Ne znam, licno ne vidim to kao neki duel, nego bih voleo da pricamo sa covekom o svemu. Verujem da bi mnogo toga mogli nauciti.Njegov trenerski put je lepa avantura, evo recimo bilo bi lepo kad postavimo nastup nekog naseg igraca u ligi gde je Ranko trenirao, da nam malo priblizi tu ligu, taj klub, kulturu... Od takvih ljudi se samo moze nauciti. I Djumijeva svaka misao i post su bili za ozbiljnu analizu, i isto tako se moglo dosta toga nauciti. Pametni i mudri ljudi se nikad ne svadjaju i raspravljaju
Trener(i) FK Vojvodina
Re: Trener(i) FK Vojvodina

- Mare_Liman
Па да буде повремено , прочита, продискутује или да одговара на питања и не толико, више ми је коректан однос према навијачима, посвећеност ономе што ради и да жели да заједно направимо неки "успех", сад да буде редован члан можда и јесте непрофесионално, ал да повремено одговори на неко постављено питање што да не, показује само да му је стало до нас и да жели да се залаже за нас и да жели да направи нешто позитивно овде...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
- Mare_Liman
https://sportske.net/vest/najnovije/ran ... p2cHjTkFNo
Широк интервју и баш што су и они написали кроз одговоре се види какав је тренер и човек што смо ми већ видели за ова 3-4 месеца, вреди прочитати свакако... Мислим да вреди прочитати овако нешто и да се види колико је Ранко изнутра заправо донео Војводини...
Hoću da se oni osećaju kao igrači Vojvodine, i da budu igrači Vojvodine, ali ja hoću da oni osete - Vojvodinu, a to ne postoji u potrebnoj meri ovde. I nije postojalo i nema identiteta. Rekao sam im nekoliko puta "pa vi ste ovde kao prostitutke, dođeš, primiš, odradiš i odeš kući". Toga ne sme da bude, ovaj klub postoji preko sto godina i mi treba da osetimo privilegiju što smo danas tu. Imamo priliku i ja neću da odem odavde dok moje ime ne ostane upisano, jer zbog toga sam doveden i to je moja velika želja. To hoću da shvate i igrači i da imaju odgovornost, ali ne da im to bude pritisak, već da uživaju u tome. Ne možeš biti igrač Vojvodine samo za slikanje, već da znaš da si tu da bi dao nešto i doprineo nečemu velikom kao što je ovaj klub veliki."
Овај ми део ми је посебно оставио утисак----
Широк интервју и баш што су и они написали кроз одговоре се види какав је тренер и човек што смо ми већ видели за ова 3-4 месеца, вреди прочитати свакако... Мислим да вреди прочитати овако нешто и да се види колико је Ранко изнутра заправо донео Војводини...
Hoću da se oni osećaju kao igrači Vojvodine, i da budu igrači Vojvodine, ali ja hoću da oni osete - Vojvodinu, a to ne postoji u potrebnoj meri ovde. I nije postojalo i nema identiteta. Rekao sam im nekoliko puta "pa vi ste ovde kao prostitutke, dođeš, primiš, odradiš i odeš kući". Toga ne sme da bude, ovaj klub postoji preko sto godina i mi treba da osetimo privilegiju što smo danas tu. Imamo priliku i ja neću da odem odavde dok moje ime ne ostane upisano, jer zbog toga sam doveden i to je moja velika želja. To hoću da shvate i igrači i da imaju odgovornost, ali ne da im to bude pritisak, već da uživaju u tome. Ne možeš biti igrač Vojvodine samo za slikanje, već da znaš da si tu da bi dao nešto i doprineo nečemu velikom kao što je ovaj klub veliki."
Овај ми део ми је посебно оставио утисак----
Last edited by Mare_Liman on Fri Dec 01, 2023 11:04 am, edited 1 time in total.
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Odličan intervju. Ako je sve ovako kako priča, sa Rankom potpisati na 10 godina!
Vojvodina treba da bude svetinja svakom ko dođe ovde i neću da me neko shvati pogrešno, ali ne deluje mi da je baš tako. Ja ne mogu da dozvolim sebi i svojim bliskim saradnicima i igračima da Vojvodina bilo kome bude "tezga".
POŠTO OBRAZ ???!!!
- Deep Purple
U jednom sam dahu pročitao. Nadavno u ovakvoj dužini intervju-a ne može sve izrečeno biti na nekom visokom nivou od sagovornika i da se sa svime slažemo ali Ranko je neko ko stvarno treba da dobije kredita od nas i da mu se stvore svi potrebni uslovi za rad. Nekako stičem utisak da je on nadograđena verzija Rastavca i mislim da je on ono što nam je potrebno u ovom trenutku.
- Mare_Liman
Апсолутно се слажем, Мима је био сјајан стручњак ал мислим да је фалио тај ауторитет, та енергија поред терена, некако био је тром и никакав, кад је стојао са шеширићем поред аут линије некако ко да су довели неког господина из центра што свира на тргу да стоји ту, штета, заиста мислим да је тахтички један од квалитетнијих тренера што смо имали у ко зна колико година, али фалила је та енергија бар по мени, ауторитет...Deep Purple wrote: ↑Fri Dec 01, 2023 11:01 am U jednom sam dahu pročitao. Nadavno u ovakvoj dužini intervju-a ne može sve izrečeno biti na nekom visokom nivou od sagovornika i da se sa svime slažemo ali Ranko je neko ko stvarno treba da dobije kredita od nas i da mu se stvore svi potrebni uslovi za rad. Nekako stičem utisak da je on nadograđena verzija Rastavca i mislim da je on ono što nam je potrebno u ovom trenutku.
