Kriminal u srpskom fudbalu
Re: Kriminal u srpskom fudbalu
Nemojmo biti toliko neobjektivni.
To sto sudije verovatno ciganima ne bi dale crveni karton ne treba da znaci da nama ne treba da daju. Gospodskom klubu ne treba ciganski tretman, dok ciganski klubovi imaju ciganski tretman, pa im nije jasno kada u Evropi za mnogo manje startove nego sto su navikli dobijaju crvene kartone.
Djuricev start je cist crveni karton, veoma opasan i nesportski. Da nekome pokidas ligamente i unistis karijeru ne treba preterana ostrina, vec start u kolena... i mislim da je svega par centimetara delilo igraca zvezde od kidanja ligamenata. Ako je cilj spreciti kontru, onda laktom odgurnes igraca, izbacis ga iz ravnoteze, ako si sporiji, povuces ga rukom za dres, pa ako bas moras uklizavati, uklizas ispred njega, da se on saplete od tebe i padne... ali nikako se ne uklizava punim stopalom u telo igraca, i to kad je uveliko lopta gurnuta u for.
Sa druge strane, drago mi je sto sam video neki ostriji start protiv blizanaca. Sad bas razmisljam i ne mogu da se setim kada je nas igrac poslednji put toliko pokazao mu*a protiv blizanaca... obicno skidamo gace i milujemo ih. Ne podrzavam nesportske startove, ali bilo je vreme da neko pokaze malo ostrine protiv njih.
To sto sudije verovatno ciganima ne bi dale crveni karton ne treba da znaci da nama ne treba da daju. Gospodskom klubu ne treba ciganski tretman, dok ciganski klubovi imaju ciganski tretman, pa im nije jasno kada u Evropi za mnogo manje startove nego sto su navikli dobijaju crvene kartone.
Djuricev start je cist crveni karton, veoma opasan i nesportski. Da nekome pokidas ligamente i unistis karijeru ne treba preterana ostrina, vec start u kolena... i mislim da je svega par centimetara delilo igraca zvezde od kidanja ligamenata. Ako je cilj spreciti kontru, onda laktom odgurnes igraca, izbacis ga iz ravnoteze, ako si sporiji, povuces ga rukom za dres, pa ako bas moras uklizavati, uklizas ispred njega, da se on saplete od tebe i padne... ali nikako se ne uklizava punim stopalom u telo igraca, i to kad je uveliko lopta gurnuta u for.
Sa druge strane, drago mi je sto sam video neki ostriji start protiv blizanaca. Sad bas razmisljam i ne mogu da se setim kada je nas igrac poslednji put toliko pokazao mu*a protiv blizanaca... obicno skidamo gace i milujemo ih. Ne podrzavam nesportske startove, ali bilo je vreme da neko pokaze malo ostrine protiv njih.
- slanobarac
Nemojmo se ponašati kao deca koja se večito cvale. Imali smo mnogo, mnogo gora suđenja protiv
. Naročito nas je ovaj Grujić unakazio onomad na jna. Isključenja, penali....Ma znate i sami.
Ono sinoć je bilo u granicama normale. Kakav penal ste vi videli? To se svira samo blizancima i to treba da vam je već jasno. Drugo, gol Pavkova je po meni regularan. Za crveni mogu reći da je start a la Hatunić pa ko razume. Đon na koleno, ljudi, je za zatvor. Nećemo valjda biti kao oni?

