Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Stara Garda

Post by Stara Garda »

A i da pohvalimo lepu novu garnituru crveno belih dresova!!!
Turija

Post by Turija »

Turija wrote:.
Nadam se da će se zakazana utakmica odigrati, bez obzira na sva događanja i zimsko (ne)vreme koje se prognozira za vikend.
Ipak se nije odigrala.
Neverovatno je šta se dešava sa vremenom u poslednja 4 meseca kada Vojvodina igra utakmice u Novom Sadu, da gotovo ne postoje ni minimalni uslovi da se odigra normalan fudbalski meč.Ili kiša ili snegi ili led.Danas se tako smračilo u 15h15 a nebo zatvorilo i krenula zimska mećava sa jakim vetrom, da je sudija zaista morao prekinuti utakmicu.Da je nevreme potrajalo još jedan sat Novi Sad bi bio saobraćajno paralisan.Za nepoverovati, s obzirom kakvo je bilo sunčano prepodne i kakav je posle 1 sata mećave bio ostatak dana.Čak se i stidljivo sunce ponovo pojavilo.Samo za tekmu polarni uslovi.E, baš smo ukleti.
Inače, što se tiče 13 minuta meča, videli smo one polušanse, što je rekao Anonimus, dosta nesigurnog Babalj pri hvatanju lopte (pri oba šuta mu ispala klizava lopta iz ruku, ali je iz drugog pokušaja dobro intervenisao i izbacio loptu u korner, dok drugo ispuštanje nije bilo kritično po naš gol).
Sepuja je dobro ušao u šansu, rezonski iskosa šutirao, ali je rumunski golman dobro intervenisao.Bio je još jedan lep prodor Aleksića po levoj strani i izvanredan centaršut koji nije glavom dohvatio omaleni Makedonac.
Za ovih 13 minuta na mene je ostavio zaista dobar utisak Kizito i Vukajlović, tako da uz Aleksića leva strana nam je bila daleko opasnija i aktivnija od desne, gde se gotovo ništa nije dogodilo, a Buač i Pavićević nisu mogli da se ,,sastave,,.
Trivunović je igrao Popovićevu ulogu, ali ga baš nešto nije išao pas, korneri i prekidi.S obzirom na klizav teren, ne treba mu to uzeti za zlo.
Stošić, novi naš Kapiten, dobar.
Pavićević neprimetan i možda sa malo viška kila za beka. Đurić standardan.
Buač i Grozdanovski nisu imali prilike i vremena bilo šta da pokažu.
Sepuja, vrlo snažan i markantan na terenu, ali mislim da mu treba snažniji drugi špic od Grozdanovskog.Ja i dalje ostajem pri utisku da bi mu Buač više legao, a da bi Grozdanovski bio korisniji i opasaniji u manevru, koji nam je defanzivno oslabljen, jer tu nazad Trivunović igra sam i kad nas protivničke ekipe napadnu biće problema ispred šesnaesterca.
Ne znam ko je bio od rezervnih igrača na klupi, jer su svi igrači bili u jaknama i kapama, a neke bih teško poznao i u dresu.Ozvučenje standardno NIKAKVO, a na semaforu nisu ispisali sastave nijedne ekipe :?: tako da smo bili poprilično uskraćeni za imena aktera.Zapad solidno pupunjen (i Panta na njemu), s obzirom na vremenske uslove, pozdravio je igrače i taman se zaukao u navijanju, ali eto nije se ni danas dalo da se odigra normalna utakmica u NS.
Sudije su valjda bile iz Novog Pazara (i to nisam siguran da sam dobro čuo) i solidno su odsudili tih celih 12 minuta.
Toliko, za ovaj put, od mene

Edit Turija sudije su ipak iz Novog, ali Sada.
Sudija: Peđa Dumnić (Novi Sad); Pomoćinici: N. Tomičić (Sremski Karlovci) i Radovan Stepanović (Novi Sad).
Last edited by Turija on Sat Feb 16, 2008 8:55 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Post by Turija »

I NEBO PROTIV FUDBALA

Snežna oluja prekinula meč u Novom Sadu
Novi Sad – Pre nego što je sudija Dumnić, zbog prave
snežne oluje, na „Karađorđu“ prekinuo prijateljsku

utakmicu između Vojvodine i temišvarske Politehnike, oko 400 promrzlih geladalaca videlo je 13 minuta vrlo dinamičnog i dobrog fudbala.

Gosti su mogli da povedu već u 3. minutu, posle greške Babalja koji uspeo samo da odbije loptu koju je, po sredini gola, uputio Karamjan. Na nju je naleteo hitronogi Ganea, ali je Đurić bio dovoljno brz da izblokira njegov šut i tako spreči pogodak.