Moram izdvojiti ove recenice
A bojim se da nam se to desavalo poslednjih godina jako puno.
Posao trenera mora biti full-time posao. Minimum 8 sati dnevno. Drzanje treninga ekipi je samo jedan manji deo posla. Analize, pripreme, taktike, skauting i ostalo su jako bitan deo posla strucnog staba. A zahteva puno radno vreme. Od toga sve pocinje.
Jako mi je krivo sto nismo na pocetko prosle sezone imali Ranka umesto Mime. Tad se nekako stvorila neka euforija u gradu, probudio se Novi Sad. Imali smo i na manjim utakmicama jako puno publike. I ono druzenje u centru sa igracima i trenerom pred prvo kolo prosle sezone je pokazatelj te euforije. Siguran sam da bi Ranko mnogo bolji iskoristio tu euforiju i ambijent i da bi napravio daleko veci rezultat. I siguran sam da bismo danas mi umesto Cukarickog igrali tu Evropu.
Ovako, dosao je u mnogo losem trenutku, kada je ekipa potonula psihicki skroz, a publika jos jednom digla ruke.
Ja sam direktan i za mene je klub porodica, ja sam od 8.00 svaki dan u trening centru i do kasnih popodnevnih sati.
Sustina! Nedavno sam u jednom postu napisao da nama trener ne sme biti neko ko ce doci, odraditi trening sat-dva sa ekipom, i otici kuci nerazmisljajuci vise o timu do sledeceg trenera.Oni kad imaju slobodan dan, mi svi ovde radimo, da se oni osećaju da imaju ambijent u kom mogu da napreduju.
Posao trenera mora biti full-time posao. Minimum 8 sati dnevno. Drzanje treninga ekipi je samo jedan manji deo posla. Analize, pripreme, taktike, skauting i ostalo su jako bitan deo posla strucnog staba. A zahteva puno radno vreme. Od toga sve pocinje.
Jako mi je krivo sto nismo na pocetko prosle sezone imali Ranka umesto Mime. Tad se nekako stvorila neka euforija u gradu, probudio se Novi Sad. Imali smo i na manjim utakmicama jako puno publike. I ono druzenje u centru sa igracima i trenerom pred prvo kolo prosle sezone je pokazatelj te euforije. Siguran sam da bi Ranko mnogo bolji iskoristio tu euforiju i ambijent i da bi napravio daleko veci rezultat. I siguran sam da bismo danas mi umesto Cukarickog igrali tu Evropu.
Ovako, dosao je u mnogo losem trenutku, kada je ekipa potonula psihicki skroz, a publika jos jednom digla ruke.
- Mare_Liman
+1N13 wrote: ↑Fri Dec 01, 2023 12:20 pm Moram izdvojiti ove receniceJa sam direktan i za mene je klub porodica, ja sam od 8.00 svaki dan u trening centru i do kasnih popodnevnih sati.Sustina! Nedavno sam u jednom postu napisao da nama trener ne sme biti neko ko ce doci, odraditi trening sat-dva sa ekipom, i otici kuci nerazmisljajuci vise o timu do sledeceg trenera.Oni kad imaju slobodan dan, mi svi ovde radimo, da se oni osećaju da imaju ambijent u kom mogu da napreduju.
Dopao mi se i osvrt na rad sa decom, te se nadam da će uspeti da utiče i na našu omladinsku školu.
POŠTO OBRAZ ???!!!

Ako je stvarno ovako i ako će biti još bolje stanje u klubu neka Ranko dobije dugoročni ugovor
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Previse i precesto smo menjali trenere i nista nam to dobro nije donelo. Moramo da probamo da radimo drugacije.
Ranko deluje da se dobro uklopio i sa igracima i sa navijacima. Ima ispravne rezone, prosao je svet, pokusava da osavremeni nasu igru i izgleda mi da ima viziju i da mu Novi Sad i Vojvodina odgovaraju. Da je nekako sve ,, kliknulo"?
Treba coveku dati priliku.
Ranko deluje da se dobro uklopio i sa igracima i sa navijacima. Ima ispravne rezone, prosao je svet, pokusava da osavremeni nasu igru i izgleda mi da ima viziju i da mu Novi Sad i Vojvodina odgovaraju. Da je nekako sve ,, kliknulo"?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Ma jooooook.
Treba menjati trenere stalno. Jesmo li cuvari tradicije ili nismo? Moramo da odrzavamo standard sa minimum tri trenera godisnje. Tako to rade ozbiljni klubovi.
Treba menjati trenere stalno. Jesmo li cuvari tradicije ili nismo? Moramo da odrzavamo standard sa minimum tri trenera godisnje. Tako to rade ozbiljni klubovi.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
- Forza Voša
+1Turija wrote: ↑Fri Dec 01, 2023 1:13 pm Previse i precesto smo menjali trenere i nista nam to dobro nije donelo. Moramo da probamo da radimo drugacije.
S tim da smo neke menjali itekako sa razlogom i itekako sa zakasnjenjem.
I jos jedno pitanje mi je misterija. Ja nikada nisam cuo za Ranka kao trenera dok nije dosao kod nas, zivo me zanima ko je inicijator njegovog dolaska kod nas.
„Hasta la Victoria Siempre!“
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov