Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
slanobarac

Re: Transferi

Post by slanobarac »

Može se gledati i ovako:
Uprava i navijači žele dobar rezultat(grupnu fazu). To automatski znači novac i to veliki i imidž kluba se podiže na nivo iznad. Postajemo mamac za igrače iz Afrike i druge, stvaramo respektabilnu ekipu. Počinjemo da se nosimo sa blizancima, idemo i naredne u grupnu fazu i onda je samo nebo granica. :mrgreen:
U isto vreme na Vujadinu stasavaju nove generacije i onda nam neće biti nužno da ih prodajemo. Moći ćemo im ponuditi više para, veću perspektivu i mogućnost da eventualno iz Voše odu direktno u neku ligu petice a to znači više para i stvari konačno počinju da dolaze na pravo mesto. Ligu smanjiti na 10 klubova i kvalitet će se koncentrisati i dobijamo jako domaće prvenstvo. Tada ćemo i mi i ostali kupovati igrače ne u Gruziji, Litvaniji ili drugoj Portugalskoj ligi. :cheers:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
N13

Post by N13 »

Nazalost treba uzeti u obzir gde zivimo.

Pozicija stopera je vrlo specificna, iz vise razloga.
Za razligu od ostalih pozicija, stoperima i golmanima je vrhunac karijere izmedju 26 i 33 godine.
A taj vrhunac se moze dostici samo ako je pre toga igrao i trenirao u nesto kvalitetnijim ligama i uslovima.

U nasoj ligi talentovan stoper ne moze da se razvija, nema uslova. Moze samo da stagnira.
Previse mlad stoper ne moze da donese neki kvalitet prvom timu, jednostavno nema dovoljno iskustva i snage u tim godinama da igra za prvi tim na visokom nivou.
Sedenjem na klupi ili pozajmljivanjem u nizeligaske klubove je opet kontraproduktivno - niti se razvija, niti mu skace trzisna vrednost.
A nazalost nemamo ligu B timova, ili neku ligu namenjenu igracima koji su izasli iz omladinskog tima a jos uvek nisu zreli za prvi tim (nesto tipa Primavere u Italiji).

Tako da kada se uzme u obzir sve, ako je izvucen milionski iznos za stopera u tim godinama, onda je to dobar posao. Pogotovo ako su tu i procenti.
Mi nismo u poziciji da cekamo nekog 7-8 godina da dovoljno sazri za prvi tim. Nazalost stoperi se moraju toliko cekati, a tu je onda rizik, koliko je napredovao taj igrac u tih 7-8 godina cekanja i da li ce zaista posle toga uopste vredeti milione? Verovatno nece.

Uzmimo Bogdana Planica kao primer... po meni sigurno najbolji stoper kojeg smo imali u poslednjih 10 godina. Pravio razliku, mozda igrao i najkvalitetnije u celoj ligi u tom trenutku. Prodali smo ga kad je imao 25 godina za 300.000 samo. Znaci jos nije ni dosao u najbolje godine za stopera, igrao vrhunski, a nismo izvukli ni pola miliona za njega. Jednostavno kasno je, stoper u ovoj ligi ne moze dostici ogromnu cenu. On najvise vredi upravo kada ima epitet talentovanog omladinca koji je bio medju najboljima u svojoj generaciji. Selidbom u prvi tim u ovoj ligi cena moze samo da mu pada, osim u nekim ekstermnim izuzecima (Vidic), sto je bas retkost.

Sa ostalim pozicijama to nije slucaj. Talentovani napadaci, veznjaci, krila mogu i sa nepunih 20 godina da igraju u prvom timu i da prave razliku i time sebi podizu cenu.

Ono sto mi u svemu ovome malo cudno jeste kud bas Rusija u ovom trenutku. Ne pratim rusku ligu, ne znam kakvi su tamo uslovi za razvoj mladih igraca, ali dobro. Ako su igrac i roditelji procenili da je ta liga dobra za njega, neka je sa srecom.
Ne brinem se za prodaju igraca iz Rusije... dok on ne dodje u neke zrelije godine, smirice se situacija u svetu :)
Milan

Post by Milan »

Da li mi se dopada rasprodaja dece? Naravno da ne. Da li smo pre koju godinu imali egzodus omladine iz kluba za 0 (NULA) dinara? Ooooo da. Eto, da nadjem bar nesto pozitivno u ovome…
POŠTO OBRAZ ???!!!
vdn slaninar

Post by vdn slaninar »

Ја сам први против продаје омладинаца ал не треба ово посматрати скроз негативно.Негде сам прочитао да је Мајсторовић имао уговор до краја Маја следеће године,што клуб доводи у ситуацију да се не пита много,тј може да узме сад шта се нуди или да играч већ на зиму оде бадава.Слажем се за развој штопера и свака продаја штопера и голмана за неку озбиљнију лову је џек пот,у том смислу је добар трансфер.Револт изазивају приче да смо стабилан клуб,да хоћемо да будемо озбиљан европски клуб а олако нам одлазе најталентованији,будуће златне коке,па једноставно једно друго потире јер озбиљни клубови купују овакве играче.Да је продат прошле године кад смо преживљавали,нико реч не би рекао.Очигледно није још време да правимо неке веће трансфере и играче,јер смо тек почели са стабилизацијом,треба још добрих резултата и дизања клуба у континуитету,да би направили нешто.Не може код нас да иде све по лоју,мора да се прогута и нешто горко,реми у Лазаревцу,продаја Мајсторивића,ако не отресемо Лучане биће тотална негативност на форуму.
Сад је кључно шта ће се радити са парама,јер се отворила могућност да доведемо још појачања,да убрзамо процес стварања јаког тима.Ако смо без новаца од трансфера довели Николића,Траореа,Малбашића сад очекујем још боље,ништа испод Радоје,Суме,неких топ бекова.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

vdn slaninar wrote: Thu Aug 18, 2022 2:10 pm Ако смо без новаца од трансфера довели Николића,Траореа,Малбашића сад очекујем још боље,ништа испод Радоје,Суме,неких топ бекова.
Mislim da smo sto se transfera (pridosli igraci) tice vec dostigli limit ZADOVOLJSTVA na forumu,sad i ako sta bude... ne ocekujem jedinstvo medju forumasima :mrgreen:
Image
slanobarac