Dva minuta kasnije, posle sjajnog centaršuta mladog Aleksića sa levog boka, za malo „kratak“ bio je Trivunović, a u izglednoj prilici je, u 8. minutu bio i novosadski Uganćanin Sepua. Tamnoputi napadač je, malo iskosa sa desne strane, ušao u šesnaesterac gopstiju u snažno šutirao po zemlji, ali je Popa uspeo da zaustavi taj šut.

Kako je utakmica odmicala, sneg je padao sve jače, pa je Dumnić, posle konsultacija sa trenerima Ivicom Brzićem i Dušanom Uhrinom, u 13. minutu odlučio da označi kraj.

Prema rečima tehničkog direktora Radisava Rabrenovića, zbog vremenskih (ne)prilika biće otkazano i današnje gostovanje drugog tima Vojvodine u Bačkoj Palanci.

Vojvodina – Politehnika (Temišvar) 0:0 (prekinuto u 13. minutu zbog nevremena)

Stadion: „Karađorđe“; Gledalaca: 400; Sudija: Peđa Dumnić (Novi Sad); Pomoćinici: N. Tomičić (Sremski Karlovci) i Radovan Stepanović (Novi Sad).

VOJVODINA: Babalj, Pavićević, Stošić, Đurić, Kizito, Vukajlović, Trivunović, Grozdanoski, Buač, Aleksić, Sepua.

POLITEHNIKA: Popa, Badoi, Brezinski, Milhazes, Abiodun, Borbeli, Lučin, Aliuta, Karamjan, Ganea, Bukur.

Đ. VUKMIROVIĆ 16.02.2008 19:19:23
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Djumi

Post by Djumi »

U SUBOTU 1 MARTA SMEDEREVU SE OTVARA PROLECNI DEO PRVENSTVA :!: :!: :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Stara Garda

Post by Stara Garda »

Djumi wrote:U SUBOTU 1 MARTA SMEDEREVU SE OTVARA PROLECNI DEO PRVENSTVA :!: :!: :!:
Jaoj Djumi,kakav si to sportski radnik kad siris dezinformacije :lol:

Zar ti nije Dragan Aca Bulic javio da pocinje prvenstvo 02.03. u NEDELJU,hmmm,pocinjem da sumnjam da si ti Terziceva "struja" 8)
Djumi

Post by Djumi »

Sve utakmice se igraju u nedelju sem utakmice u Smederevu zato sto se u nedelju u Smederevu igra utakmica omladinske reprezentacije.Ako mi neverujes ti pitaj Acu Bulica :!: :D :wink:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Jan

Post by Jan »

Djumi wrote:Sve utakmice se igraju u nedelju sem utakmice u Smederevu zato sto se u nedelju u Smederevu igra utakmica omladinske reprezentacije.Ako mi neverujes ti pitaj Acu Bulica :!: :D :wink:
iz današnjeg Građanskog:

....Zajednica je odlučila da u subotu počne druga polusezona. Većina će igrati u nedelju, pošto su u subotu Zadušnice. Izuzetak su "večiti derbi" i utakmica Smederevo - Vojvodina, koja mora da se igra, jer će kadeti u nedelju, na istom stadionu, imati susret sa vršnjacima iz Norveške.

...Brzić i dalje bez realizatora

Miroljubivo. Trećeligaš se nije obrukao, dok su novosadski crveno-beli još jednom mogli da konstatuju kako i dalje imaju problema u igri. Najbolju šansu propustio je njihov novajlija Radović u 30. minutu kada je, posle centaršuta Trivunovića iz kornera, šutirao glavom, ali je čuvar mreže domaćih bio na mestu.

– I dalje nas neće gol, što se i pretpostavljalo da će nam biti problem. Verovatno je neravan teren doprineo izostanku realizacije, jer je bilo teško kontrolisati loptu, posebno u odlučujućim trenucima. Propustili smo više prilika u prvom i drugom delu, odbrana je korektno funkcionisala, a nadam se da ćemo u narednih desetak dana do početka prvenstva ispraviti propuste – ocena je trenera Vojvodine Ivice Brzića.

Stadion Slavko Maletin Vava. Gledalaca oko 200. Sudija: Malinović (Bačka Palanka).

Bačka: Vujasinović, Kucalović, Bojanić, Grujičić, Filipović, Zelinčević, Kajtez, Smajlagić, Perović, Božić, Serdar. Igrali su još: Mikić, Ninić, Stanić, Panić, Pavić, Rađenović, Borić, Lalić.