Ono sinoć je bilo u granicama normale. Kakav penal ste vi videli? To se svira samo blizancima i to treba da vam je već jasno. Drugo, gol Pavkova je po meni regularan. Za crveni mogu reći da je start a la Hatunić pa ko razume. Đon na koleno, ljudi, je za zatvor. Nećemo valjda biti kao oni?
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1465389/ ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da sam dobro video u tv prenosu da je start u visini butine ( iznad kolena) i da nije djonom, vec podmetutom podkolenicom Djurica..
No, svakako je nesportski i za crveni karton, a bilo je boljih nacina da se faulira Nikolic. Medjutim, losa procenai u tajmingu Djurica, pa je imao samo 2 izbora: ili da ga pusti ili faulira visoko podignutom nogom.
Nikolic je bio u punom sprintu, pa to daje dodatnu tezinu faulu. Mislim da se Nikolic vise udario zbog pada na zemlju ( a i drzi se za stomak), nego sto ga je Djuric potkacio iznad kolena?
Zbog namere i situacije, faul spada u kategoriju tezeg prekrsaja.
Mislim da se Djuric bunio, jer ga, na srecu, nije udario, vec sapleo.
No, moglo je da se desi i drugacije, ali, za dlaku, je izbegnuto. Kazem, na srecu.
Strasnije izgleda, nego sto stvarno jeste.
Mislim da sam dobro video u tv prenosu da je start u visini butine ( iznad kolena) i da nije djonom, vec podmetutom podkolenicom Djurica..
No, svakako je nesportski i za crveni karton, a bilo je boljih nacina da se faulira Nikolic. Medjutim, losa procenai u tajmingu Djurica, pa je imao samo 2 izbora: ili da ga pusti ili faulira visoko podignutom nogom.
Nikolic je bio u punom sprintu, pa to daje dodatnu tezinu faulu. Mislim da se Nikolic vise udario zbog pada na zemlju ( a i drzi se za stomak), nego sto ga je Djuric potkacio iznad kolena?
Zbog namere i situacije, faul spada u kategoriju tezeg prekrsaja.
Mislim da se Djuric bunio, jer ga, na srecu, nije udario, vec sapleo.
No, moglo je da se desi i drugacije, ali, za dlaku, je izbegnuto. Kazem, na srecu.
Strasnije izgleda, nego sto stvarno jeste.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Ružan start Đurića u začetku zvezdine kontre, međutim ako je noga tu gde se vidi na fotografiji, ne vidim apsolutno ništa kontraverzno u startu. Faul je više od žutog a manje od crvenog, po mom skromnom mišljenju. Nisam gledao utakmicu, pa se postavlja pitanje da li je Đurić već bio spreman za žuti, jer ukoliko jeste, nema dvojbe oko boje kartona. Ukoliko mu je ovo prvi ozbiljniji start, sudija je mogao i žuti da mu da. Međutim, treba uzeti u obzir da smo bili gosti i da je pritisak na sudiju bio ogroman u tom trenutku. Ipak se igra protiv interplanetarne megasenzacije. Nemam sumnju koji bi bio karton da je isti faul napravio neki njihov igrač, bilo da se igralo u BGu ili NSu. Ali ni ne želim da pravim poređenje sa time.
Zato za muda Đuriću skidam kapu. Tuci gamad. Guraj stoku.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
- Deep Purple
Nije bio spreman za zuti. Zanimljivo kod udaranja je da on nije direktno udario Nikolica u koleno vec je postavio nogu dok je Nikolic bio u neposrednoj blizini, Djuric nije upotrebio silu kod faula vec je samo podigao nogu u visini Nikolicevog kolena koji je bio u trku.Rabba wrote:Ružan start Đurića u začetku zvezdine kontre, međutim ako je noga tu gde se vidi na fotografiji, ne vidim apsolutno ništa kontraverzno u startu. Faul je više od žutog a manje od crvenog, po mom skromnom mišljenju. Nisam gledao utakmicu, pa se postavlja pitanje da li je Đurić već bio spreman za žuti, jer ukoliko jeste, nema dvojbe oko boje kartona. Ukoliko mu je ovo prvi ozbiljniji start, sudija je mogao i žuti da mu da. Međutim, treba uzeti u obzir da smo bili gosti i da je pritisak na sudiju bio ogroman u tom trenutku. Ipak se igra protiv interplanetarne megasenzacije. Nemam sumnju koji bi bio karton da je isti faul napravio neki njihov igrač, bilo da se igralo u BGu ili NSu. Ali ni ne želim da pravim poređenje sa time.
Ne znam lepo da objasnim tu situaciju ali ovde nema koriscenja dovoljne kolicine sile za crveni karton, zato ni Djuric nije mogao da veruje. Uglavnom koreografija Nikolica kod pada i pritisak sa strane je naterao sudiju da da crveni karton.
+1N13 wrote:Nemojmo biti toliko neobjektivni.
Сећам се емоције Антића који је добио црвени картон против њих јер је наводно нешто рекао судији.
