@Rabba, ne vidim ja u tvom postu sta je suprotno od onog sto sam napisao?
Realno, sa ovakvim sastavom, cak i pojacanim talentovanim mladimm igracima, mozemo samo da sanjamo grupnu fazu. Bez pravih pojacanja, nama ce biti problem i takmicenje u kvalifikacijama bilo kog ranga.
Nemojmo se zanositi ovom pobedom protiv partizana. Prisetite se da se mi borimo za 1-2 gola i pobedu protiv svakog protivnika u nasoj ligi. Koliko su nam samo uzeli bodova timovi iz donjeg dela tabele?
Sad dolazimo do pitanja, sta je starije, koka ili jaje?
Moras prvo ostvariti neki rezultat sa sadasnjim timom, da bi hteli da dodju dobri igraci ( mladji i stariji) u Vojvodinu - a to kosta, kao i svaka investicija. Mi ovu pricu o mladim igracima pricamo godinama i tapkamo u mestu.
Sta smo uradili u Evropi i domacoj ligi? U Evropi ispadamo, uglavnom, u drugom kolu ili je i ne igramo, jer je uvek zestoka nasa borba za mesto koje vodi u Evropu.
Tim mora imati okosnicu sa par iskusnih igraca, oko kojih ce se razvijati i sazrevati mladji igraci, a i dobrog trenera.
Da smo to imali, ne bi npr. Zukica i Topica cekali 4 godine da pocinju da lice na igrace na koje se mozes osloniti u toj buducnosti - i to mozda? A, mi sad hocemo neki evropski iskorak i pohod sa njima ili sa mladim Jojicem i slicnim igracima. To je nemoguce. Pogledajte samo sta su i gde su najtalentovaniji mladi igraci iz Srbije, kad odu u inostranstvo. Nestanu ili se vrate ovde da ozivljavaju karijeru.
U svakoj liniji se moramo ozbiljno pojacati za nastup u Evropi.
A onda, pamet u glavu za prosperitetnu i stabilnu buducnost. Da li to mozemo u aktuelnim uslovima - ne znam. Ali, vredi pokusati, jer dobra je prilika. Polako stvarajuci, bez evro okosnice, nikad necemo nista stvoriti, jer najbolji ce prvom prilikom otici, ako nemamo zapazeniji i kontinuirani nastup u Evropi.
Ne razumem zasto se bojimo uspesnog evropskog nastupa u smislu sta ce biti posle njega? Pa, to posle je nama, vec odavno, sadasnjost. Uspeh u Evropi moze samo da donese bolje dane, ako ima pameti i postenja u Klubu i Gradu.