Vojvodina: Babalj, Stošić, Radović, Kizito, Đurić, Trivunović, Buač, Grozdanoski, Sepua, Tadić, Vukajlović. Igrali su još: Brkić, Popović, Smiljanić, Pantelić, Milutinović, Đurovski, Jovanović, Pavićević
VOŠA ZAUVEK !!!
Cause

Post by Cause »

Code: Select all

Pozivamo sve ljubitelje fudbala da u nedelju 24.02.2008. u 15h dodju u Turiju kada gostuje FK Vojvodina iz Novog Sada.
" Dečko je pun zmajova! "
Milan

Post by Milan »

Koliko je udaljena Turija od NS-a?
p.s. izvinjavam se našem Turiji na mojoj ne upućenosti.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Jan

Post by Jan »

Milan wrote:Koliko je udaljena Turija od NS-a?
p.s. izvinjavam se našem Turiji na mojoj ne upućenosti.
....Do Turije (od Novog Sada ) može se stići samo drumom. Jedino treba da odlučite hoćete li putovati preko Srbobrana ili preko Temerina – i ovako i onako, Turija je od Novog Sada tridesetak kilometara. Zato svi namerni ne treba da se plaše toga da će se narednog vikenda izgubiti na putu da vide najdužu kobasicu na svetu. Meriće, kažu organizatori, tačno 2.024 metra.....

TAKO PISE Gradjanski
VOŠA ZAUVEK !!!
Stara Garda

Post by Stara Garda »

Turija,hocete li spremiti dovoljno kobasica za vikend,da ne nestane...da ne krecemo za dzabe u nedelju :) .
Turija

Post by Turija »

VOJVODINA U SUBOTICI UIGRAVA POSTAVU

I uoči današnje prijateljske utakmice u Subotici, koju fudbaleri Vojvodine igraju s ekipom Zlatibor voda, osnovno pitanje među Novosađanima je – “kako postići gol”? Od deset provera na čak pet crveno-beli nisu pogodili suparničku mrežu, u tri utakmice učinili su to po jednom, a samo su u prva dva duela u Medulinu dva puta pronašli put do cilja.

Ovaj podatak zabrinuo je sve u Vojvodini, ali se nešto slično moglo i očekivati s obzirom na to da su u zimskom prelaznom roku ekipu napustila dvojica najefikasnijih – Gojko Kačar i Ranko Despotović.

Probao je Ivica Brzić razne varijante. U svakoj od njih jedno mesto bilo je rezervisano za Euđina Sepuju, ali je osnovna zamerka njegovoj igri ta što je nedovoljno aktivan. “Prava je čekalica”, rekao je jednom prilikom za igru Sepuje trener Brzić.Pokušaj da se sa Sepujom upari Vlatko Grozdanovski mogao bi da bude rešenje, ali je to još uvek pretpostavka. Nema više vremena za eksperimentisanje, a ni za čekanje, jer već sledećeg vikenda kreću mečevi za bodove. Duel u Bačkoj Palanci nagovestio je da bi Vojvodina ponovo mogla da se osloni na LJubišu Vukelju, igrača kojeg ovdašnja javnost odlično poznaje pošto je najveći deo dosadašnje karijere proveo upravo u crveno-belom dresu.

Pošto 2. marta u Smederevu Brzić neće moći da računa na “požutele” Aleksandra Popovića i novajliju iz Hajduka Sava Pavićevića, rešenja moraju da se potraže kako u defanzivi, tako i u veznom redu. Utisak je da sredina terena praktično rešena. Korektor veznog reda biće Veseljko Trivunović, ispred njega a iza dvojice napadača Vladimir Vukajlović, dok je desna strana rezervisana za Vladimira Buača. Po levoj je duel s Politehnikom vrlodobro započeo Danijel Aleksić, dok je u Palanci igrao Dušan Tadić.

- Preskočio sam meč s Bačkom, jer sam bio na pripremama kadetske reprezentacije u Košutnjaku – kaže Aleksić. – Očekujem od prolećne sezone da igram više nego jesenas, a povinovaću se svakoj odluci trenera Brzića.

Pored napada, nedoumica za sada ima i u odbrani. Probao je u Palanci Brzić da Stošić igra po desnom boku, a novajlija Radović centralnog defanzivca s Đurićem. Za danas je iskusni strateg nagovestio da će uz desnu aut liniju biti Miroslav Milutinović, a da će Stošić biti uz Đurića, dok je leva strana rezervisana za Kizita. Na golu bi od prvog minuta trebalo da je povratnik Babalj i to je tim koji bi mogao da se očekuje u Smederevu.
Današnji megdan u Subotici počinje u 15 časova.