Slažem se sa Deep Purple oko tehnike faula, čak mi se čini da je i olabavio nogu i zakačio ga iznad kolena, samo što se ovaj prosuo ko nesvet i pukao grudima o zemlju, te je morao i on napolje. Zato je i naš vrli strateg uz cmakanje i plesne zagrljaje zamerio svom kolegi što je skočio ko da je otvoren prelom u pitanju. Jbg, onaj štoper West Hama pomilovan za crveni protiv Chelskija što je pravedno, ali ovde pravde nema. Samo sila i silna dreka i poprilično slina.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
- Deep Purple
Mirko Poledica : "Lično sam prisustvovao svim sastancima od formiranja Arbitražnog suda pa do danas, predstavnici klubova podržavali su stav FSS da se ne formira Arbitražni sud po FIFA standardima, a to je činjeno samo iz jednog razloga, da se srpskoj deci oduzumu sva prava. Tako smo došli do sledećeg scenarija, ako strancu dugujete dve plate ili više, on ima mogućnost da pozove klub da u roku od 15 dana plati dug, pod pretnjom raskida ugovora sa opravdanim razlogom. Ako klub ne ispuni svoju obavezu, igrač šalje pismeno obaveštenje klubu da raskida ugovor i istog trenutka postaje slobodan igrač. Takuma Asano već sutra može potpisati ugovor za bilo koji klub i FIFA će mu dati dozvolu za igranje.
Srpski igrači nemaju ista prava, ako klubovi ne plaćaju igrače više od tri meseca, dakle mesec duže nego strance, srpski igrači podnose Arbitražnom sudu zahtev za raskid ugovora o kome odlučuje sud, kada se smiluje. U međuvremenu, igrači su dužni da ispunjavaju sve svoje obaveze iako druga strana ne ispunjava. Tada kreću pritisci, pretnje, veoma često i ono opraštanje dugova o kojima često čitamo. Srpski igrači su robovi i to je od njih napravio FSS i njihovi funkcioneri, kojima plate poslednjih 20 godina nisu kasnile niti jedan dan.
Da je bilo koji srpski igrač imao istu situaciju kao Takuma Asano, jedino što bi mogao da uradi je da pusti suzu ili oprosti dugove. Arbitražni sud iako formalno pravno postoji, poslednja tri meseca nema niti jednog arbitra (svima istekli mandati) pa bi eventualnu tužbu mogli samo da pošalju formalno i niko o tim zahtevima ne bi mogao da odlučuje. Tako bi ostali zarobljeni u traženju pravde koja im je uskraćena."
Ako se uzmu u obzir ove okolnosti Nenadu Lalatovicu se oprastaju sve konferencije na kojima je na tragikomican nacin trazio plate svojim fudbalerima i radnicima jer im je po svemu sudeci obezbedio plate koje u drugim okolnostima nikad ne bi videli. Svaka cast Nenade.
Srpski igrači nemaju ista prava, ako klubovi ne plaćaju igrače više od tri meseca, dakle mesec duže nego strance, srpski igrači podnose Arbitražnom sudu zahtev za raskid ugovora o kome odlučuje sud, kada se smiluje. U međuvremenu, igrači su dužni da ispunjavaju sve svoje obaveze iako druga strana ne ispunjava. Tada kreću pritisci, pretnje, veoma često i ono opraštanje dugova o kojima često čitamo. Srpski igrači su robovi i to je od njih napravio FSS i njihovi funkcioneri, kojima plate poslednjih 20 godina nisu kasnile niti jedan dan.
Da je bilo koji srpski igrač imao istu situaciju kao Takuma Asano, jedino što bi mogao da uradi je da pusti suzu ili oprosti dugove. Arbitražni sud iako formalno pravno postoji, poslednja tri meseca nema niti jednog arbitra (svima istekli mandati) pa bi eventualnu tužbu mogli samo da pošalju formalno i niko o tim zahtevima ne bi mogao da odlučuje. Tako bi ostali zarobljeni u traženju pravde koja im je uskraćena."
Ako se uzmu u obzir ove okolnosti Nenadu Lalatovicu se oprastaju sve konferencije na kojima je na tragikomican nacin trazio plate svojim fudbalerima i radnicima jer im je po svemu sudeci obezbedio plate koje u drugim okolnostima nikad ne bi videli. Svaka cast Nenade.
- slanobarac
E sad si ga baš, baš preterao. Ničim izazvan opravdavaš one predstave. Izvini ali izigrava drvenog advokata Lalatovića. U svakoj temi samo o njemu. Molio bih admina da otvori temu "fan zona najboljeg u istoriji fkv".
Ako cemo realno, i ti si dezurni pljuvac, jednako koliko je Deep Purple dezurni advokatslanobarac wrote:E sad si ga baš, baš preterao. Ničim izazvan opravdavaš one predstave. Izvini ali izigrava drvenog advokata Lalatovića. U svakoj temi samo o njemu. Molio bih admina da otvori temu "fan zona najboljeg u istoriji fkv".