Post by slanobarac »

Još Suma pa nek ide život!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ponekad mislim da bi na ovom forumu neko bio nezadovoljan i da nam sutra neki klub dodje sa ponudom od 10 miliona za tipa Neskovica.
Prodali smo par bisera, jer znamo kako izgleda stagnacija igraca iz omladinske skole u prvom timu, pogotovo u poslednjih 4-5 godina. Neka ih, neka se razvijaju negde drugde, mi smo zaradili. Fokusirani smo na trenutni uspeh, kako bismo potencijalno osigurali drugaciju buducnost. Ako je cilj grupna faza koja ce doneti vise novca od jos 3 ovakve prodaje, onda treba da ciljamo to, kako sutra ne bismo morali jos tri Majstorovica da prodamo. :cheers:
Marko93

Post by Marko93 »

Pa realno 10 je i malo :D

Nego prica je ako neko ode , neko ce i da dodje ...pa ja sve ocekujem da dovedemo nekog igrac.Mogli bi da probamo sa Ronaldom jer imamo vece sanse od mancestera da sledece sezone igramo evropu.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Предосећам, или се прибојавам, да ће се након ових трансфера и можда још неког појавити нека особа која ће, као ону карту у игри Уно кад се ред настави у супортном смеру, бацити неку бланко меницу и покупити сав кајмак.
Ал ето у нади да се тако нешто не деси, кад смо већ при неким пара а појачања нам требају. ако би могао да се доведе овај господин.

https://www.transfermarkt.com/luis-miqu ... ler/110598

Karlsson

Post by Karlsson »

Ja sam pre mišljenja da nam fali desetka, levi bek i eventualno još jedna osmica pošto Zukićem niko živo nije zadovoljan.
Možda bi sada mogli da uletimo nekim kešom za Fernandeza?
Oteglo se malo i sa ovim novim štoperom.

EDIT: Sada vidim da je Fernandez na prve 4 utakmice ove sezone dao 3 gola, iako je 2 puta ušao sa klupe. On će ovu drugu poljsku izdominirati samo tako.
srkins

Post by srkins »

Zavisi sa koje se strane gleda ovaj transfer Majstorovica jeste sa jedne strane ako se pogleda ko nam je sve otisao za dzabe i za malu lovu ovo dobar transfer cak mislim i najveci posle Batine smrti ali po meni je to ipak los posao iz dva razloga prvi nama treba stoper a imamo u svojim redovima igraca koji je medju najboljima u Evropi u svojoj generaciji na toj pozicji recimo Pavlovic i Babic su debitovali sa nekih 18 tako da bilo je slucajeva mladih stopera u nasoj ligi koji su se dobro pokazali a dvruga stvar mislim da Majstorovic ima potencijal koji je veci od ove trenutne Ruske lige lige mislim da je to mozda na kratak rok dobar finansijski gledano posao za njega ali dugorocno da je taj odlazak los za njega
ali ajde vreme ce pokazati .
Karlsson

Post by Karlsson »

srkins wrote: Thu Aug 18, 2022 7:46 pm Zavisi sa koje se strane gleda ovaj transfer Majstorovica jeste sa jedne strane ako se pogleda ko nam je sve otisao za dzabe i za malu lovu ovo dobar transfer cak mislim i najveci posle Batine smrti ali po meni je to ipak los posao iz dva razloga prvi nama treba stoper a imamo u svojim redovima igraca koji je medju najboljima u Evropi u svojoj generaciji na toj pozicji recimo Pavlovic i Babic su debitovali sa nekih 18 tako da bilo je slucajeva mladih stopera u nasoj ligi koji su se dobro pokazali a dvruga stvar mislim da Majstorovic ima potencijal koji je veci od ove trenutne Ruske lige lige mislim da je to mozda na kratak rok dobar finansijski gledano posao za njega ali dugorocno da je taj odlazak los za njega
ali ajde vreme ce pokazati .
Džabe sve to ako dečko i njegovi roditelji nisu želeli da ostane i odbili su da potpiše novi ugovor. Pohvalno je što su ljudi iz kluba baš dugo pregovarali sa Rusima, što znači da nisu hteli da ga prodaju za bilo koji novac i da su pokušavali što više da izmuzu Ruse.
Ako je tačno da su dugovi očišćeni i da je ovo ozbiljan priliv u kasu onda imamo i ozbiljan prostor da se poprilično pojačamo na zimu i iduće leto.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

@CRD FCV - Al Ahli ga je pre godinu dana platio 850.000 evra po transfermarktu.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Taxista

Post by Taxista »

Čudim se da se niko nije setio malog Jelenkovića,možda je u planu da se on gura u prvi tim i da se pravi od njega igrač za budućnost...Između njega i Majstorovića,ja sam za prodaju Majstorovića.Pogotovo što smo Jelenkovića i videli na delu.Problem je samo što mislim da Jelenkoviću nije ponuđen još uvek profi ugovor,pa bi se trebalo što pre pobrinuti za to.
slanobarac

Post by slanobarac »

Jelenković je pokazao kvalitet na pripremama u Sloveniji. Mislim da je bolji od Jeličića i ne treba ga prodavati.
Post Reply