S. Savić

TOZA VESELINOVIĆ POSETIO SVOJU VOŠU: Vojvodinu uoči nastavka Meridijan superlige brine neefikasnost, pa je dolazak Todora Veselinovića, najboljeg golgetera svih vremena, u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, neminovno one starije vratio u prošlost. Kakav je strelac bio Toza! Takvog majka više ne rađa! Ovakve i slične konstatacije mogle su da se čuju u Vošinom kampu, kojem se, kako je i juče potvrdio, Toza uvek rado vraća.

U ćaskanju s direktorom Cvetkom Riđošićem i fudbalskim legendama Ilijom Pantelićem, Dobrivojem Trivićem, Lukom Maleševim i drugima, Toza Veselinović, koji već duže živi u Atini, je u prijatnom februarskom prepodnevu za tili čas “pretresao” najlepše Vošine godine.

Prisetili su se njegovih majstorija i golova kojima je izluđivao suparničke golmane i centarhalfove, a navijače svih timova dizao na noge i primoravao da mu aplaudiraju. Iako je zakoračio u 78. godinu života, nije krio da mu je stara pasija – igre na sreću – i dalje pri srcu. Da nije tako, Toza ne bi bio Toza, a da pomenemo i to da je od 1949. do 1962. godine za Vojvodinu odigrao 546 utakmica (računajući i prijateljske) i postigao čak 586 golova čime je obezbedio mesto najboljeg strelca u klupskoj istoriji! S. S.

PS
Veliki pozdrav za našu Legendu i prijatan boravak u rodnom gradu :!: :
546 utakmica, 586 golova, plus golovi za Reperezentaciju :D
Ne znam imali nekog igrača između Pelea i Toze sa boljim koeficijentom golovi/utakmica.
Pele je dao nešto preko 1000 golova, ali se ne sećam koliko je utakmica odigrao.
Stara Garda

Post by Stara Garda »

Danas u Subotici Vojvodina igrala sa Zlatibor vodom i pobedila 1-0,strelac Djurovski. Povredili se Stosic i Kizito.

Sutra drugi tim gostuje u Turiji od 15h.
Last edited by Stara Garda on Sun Feb 24, 2008 1:30 am, edited 1 time in total.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Zlatibor voda - Vojvodina 0:1 (0:0)

SUBOTICA: Gradski stadion, gledalaca 200, sudija Kaurin (Subotica), strelac: Đurovski u 60. minutu. Žuti kartoni: Marinković (Zlatibor voda), Milutinović i Đurić (Vojvodina).
ZLATIBOR VODA: Stojanović, Dašić (Miladinović), Bator (Šalipurović), Milinković, Vilotić, Marinković,Torbica, Bosnić (Pavlović), Ubiparip (Kovačić), Šarac, Kopunović (Kišjuhas).
VOJVODINA: Babalj, Milutinović, Stošić (Đalović), Kizito (Radović), Trivunović, Grozdanovski, Vukajlović, Tadić (Tumbasović), Đurić, Vukelja (Sepuja), Aleksić (Đurovski).

Vrlo dobar fudbal u Subotici u susretu koji je za tim iz Novog Sada bio generalka pred prolećni deo prvenstva. Temperamentna igra na obe strane sa logično nešto više inicijative u srednjem redu tima Vojvodine, gde je dominantna figura bio Trivunović.

U prvom delu stvorene su nekoliko prilika. Domaćini su pretili preko Aleksandra Kopunovića, a nešto kasnije i preko Milankovića. Prvu priliku za Vojvodinu nije iskoristio Tadić, igrao se 20 minut, a samo nekoliko minuta kasnije isti igrač je posle solo prodora sa oko 30 metara loptu plasirao pored desne stative. Novu priliku Vojvodina je imala posle kornera sa desne strane, koji je izveo Trivunović, a nijeje iskoristio Đurić, glavom je šutirao preko gola.

U nastavku i pored brojnih promena, a prva je bila povreda Stošića, u igru su ušli na obe strane sveži igrači. Odluka o pobedniku pala je na isteku punog sata igre, posle kornera sa desne strane, povratnu loptu primio je Đurovski i iz neposredne blizine lako pogodio mrežu golmana Stojanovića.

U narednih pola sata po idealnim uslovima za igru videli smo niz akcija koje mogu dobiti visoku prelaznu ocenu, i šansu Zlatiboraca u finišu kada je Torbica bio za delić sekunde brži od golmana Babalja, ali je lopta otišla pored gola.
Trener Vojvodine Ivica Brzić rekao je posle susrta da je zadovoljan da se igralo borbeno, da brinu povrede Stošića i Kizita.
mihailov

Post by mihailov »

Mislim da bi Djurovski mogao uhvatiti pravu formu i biti centralna figura u nastavku prvenstva!
Napred Voso!
Post Reply