Isto kao sto ga je Deep Purple hvalio i kada je zasluzio to, a i kada nije (mada ga je i DP nekoliko puta zasluzeno i kritikovao).
Da ne bude zabune, ne mislim da to treba prestati, naprotiv, forum i sluzi za to, zar ne?

Zivela Vojvodina

Deep Purple wrote:Mirko Poledica : "Lično sam prisustvovao svim sastancima od formiranja Arbitražnog suda pa do danas, predstavnici klubova podržavali su stav FSS da se ne formira Arbitražni sud po FIFA standardima, a to je činjeno samo iz jednog razloga, da se srpskoj deci oduzumu sva prava. Tako smo došli do sledećeg scenarija, ako strancu dugujete dve plate ili više, on ima mogućnost da pozove klub da u roku od 15 dana plati dug, pod pretnjom raskida ugovora sa opravdanim razlogom. Ako klub ne ispuni svoju obavezu, igrač šalje pismeno obaveštenje klubu da raskida ugovor i istog trenutka postaje slobodan igrač. Takuma Asano već sutra može potpisati ugovor za bilo koji klub i FIFA će mu dati dozvolu za igranje.
Ako cemo realno na taj nacin je Lalatovic zastitio igrace, a ne Vojvodinu. Ako cemo realno, u interesu Vojvodine je bilo da se ne plati i ovako ce vecina na kraju otici bez obestecenje i pluvati klub, a velicati Lalatovica. Novac ulozen u plate propalih fudbalera je mogao biti ulozen u dovodjenje igraca za sledecu sezonu. Tako da je to bilo samo i isljucivo u samopromociju naseg trenera, a ne Vojvodine, pa ti bas I nemas neki razlog da mu cestitas, po mom misljenju.
Kup je nas!
- Deep Purple
Kao sto rece @N13 forum je mesto gde je predvidjena diskusijai kao takav postoji. Nijedan tvoj upis protiv "mene" ili sto bi ti rekao protiv Lalatovica jer sam ja njegov advokat ja ne uzimam za zlo. Cak sta vise to je sve okej i to treba da postoji. Mozda samo ne sa toliko cinistickim delovima upisa kao sto je "Molio bih admina da otvori temu "fan zona najboljeg u istoriji fkv"." Ali mi ni to ne smeta.
Daleko sam ja od najveceg fana Lalatovica. Samo gledam da budem sto objektivniji u vezi Lalatovica i nekad u toj objektivnosti i preteram. Ja jos uvek stojim iza ulisa posle meca sa Radom da Lalatovic mora da leti. On meni nije simpatican. Konferencije mi se gade ali covek zna nas genetski kod i svojim glupiranjem skrene paznju. U Borcu je kukao na teren pa je posle tri meseca imao najbolji teren u ligi.
Ovde je kukao na plate i posle dva meseca igracima su isplacene a on ce biti oteran. Neke porodice su dobile tri prosecne Srpske plate. Mozda nije primereno da Lalatovic prica o praznim friziderima jer to gledaju i slusaju deca roditelja koji rade i mozda roditelja koji igraju i takve izjave Lalatovica su neukusne i nikako ih ne podrzavam ali su ljudi dobili plate koje su mnogo veci plus kod mene nego sve prostacke i ulizivacke izjave.
Na kraju zelim da se izvinim svim forumasima jer na gotovo pola tema je moja objava poslednja i verovatno preterujem u pisanju. U inostranstvu sam tri godine i toliko dugo nisam gledao voljeni klub uzivo. Nisam dugo diskutovao o klubu pa me je ponela malo zelja. Forum sam citao godinama ali nisam pisao, registrovao sam se da bih objasnio kako funkcionisu prenosi i zasto RTV ne zeli ili ne moze da otkupi i pokrenuo sam tu akciju manjeg tipa gde je nas nekoliko poslalo Areni nekoliko emajla i Arena nas je vratila u "etar". A za to sam zasluzan koliko i svi ovde jer to ne bih ucinio da nisam video koliko je ljudima stalo. A i da budem iskren registrovao sam se jer mi je ta moja zastupljenost prema klubu u inostrastvu izostajala i itekako mi je sve to falilo. Za 9 meseci koliko sam na forumu imam preko 600 upisa i svestan sam toga da mozda dosadjujem i preterujem.
EDIT: Kada sam tek poceo da pisem @Voja me je uporedio sa Djordjevicem kako sam odjednom uneo malo svezine poput Djordjevica ali izgleda da sam i poput Djordjevica pao u formi.

