato ih i dodje 10ak u prelaznom roku. Na kilo, sto bi se reklo.Dok su dolazila 2-3 igraca ( samo potrebni i kvalitetni) Vojvodina je bila pozeljan i ugledan klub. Danas ne moze ( ne sme) da dovedede ni igraca iz Makedonije, niti pravi igraci zele da dodju u Vosu. Novi Sad je decenijama bio pozeljan grad i Vojvodina klub.A danas i njena deca beze iz Kluba.
Slicna se sudbina ,,smesi" i partizanu. Radnicki i Napredak se koprcaju, Cukaricki i Spartak gledaju da se uguraju u zvezdin brod, ostali jedva postoje.
A sta mi navijaci? Jedini izbor nam je da dolazimo ili ne dolazimo na utakmice.
Za Klub se navija mlako, vise iz inercije i ranije ljubavi. Isti je izbor ostao i da navijas ( pa se sramotis) ili ne navijas i odes u totalnu drustvenu izolaciju. Nikud iz kuce - do posla, prodavnice i nazad i da sto manje ljudi sretnes usput. Nazalost.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Vojo i Turija, ma hvala vam veliko, kao i svima pre sto ste mi odgovorili, jer ja sam toliko dosadan i toliko se unesem u temu da ne umem da stanem da pisem, pa sam zahvalan uopste sto me ne oterate u 3 lepe i ne ucutite.

Nego, problem je kao sto vidite da nema bre vise transfera cak ni spekulacija. Od kad pamtim ovaj forum nije nikad tema umrla ovako rano. A to je ono sto sam i predvideo vec davno, da politika FSS vodi upravo ka ovome. Valjda se slazemo da je ovo ono sto niko ne zeli. Da gleda zvezdanu kako se pojacava a ostatak razmenjuje par igraca i to je sve. Ili evo primer Cuke, mada oni ni nemaju navijace, ali ajde, imaju barem valjda desetak njih rodbine makar, i izasla danas vest "Ovusu se prodaje za milion i po arapima". I sad kao pozitivan ton se oseti dok citas vest, a kao recimo ljubitelju naseg fudbala, ili zamisli, navijacu Cuke, sta tu ima pozitivno? Ovusua kojeg je bilo milina gledati jer je zaista dobar, sad ga vise necemo moci gledati, dobijene pare pravi ljubitelji fudbala i navijaci nece ni videti, a neku adekvatnu zamenu jos manje.

E sad, zaista je problem sto navijacima ne preostaje nista drugo. Cuti, sedi, grickaj semenke i gledaj sta su ti priuredili da gledas, a ako ti se ne svidja, idi setaj sa kucetom, devojkom, cisti ilegalne grafite po gradu...

Problem je sto nemamo zajednicku ideju. Svi bi nesto da uradimo da se poboljsa situacija, ali svako ima svoje neke ideje, svoje neke prioritete, a krajnje, pre svega svako gleda samo svoj klub pa bi predlagao uvek ono sto njegovom klubu odgovara makar ostali crkli. To je prvo sto mora da se promeni, moramo da mislimo svi o promenama koje bi pomogle nasem klubu i celoj ligi. Mislim da smo svi manje vise svesni da je ta promena privatizacija. Evo ovde skica kako bi onda trebala da se izvede: https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... _i_zatvore" onclick="window.open(this.href);return false;?

Je li bi ste za Vojvodinu tako nesto podrzali? Da se privatizuje SD koje ce da bude pokrovitelj svim individualnim sportskim klubovima (muski fudbal, zenski fudbal, fmali fudbal, rukomet, zenski rukomet, itd.) A svaki pojedincni sportski klub, recimo muski FK, bi bio u rukama clanova, a clan bi bio svako ko poseduje sezonsku kartu. Clanovi bi imali svakih 4-5 godina sansu da oforme ekipu i da se kandiduju za predsednika, i clanovi bi glasali. Kandidati bi morali da imaju plan za njihov mandat i da ga se drze a clanovi bi mogli vanredno da zakazuju sastanke i glasanja u slucaju da se ne slazu sa necim. Uglavnom, klub bi bio u rukama clanova (znaci navijaca) a Sportsko Drustvo bi bilo privatizovano na berzi gde bi akcije imao ko najvise plati za njih. Vlasnik Sportskog Drustva ne bi smeo da se mesa u sportska pitanja FK, ona su iskljucivo u domenu predsednika odabranog od strane clanova
Danilo

Post by Danilo »

https://informer.rs/sport/fudbal/450478 ... _U_SRBIJI_" onclick="window.open(this.href);return false;
ssnigd

Post by ssnigd »

Daj nemoj ovde prljati forum sa tim smecem od novina. Imas na deset drugih sajtova vest da je Brana otisao u Indjiju. Plus, vec je neko napisao u podforumu Crveno beli spomenar.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Butasport linkovi, vratite se. Sve vam je oprosteno! :greenbutt:
Teleptabis

Post by Teleptabis »

Koliko cujem, Nikola Gajic potpisao za klub iz spanske segunde
Beonic

Post by Beonic »

Teleptabis wrote:Koliko cujem, Nikola Gajic potpisao za klub iz spanske segunde
Extremadura UD je u pitanju, vidim da je igrao već za njih: https://www.marca.com/futbol/extremadur ... b459c.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply