Svaka čast Deep!Deep Purple wrote: ↑Wed Jan 03, 2024 12:29 pm 31.05.2022 je klub preuzeo Zbiljić. Dug je bio 11 mil eur iznad vrednosti kapitala. Fudbaleri nisu imali ni tri plaćene plate plus ni tri meseca plaćenih doprinosa. Od običnih radnika niko nije bio plaćen preko 5-6 meseci. Dugovanje prema agentima i menadžerima koji su odmah kada su čuli da ulazi neko u klub sa novcem puštali tužbe. I klub je pdlučio da ih precrta nakon što ih je isplatio. Državi je plaćeno 680.000 eur na ime poreza. Klubu je trebalo hitno 450.000 plus obaveze u junu i julu koje dolaze. Priliva novca nikakvog nije bilo jer nije bilo transfera sa procentima preko 4-5 godina. A moraju da se dovedu fudbaleri. Mare je dovodio igrače samo na ime i priču i to neke koji su poslednjih godina bile misaona imenica (Baraj, Traore, Nikolić, Čumić itd, itd…) Dolazili su na reč Maradone bez neke novčane garancije jer situacija još nije bila uređena. Medijski i marketinški su izlazili iz kluba u medije i pričali o tituli i ostalim stvarima da bi se pisalo i da bi se neko od klinaca i nekih igrača prodali i da bi stigli realni prelivi u klub. I to je bila istorijski najbolja transfer godina u istoriji kluba makar na papiru.
U 2023 kalendarskoj godini zarađeno je 4 mil eur, što ne znači da je klub u plusu. Gubitak kluba se računa kada se sve obaveze umanje za vrednost kapitala i to je i dalje minus od 3.6 mil eur. koji će se po mišljenju ljudi u klubu rešiti jer ima jako puno fudbalera na koje imamo pravo procenata. Pare od SMS-a još nisu legle i one se čekaju.
Svesno je oboren marketinški deo do sad jer se radilo na konsolidaciji i pripremi za godinu jubileja kada žele da se sklapa mozaik na duže staze.
Maradona ima podršku kluba i veruju da je pravi izbor jer je do sad dovodio igrače bez nekog novca i zato se išlo na poznata rešenja koja je znao. Sada ima novca na raspaloganju i sklapaće se ekipe.
Ovo su informacije do kojih sam došao od samog ulaska Zbiljića u klub, nadam se da je sad malo jasnije zašto ja nisam za njegovo menjanje i zašto i pored svega ima moju podršku.
Pokušaću da saznam šta se dešava u vezi Kabića i da li je novac uplaćen.
Nadam se da sam svima malo približio stanje u klubu.
Još jednom, finansijsku konsolidaciju, ako je istinito sve navedeno, nisam video na neko kritikuje, naprotiv svi hvale.
Lično, ne sumnjam da je to zasluga Zbiljića.
E sad, isto kao što ću da kažem na poslovnom planu - svaka čast, tako ću da kažem da je utisak da se na sportskom luta. Ova polusezona je bila korak nazad u odnosu na prošlu godinu.
I to mogu da razumem.
Ali ako je istina da se radi, onda sledeći deo sezone mora dati daleko bolji sportski rezultat. Koji je cilj - ja ne znam. Cilj se mora postaviti i videti da li je i u kojoj meri ispunjen.
Meni je potpuno jasno da je Zbiljićeva priča “avioni-kamioni” bustovanje atmosfere. I to je legitimno i u tom momentu bilo pozitivno. Ali on je i bolje od mene svestan da ta kratkoročna euforija kratko traje. Kako kod poslovnih partnera, a kod navijača i kraće.
I sad da poentiram, nije Zbiljić FKV. I ako mi drvimo o predsedniku, a ne o sportu doćićemo do toga kao što je zvezda postala tvorzić.
On toga isto tako mora biti svestan.
Meni se to nije svidjalo ni kod pokojnog Bate. U jednom momentu je maltene postao sinonim za Vošu.