Daleko sam ja od najveceg fana Lalatovica. Samo gledam da budem sto objektivniji u vezi Lalatovica i nekad u toj objektivnosti i preteram. Ja jos uvek stojim iza ulisa posle meca sa Radom da Lalatovic mora da leti. On meni nije simpatican. Konferencije mi se gade ali covek zna nas genetski kod i svojim glupiranjem skrene paznju. U Borcu je kukao na teren pa je posle tri meseca imao najbolji teren u ligi.
Ovde je kukao na plate i posle dva meseca igracima su isplacene a on ce biti oteran. Neke porodice su dobile tri prosecne Srpske plate. Mozda nije primereno da Lalatovic prica o praznim friziderima jer to gledaju i slusaju deca roditelja koji rade i mozda roditelja koji igraju i takve izjave Lalatovica su neukusne i nikako ih ne podrzavam ali su ljudi dobili plate koje su mnogo veci plus kod mene nego sve prostacke i ulizivacke izjave.
Na kraju zelim da se izvinim svim forumasima jer na gotovo pola tema je moja objava poslednja i verovatno preterujem u pisanju. U inostranstvu sam tri godine i toliko dugo nisam gledao voljeni klub uzivo. Nisam dugo diskutovao o klubu pa me je ponela malo zelja. Forum sam citao godinama ali nisam pisao, registrovao sam se da bih objasnio kako funkcionisu prenosi i zasto RTV ne zeli ili ne moze da otkupi i pokrenuo sam tu akciju manjeg tipa gde je nas nekoliko poslalo Areni nekoliko emajla i Arena nas je vratila u "etar". A za to sam zasluzan koliko i svi ovde jer to ne bih ucinio da nisam video koliko je ljudima stalo. A i da budem iskren registrovao sam se jer mi je ta moja zastupljenost prema klubu u inostrastvu izostajala i itekako mi je sve to falilo. Za 9 meseci koliko sam na forumu imam preko 600 upisa i svestan sam toga da mozda dosadjujem i preterujem.

EDIT: Kada sam tek poceo da pisem @Voja me je uporedio sa Djordjevicem kako sam odjednom uneo malo svezine poput Djordjevica ali izgleda da sam i poput Djordjevica pao u formi.

@Deep Purple
Nisi preterao sa postovima.
Mislim da svako treba da pise ovde, svaki put kad oseca potrebu da nesto kaze. Zato Forum i postoji.
Osvezio si Forum svojim postovima, a da ih nije bilo, gotovo bi se spontano ugasio. To ne smemo dozvoliti. Izborili smo se pisanjem, na ovom mestu, za bar minimalno normalnih stvari, da ne ode sve do vraga bez reci.
Tako da: ne odustaj.
PS
A, sta tek ja da kazem, kad pogledam cifru?
Nisi preterao sa postovima.
Mislim da svako treba da pise ovde, svaki put kad oseca potrebu da nesto kaze. Zato Forum i postoji.
Osvezio si Forum svojim postovima, a da ih nije bilo, gotovo bi se spontano ugasio. To ne smemo dozvoliti. Izborili smo se pisanjem, na ovom mestu, za bar minimalno normalnih stvari, da ne ode sve do vraga bez reci.
Tako da: ne odustaj.

PS
A, sta tek ja da kazem, kad pogledam cifru?

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Jebesga, ja sam mozda staromodan ali koliko je meni poznato medju postenim svetom ugovor je svetinja a neisplacivanje ugovorenog najveca sramota.
E sad, drugi par gaca je to sto nas fudbal i posten svet odavno vise nemaju dodirnih tacaka...
E sad, drugi par gaca je to sto nas fudbal i posten svet odavno vise nemaju dodirnih tacaka...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
- slanobarac
Samo mi nije jasno kako stranac može da se pozove na Fifa propise a domaći treba da čeka odluku nekog FSS organa?
Nešto tu ne štima. Zašto se i oni ne obrate Fifa? Verovatno ni ugovori nisu pisani po nekim standardima pa se i ne mogu tako pozvati na njihove propise. Ili je u pitanju nedostatak hrabrosti?
Nešto tu ne štima. Zašto se i oni ne obrate Fifa? Verovatno ni ugovori nisu pisani po nekim standardima pa se i ne mogu tako pozvati na njihove propise. Ili je u pitanju nedostatak hrabrosti?